За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 29 376
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
Това,че бобът е газообаруваща храна не е причина да не се дава на бебето. Напротив. Полезна, пълна с протеин храна е. В други държави се дава наред с обичайните зеленчуци. За справка https://www.babycentre.co.uk/a25010529/five-best-foods-for-babies има и ред други сайтове със същата информация.
Тъй,че мачканият боб не е вреден или неподходящ за бебе на 7 месеца. Традиционно българката е захранвала със парченце хляб, потопено в манджа - често боб. Това е просто информативно. Живеем във време, когато информацията е достъпна.
А като има конфликт, може да се обясни нормално защо не искаш и какви са ти аргументите. И аз съм била в тая ситуация(зор да захранвам в края на третия месец), обясних нормално защо няма и какво ще правя и бях разбрана. Това, че сме майки, не значи да се държим лошо с хората, за които едно внуче е огромна радост, които са ни родители или баби и дядовци, и искат просто да помогнат.

# 481
Точно тук е проблема, колкото и да обяснявам кое как и защо правя, винаги тя знае всичко и е най-правилно и аз съм неопитна и не знаеща. Не претендирам че съм най-перфектната майка и знам всичко но това е моето дете и аз преценявам как да го гледам. Спирам защото това не е разговор за тази тема и е излишен спам.

# 482
Аз нямам нищо против боба, но кой знае, каква запръжка му е ударило бабето и няколко тона сол, по-добре да не яде на чуждо място.

# 483
Кактусче, подкрепям!
Щом НЕ сте желали да се дава боб или каквато и да е храна на детето, различна от упомената в безкрайната бездна , наречена интернет и дебелите книги за захранването, да бяхте взели храна, подходяща за детето. Така само напрягате детето, себе си и създавате причина за ей такива нерви за глупости. Едно авокадо да му бяхте взели, банан или нещо за залъгване и нямаше бабата от зор, че може би детето е гладно да си предложи боба.
Погледнете нещата по- реално. Сигурно ви дразни и с други неща жената, но не се ежете за всяко нещо, защото малките ви битки покрай детето тепърва започват.
Точно защото вие сте майката вие трябва да сте балансьор, а не орлица.

# 484
А балансьор, то не стига, че човек трябва да е винаги на линия и в настроение, да се занимава с малкото, че и с някакви бабички да балансира. Защо все майката да е? Защо никой не дава съвети бабите да са балансьори и без това си нямат друга работа?
Раждаш и трябва да почнеш да се съобразяваш с цялата рода, вместо да е обратното. Тоя искал името, оня искал да дойде на изписването, третия искал да живее една седмица да гледа бебето, все едно си няма родители, хайде няма нужда.

# 485
Дааааааааааааааааааааааааа!!!!!! И след като се роди бебето се почват драмите с родата!!! Да откачи човек.
А балансьор, то не стига, че човек трябва да е винаги на линия и в настроение, да се занимава с малкото, че и с някакви бабички да балансира. Защо все майката да е? Защо никой не дава съвети бабите да са балансьори и без това си нямат друга работа?
Раждаш и трябва да почнеш да се съобразяваш с цялата рода, вместо да е обратното. Тоя искал името, оня искал да дойде на изписването, третия искал да живее една седмица да гледа бебето, все едно си няма родители, хайде няма нужда.

# 486
Все си мислех, че аз съм много нервна на моменти, но усещам, че ти си се напрегнала малко повече от необходимото.
Айде затворете го това дете тогава у дома, никой да не го вижда и да яде само по учебник и никой да не се меси.
Честно, няма нужда да приемате всичко като упрек. Все някой ще дава акъл, ако сте добър БАЛАНСЬОР, сами ще прецените кое в правилно и кое не, а не да отричате всичко, защото е казано от даден човек.

# 487
Те ако за толкова години не са разбрали, че ако някой има нужда от акъл и вафла, ще си поиска, значи е дошъл момента да им се каже и покаже директно.

И да се научат вече, че една родилка има нужда от подкрепа и окуражаване, да се насърчава, че тя може и знае, как да се оправя с детето си. Не от някой да и трови нервите и да и се налага. 2018та година е, докога с тези проблеми създавани от баби?

# 488
Мини, не позволявай да ти вменяват, че не си добър родител и не се справяш добре.

# 489
Ехаа голям спор относно боба , ние също сме били захранени с него .
То сега е модерно бебетата да ядат броколи и батат , навремето е имало боб и картофи ...

# 490
Не се сърдете на бабите те са гледали техните деца в друго време, нищо не е както сега. Времената се менят. Аз лично също не бих дала боб, но пък съм захранена още от 3-ти месец точно с боб и кисело мляко.

# 491
Не, че и аз бих се съгласила най - вероятно на този боб и то не защото е боб, а защото сигурно е бил с подправки. Не, че трябва да взимаме акъл на сто процента от бабите, но аз бях много вманиачена с каката към захранване, здравословно хранене и въвеждах толкова бавно, не давах дума да се каже за нещо извън схемата ми, а сега имам едно доста злоядо дете, като си мисля, че една от причините е това. Като гледам деца, чиито майки бяха с една идея по - смели сега ядат всичко, а баба ми все ми казваше, че така ще стане и позна. Не знам кой е прав, но пък понякога и те не са съвсем "зле", в крайна сметка всичките са ни изгледали в далеч по - кофти условия.

# 492
А защо просто не си ги пускате покрай ушите? Аз лично се научих още с голямата. При нас проблема беше захранването, аз съм за късно и бавно захранване. Майка ми и свека намилаха постоянно, аз обаче съм пълно перде и само слушам и гледам с кравешки поглед. 😆 Изобщо нямам намерение да се ядосвам за това кой какво се опитва да ми налага. Виж ако пъхне вафла в устата на детето след като съм казала “Не” вече би било друго.

# 493

А като има конфликт, може да се обясни нормално защо не искаш и какви са ти аргументите. И аз съм била в тая ситуация(зор да захранвам в края на третия месец), обясних нормално защо няма и какво ще правя и бях разбрана. Това, че сме майки, не значи да се държим лошо с хората, за които едно внуче е огромна радост, които са ни родители или баби и дядовци, и искат просто да помогнат.

Е, при мен не се получи обясняването защо не искам да захраня рано. То не зависи само от теб и нормалните обяснения, зависи и от събеседника. Ако е интелигентен човек и има поне грам вяра и уважение към теб и твоето решение, да, ще те разбере от първия път.

# 494
Другото поколение трябва да се респектират от началото, за да ти е мирна главата после.
А не да ти се качат на главата и после да търсиш начини да ги сваляш от там, и само да си косиш нервите.

Общи условия

Активация на акаунт