За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 395
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Ами ще се буди, то това кандилкане наляво-надясно, кое бебе ще го понесе. Люшкането трябва да е напред и назад, това е естественото, другото по-скоро ще изплаши детето.
Ами моето дете го понася това люшкане. Така си заспива на краката ми с една възглавния под нея и точно това кандилкане наляво-надясно и харесва и заспива

# 391
И ние взехме това легло, но го отчетохме като голяма грешка. Първо, сглобява се изключително бавно, мъжът ми само мърмореше, че тези на Икеа се сглобяват за 5мин (факт!). Като трябваше да застопори люлката, половината легло трябваше да разглоби. А ако трябва да се мести в друго жилище това легло, пак 3 дена разглобяване и сглобяване. Люлката е малко тъпо направена, и “люлеенето” не е такова, каквото си го представях. Повивалникът е супер тесен, става само за новородено.
Сгъваемата кошара е ок ако ще спим някъде на гости, или като пътуваме. На мен ми е малко нестабилна като почне да скача в нея, имам чувството, че ще се преобърне.
На това, което съм качила аз повивалника е по-голям, защото е с повече чекмеджета и е по-широк.. Още си и сменям там памперса.. На 5++ е... А и има още място встрани от допълнителния мек повивалник...

# 392
С краката си не може да направиш това движение, чудо да стане, Цецке. Simple Smile
В най-добрия случай, ще е поклатиш леко, но не и дъгообразното движение на люлката. Ако успееш все пак - искам да го видя! Simple Smile

# 393
С краката си не може да направиш това движение, чудо да стане, Цецке. Simple Smile
В най-добрия случай, ще е поклатиш леко, но не и дъгообразното движение на люлката. Ако успееш все пак - искам да го видя! Simple Smile

То за бебето е нагоре-надолу, ама за нея си е наляво-надясно Grinning

П.п. А да не говорим, че на тези легла люлката им не прави дъгообразни движения, а права линия, което е още по-гадно.

# 394
Леглото с люлка ми е все едно земетресение. Нито за голямата купих такова на времето, нито за бебето сега. Нито пък походно легло бих купила. Имаме една преносима кошара, в която голяма е спала сумарно 8-10 пъти.

# 395

Към Бела - главата ще си я тресне 5-10 пъти и ще спре да я тряска. Твоето бебе не се ли удря в мебелите или на пода. Моята постоянно пада и се удря. Така се учат. Няма как да им обвием тялото в дунапрен и да ги предпазваме от всичко. По-добре да се научат от начало. Бебета не са от порцелан.
Разбира се, че се удря, знам, че е естествено и така се учат. Просто ние за нашето дете решихме, че не искаме да се тряска в леглото си и сме доволни от решението си. Просто дадох различна гледна точка, тъй като явно повечето тук ползвате дървени кошари.

# 396

Към Бела - главата ще си я тресне 5-10 пъти и ще спре да я тряска. Твоето бебе не се ли удря в мебелите или на пода. Моята постоянно пада и се удря. Така се учат. Няма как да им обвием тялото в дунапрен и да ги предпазваме от всичко. По-добре да се научат от начало. Бебета не са от порцелан.
Разбира се, че се удря, знам, че е естествено и така се учат. Просто ние за нашето дете решихме, че не искаме да се тряска в леглото си и сме доволни от решението си. Просто дадох различна гледна точка, тъй като явно повечето тук ползвате дървени кошари.
И ние сме със сгъваема и съм доволна. Детето си спи там,скача,бяга вътре. Доста е стабилна нашата и изобщо не се клати.

# 397
Здравейте, да попитам на бебчо гласа му пресипва за втори път. Преди 2 седмици пак стана така, водих го на 3ма лекари нищо конкретно не казаха ,давах му калциев глюконат и вит. Ц и се оправи, тамън зе успокоих и днес пак се събуждаме с пресипнало гласче. Случвало ли ви се е такова нещо

# 398
  • Германия
Ние имахме люлка за бебето като новородено, имахме и дървено легло, което ползвахме през деня. Като стана на 5-6 месеца решихме да купим сгъваема кошара за спалнята, защото нямаме много място, а и за да не си удря главата. Дъщеря ми спа в нея доста време, но от няколко месеца е само за украса, а тя спи при мен.

Смея да твърдя, че нашето сгъваемо легло е естетически издържано и поне на мен си ми е приятно да го гледам.  До Коледа се надяваме детската стая да в готова и тпгава ще я преместим на голямо легло.

Ако имам второ дете бих заложила на сгъваемата кошара от самото начало най-вероятно.

На мен лично са ми по-удобни детските/бебешките мебели от ИКЕА на пример, които се състоят от легло, гардероб и широк повивалник с чекмеджета/шкафчета. Не е въпроса да може повивалника да се ползва 5-6 месеца, а поне 2 години, все пак повечето от нас до тогава ще сменяме пелени.

И ние сме със сгъваема и съм доволна. Детето си спи там,скача,бяга вътре. Доста е стабилна нашата и изобщо не се клати.

# 399
Две годишно не се побира върху никакъв шкаф, за сменяне на памперс, нито пък стои там мирно, за съжаление.

# 400
Така е, моето обаче от сега вече прави изпълнения по повивалника, а е почти на шест месеца и всеки път изтръпвам да не  изтупа от високо. Ще почвам май на леглото да я оправям...

# 401
Откакто сме се прибрали от родилното, синът ми го преобуваме на маса. Голяма кухненска маса, която стои в хола. Но ние имаме пространство. Тя е на доизживяване и скоро мисля да я махаме , само да стане по-постоянен в ходенето на гърне

# 402
Споко, от леглото също падат, а и там има накъде да избягат 😂😂😂
Борбата за смяна на памперс или обличане е бизмилостно жестока. Аз се научих да й обувам клин и чорапи, докато пълзи. Адаптивност му е майката.

# 403
Аз го обличам, докато играе на интерактивната маса. Много неудобно, но поне е тихо Wink

# 404
Здравейте, да попитам на бебчо гласа му пресипва за втори път. Преди 2 седмици пак стана така, водих го на 3ма лекари нищо конкретно не казаха ,давах му калциев глюконат и вит. Ц и се оправи, тамън зе успокоих и днес пак се събуждаме с пресипнало гласче. Случвало ли ви се е такова нещо

Да, редовно с голямата дъщеря. Връщаше мляко и това раздразваше гласните струни, особено когато плачеше. След това се е случвало и когато много вика. До ден днешен не разрешавам прекалено много викане, въпреки че трудно я спирам.

Общи условия

Активация на акаунт