Частни училища - информативна тема 22

• 54 069
  • 804
  •   2
Отговори
# 735
  • София
Във форум няма как да има изцяло обективни мнения, при положение, че всеки пишещ споделя личното си субективно мнение, базирано къде на факти, къде на ЕЖК, а никой не обобщава информацията, за да се получи някаква обща картина.

# 736
Всъщност темата е много полезна точно в този вид:

1. Тя е информативна: Цялата информация е събрана в първи пост на Онна, за което й благодаря!
2. Тя е дискусионна: Всичко останало е говорилник.

Весели празници момичета, Ежко, Мецан и ЧС, която обикновено е на "балкона"!

# 737
Благодаря, Фран! Весели празници на всички!

# 738
Ех, Татко Мецане, аз пък съм от онази известната Пловдивска английска и сравнявам с нея.
С какво е известна?
Simple Smile
С това, че я е завършил Жан Виденов Grinning

# 739
Хаха, не знаех това Simple Smile Grinning

# 740
  • София
Аааа, не обезличавайте така училището, сега ще каже Шарки, че не е само Жан Виденов... Мария Капон, Сотир Цацаров, Емил Кошлуков и т.н.. Simple Smile
 Аз нямам нищо против училището всъщност, само наскоро, май покрай някакъв юбилей, ме издразни здраво в едно телевизионно предаване гръмкото изявление "най-доброто училище в България".

# 741
Мария Капон, Сотир Цацаров, Емил Кошлуков и т.н.. Simple Smile

Все отбор юнаци Simple Smile Grinning

# 742
  • София
Освен това е първата английска гимназия в България:
http://vm.els-plovdiv.com/eg-plovdiv.htm

Алумнитата, които наистина са постигнали много, ги няма в българските т.нар. медии. Няма и за какво, около тях скандал няма. То и с АК алумнитата така, и тях ги няма по "медиите".

# 743
Освен това е първата английска гимназия в България:
http://vm.els-plovdiv.com/eg-plovdiv.htm

Алумнитата, които наистина са постигнали много, ги няма в българските т.нар. медии. Няма и за какво, около тях скандал няма. То и с АК алумнитата така, и тях ги няма по "медиите".

Не е първата, защото 114 АЕГ е създадена през същата година, 1958, като при това е наследник на английския езиков отдел, създаден през 1955-та към 35-та гимназия, която пък е първата езикова гимназия в България, създадена е през 1950.
Самонадеяно е да си мислиш, че първата английска гимназия след 9-ти ще е създадена в провинциален град.
Останалото няма да го коментирам, защото няма смисъл, и в анонимен форум, а и извън него - също като холовете по 100 кв, круизите, имотите и всички останали белези на материално благополучие. Всеки сам си избира дали да се хвали и ако да, с какво.

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 12:25 от Анонимен

# 744
  • София
114та започва да функционира като английска езикова гимназия една година след нашата - на моя приятелка майка ѝ  е софиянка, от първия випуск на нашата гимназия (1958-1963), и е изпратена да учи в Пловдив, защото в София все още английска няма.  Самонадеяно или не, фактите са такива, но ми харесва опита ти да поизведеш алтеранативни, съвсем в тон с времето си (i.е. Тръмп).

35то е руска гимназия. Аз писах за първатa английска гимназия в България.

Оценявам забележката за материалното благополучие, но не го намирам за срамно, постигнато е с предпримчивост по честен начин. А жълтите жилетки  живеят навсякъде, естествено е да избиват и по форуми.

# 745
  • София
Някой родител има ли опит с IB програмите на Увекинд, Златарски, Меридиан 22? Вярно ли е, че в АК се предлагат само за чуждестранни ученици?

# 746
Някой родител има ли опит с IB програмите на Увекинд, Златарски, Меридиан 22? Вярно ли е, че в АК се предлагат само за чуждестранни ученици?
Предлага се и за български ученици, но няма много резон. IB е САМО IB. Не се получава нито българска, нито американска диплома. Учат се по-малко предмети и е доста по-скъпа.
Смисълът и е за хора, които често сменят държавите. Е, не само, но основно. Освен ако не се гони като допълнение на някаква друга такава. Има различни и интересни дисциплини и учебен материал.

# 747
  • София
Учат за IB и отделно учат за българска диплома, така ли?

# 748
Учат за IB и отделно учат за българска диплома, така ли?
Предполагам е така за Златарски и т.н.
Също предполагам, че има достатъчно много общ материал, който не учат по два пъти. Има и елемент на избираемост на изучаваните в IB предмети...
По-добре да се пита на място.
В АК IB си е отделно и не я комбинират с други дипломи/програми.

# 749
114та започва да функционира като английска езикова гимназия една година след нашата - на моя приятелка майка ѝ  е софиянка, от първия випуск на нашата гимназия (1958-1963), и е изпратена да учи в Пловдив, защото в София все още английска няма.  Самонадеяно или не, фактите са такива, но ми харесва опита ти да поизведеш алтеранативни, съвсем в тон с времето си (i.е. Тръмп).

35то е руска гимназия. Аз писах за първатa английска гимназия в България.

Оценявам забележката за материалното благополучие, но не го намирам за срамно, постигнато е с предпримчивост по честен начин. А жълтите жилетки  живеят навсякъде, естествено е да избиват и по форуми.

Дали не е редно да си проверявате твърденията все пак? Заразно ли е?
https://fels-sofia.org/bg/новини-168/новини-3/честване-на-60-години-първа-аег-104

http://35sou.bg/за-училището/история/летопис/

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 14:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт