Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №10

• 22 655
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!  Hug

Интересен фрагман: в началото едната,
на финала втората изгора на/за Йълмаз посягат на живота си... Mr. Green

Някои впечатления от 11 еп.

Зюлейха: След появата на Йълмаз в ресторанта желание за отделяне от Демир и приближаване към Йълмаз: в началото признанието, че Йълмаз е нейн мъж, тя обича Йълмаз и ще го обича цял живот; следва връщане към външния вид от времето с Йълмаз, такава виждаме Зюлейха през  половината от времето на епизода; организира среща; за Зюлейха Аднан е само „моят син“, докато Демир говори за „нашия син“; закана към Демир, че ще го убие, ако е направил нещо на Йълмаз; докато е заключена говори, че ще се самоубие, но я спира мисълта за детето; заплаха за самоубийство, когато Демир и взима Аднан. Въпреки, че е много силно и открито устремена към Йълмаз, Зюлейха  не посмя да отиде при него, а замина за Истанбул. Основна роля може би изигра предупреждението на Хюнкяр, че ако предаде Демир, ако отиде при Йълмаз и бъде с него, Демир няма да и прости. Според мен по същата причина, а именно, да си остави вратата отворена за връщане, Зюлейха не посмя да премине и границата да каже, че детето е на Йълмаз, а се спря до многократно прозвучалото „моя син“. Демир пусна Зюлейха и така послуша Хюнкяр, взе и детето, но и остави скъпоценностите и парите и логично предположи пред Гафур, че щом ги е взела, не отива при Йълмаз.

Готов ли е Йълмаз, към когото Зюлейха се е устремила, да я приеме?
Интересен беше разговорът между Йълмаз и Фекели, вероятно неслучайно пред огъня в огнището и под картината, каквато виждаме и в Яман. 
Йълмаз разказва за чувствата и мислите си с много въпросителни към самия себе си, но намирам, че е жалко, че дава по един единствен отговор, няма варианти. С идването в Чукурова Йълмаз задаваше един постоянен въпрос: сама ли се е съгласила или Зюлейха е била накарана насила да се омъжи за Демир. Прави впечатление, че на този етап той сякаш е отхвърлил първото като възможност и сега очаква, когато се срещне с нея, тя да му разкаже как Демир я е накарал насила да бъде с него. Значи той не допуска тя сама да е дала съгласието си. Тук се очертава най-вероятната пробойна в Йълмаз. Интересно е по-нататък, че Йълмаз казва, че би взел и отвел Зюлейха оттук, даже е готов да стане баща на нейното дете „Бих се заставил да приема това“. Ако не се дължи на превода, това също не звучи добре, говори за нещо отвъд неговите възможности да приеме детето, някакво усилие в повече.
В този разговор отново ми се струва, че Йълмаз не познава добре Зюлейха, не и вярва, обвинява я, твърде много вижда и мисли за себе си и своите преживявания. Не може да прави добре анализи на това, което се случва и затова стига до погрешни изводи. Фекели му говори, че истината идва от сърцето, защото със сърцето чувстваме Аллах, нещо, което е най-важното в техния съюз пред Аллах. Йълмаз го слуша и за кратко го следва, но после отново го разяждат съмнения.
Все пак епизодът завършва с неговото намерение да се види и говори със Зюлейха. Сега той е на ред да търси възможност за среща и трябва да успее да я уреди. Очаквам такъв момент с голям интерес. Много искам да видя спонтанната среща на двамата и да ги чуя как ще говорят, но също и как биха я направили като кино.

Демир: отхвърлен изцяло и наречен „най-безжалостният, най-жестокият и най-грубият човек“, когото Зюлейха е срещала, полуотхвърлен като баща на детето в словесния двубой „мое – наше дете“ и с жест на ръката. Доверието му в Зюлейха е напълно сринато. Въпреки това пред нея, както и пред Хюнкяр и Дженго, Демир казва, че ако може да се върне в началото, всичко би направил по същия начин. „Ще направя всичко за Зюлейха.“
Опорите на Демир:
Хюнкяр и Дженго.

Враговете:
Фекели, който изговаря винаги имената на членовете на семейството Яман с фамилията, докато Йълмаз говори за тях на малко име. Защото и враговете им са тези: за единия Демир, за другия родът Яман.
В историята от миналото ми се струва, че Азизе е играла най-важната роля, тази, която сега играе Хюнкяр.
Врагът в семейството: Шермин.
Противопоставя дъщеря си, която имала права на наследник, на бебето Аднан. Подобно на Фекели, и Шермин се позовава на миналото, когато „Дядо ти, чието име носиш, е отнел това, което по право е било на моя баща.“ Така бебето Аднан започва да води битки за наследство преди още да е проходило, а мъртвият Аднан ще отговаря пред Фекели и Шермин. Докато Демир иска да сплоти семейството, Шермин прави обратното;  заканва се на бебето и неговата истанбулска майка, че няма да получат наследството.
Шермин ми е една от най-интересните героини; тя е развита в широка гама от "Монро" - но само външно, на стената в нейната дневна е окачена снимка с Айфеловата кула, а с присъствието си създава илюзия за западен шик, но в същото време се оглежда преди да влезе в ресторанта с мъж и се страхува от развода. Много хубаво в нея е показано как в един човек "живеят" едновременно различни култури. 

На стопанския фронт, където също чакаме развитие:
Демир сложи ред в чифлика в отсъствието на Хюнкяр, има хора, на които може да се довери; селяните го обичат, той уважава правата им и няма да ги остави гладни (Четин); направи поръчки за нови машини и ще ходи на панаир в Лондон, всичко това било добре за Адана. Докато личният живот е пред провал, тук има движение.
Това, което не мога да разбера за стопанската дейност на Йълмаз, е защо не полага грижи за своите работници, сега има голяма фабрика, а и как е възможно да прави това на терена на Демир, който е частна собственост? Хубава е тази грижа за хората, но това, че го прави там, където е неговият враг, извежда като цел на мероприятието не самите обгрижвани, а врага.
Направи ми впечатление, че Демир каза, че Фекели е забогатял неотдавна. Неотдавна, разбира се, може да е и преди 20 години, но би било интересно, ако това е станало, докато е лежал в затвора.

# 691
Здравейте момичета,
Благодаря за коментарите! Hug
Скрит текст:
Може би няма да имам възможност да коментирам често тези дни, защото имам някои лични ангажименти и проблеми. Но ще ви чета с интерес.
Изоставам със серията, но се надявам до четвъртък да наваксам.
Хубава седмица и до скоро!

П.П. Допълвам се:
Цитат
С идването в Чукурова Йълмаз задаваше един постоянен въпрос: сама ли се е съгласила или Зюлейха е била накарана насила да се омъжи за Демир. Прави впечатление, че на този етап той сякаш е отхвърлил първото като възможност и сега очаква, когато се срещне с нея, тя да му разкаже как Демир я е накарал насила да бъде с него. Значи той не допуска тя сама да е дала съгласието си. Тук се очертава най-вероятната пробойна в Йълмаз.
Ваня Hug За Йълмаз е изключително нелогично да помисли, че Зюлейха е дала съгласието си за този брак, без да я вкара в рамката на "златотърсачеството", защото е немислимо, дори, да си представи, че тя се е съгласила на този брак заради сделка. За мен, би било изключително странно, ако Йълмаз предвидеше такъв вариант и щеше да ми е нереално...Много далече от логиката е това предположение за самия герой...на нас зрителите ни е ясно и може би очакваме и героят да се досети, но ако погледнем обективно, просто това би било наистина в рамките на нелогична ситуация. Дори и погледнато от тази страна - ако имаше уговорка, реална...която си заслужаваше жертвата на Зюлейха, то Йълмаз нямаше да получи най-тежките присъди. Както вече писах, самият адвокат каза, че смъртните присъди ги заменят с доживотни - "кой беси в днешно време" се беше изразил той. Така че, дори и без намесата на Яман, каквато почти нямаше, Йълмаз вероятно е щял да получи доживотна присъда. Така, че на Йълмаз би му било нелогично да мисли, че има сделка, защото нищо не му беше улеснено в присъдата. Дори му добавиха години заради престъпленията на лихваря, които му бяха приписани. Как въобще да му хрумне на човека, че има сделка. На мен не ми е логично и за това не приемам това като пробойна.
Цитат
В този разговор отново ми се струва, че Йълмаз не познава добре Зюлейха, не и вярва, обвинява я, твърде много вижда и мисли за себе си и своите преживявания. Не може да прави добре анализи на това, което се случва и затова стига до погрешни изводи.
Това прави и Демир постоянно. Основно мисли за себе си и за угода на своите чувства. Ако мислеше наистина за Зюлейха, много от нещата щяха да са различни. Дори сега май ще я лиши от сина й и ще я изнудва. Нека си припомним и диалога в ресторанта в Истанбул. Типичен егоистичен стил. Честно казано не мисля, че той въобще е мислел за Зюлейха и за нейните чувства. Нищо не е направил за нея, а само за себе си. Кое е това всичко, което е направил за Зюлейха в нейн интерес? Премълчаваше и манипулираше за собствена изгода.
Поне Йълмаз й спаси честта и най-вероятно и живота, влезе в затвора и не гъкна...каза, че нито за миг не е съжалил. Не мрънка и не се вайкаше дори, когато го осъдиха на смърт. Така, че не мисля, че е толкова себичен, колкото го изкарваш. После, докато Демир го влачеше по къра и гърбът ми се трошеше, той имаше възможност да се откаже от Зюлейха, но не го стори с риск отново на живота си...а можеше да си спести много болка. Така, че не ми изглежда на толкова погълнат от себе си. Да, сега се разяжда от съмнения, гневен е...и всичко това е логично и нормално, в резултат на всичко до сега.
И това дали някой познава добре другия - човек се променя или в определени ситуации върши несвойствени неща или такива, които учудват дори самия него. Никой не може да познава добре дори самия себе си, така че нека не правим такива генерални изводи. Тя и Хюнкяр мислеше, че познава сина си; Дженго мислеше, че познава приятеля си от детство.... HugHeart

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 23:47 от dana78

# 692
Привет! Hug
Според мен "пробойната" е в това, че Йълмаз не допуска жертвоготовност от страна на Зюлейха. Той може да се жертва за нея, а тя за него - не. Не допуска, че тя може да замени своето бъдеще срещу неговото спасение. Такава сделка е извън мислите му. Въпреки че Фекели го убеждаваше във вероятността Зюлейха да е изнудена от Демир да напише бележката за срещата, той категорично я отхвърли. Йълмаз знае на какво е способен самия той, воден от любовта си към Зюлейха, а не желае да помисли на какво би могла да е способна Зюлейха, водена от любов към него. Даже спомените за любовта им не поведоха мислите му в тази посока.
Не съм изгледала и половината серия, затова спирам до тук.

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/0391e90213f0c17e3fd7 … 15272535040_n.mp4

# 693
 wavey

Çukurova’da dengeler nasıl değişecek, sizce hedef kim?[/b

Актуална от М. Юналмъш, с благодарност към фотографа Серкан Акин:
https://www.instagram.com/p/BqpHwM1F-OL/

Инак си се забавляват зад камера. М.Ю. отбелязал, че съпроводът на китара е на някой Месут от екипа.
https://www.instagram.com/mrtunlms/

Което ме подсеща за впечатлението на Дана, че почти няма общи снимки на М. Юналмъш и У. Гюнеш. Може и случайно да е, а и наистина снимките да им са все по различно време.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 20:16 от Tania M.

# 694
Лучия Flowers Hibiscus

Hands Plus1 Преди време нали припомних думите му: - Не се съмнявам в теб! Знам колко си чиста! Не заменям 1 косъм от теб за 100 от Гюлтен!
Сега се вижда колко я познава и колко й вярва. Надявам се още в следващия епизод се види и колко струват 100 косъма на Гюлтен?!
Когато истински, безрезервно и жертвоготовно обичаш някой, каквито и да са обстоятелствата, каквито и "доказателства" ти казват или виждаш, не трябва да подлагаш под съмнение любовта на отсрещния човек.

Скрит текст:
Има и в реала случаи - някой извършил неоспоримо престъпление и близките му викат- Не е той!

Това, какво е видял и преживял  не може да се използва за оправдание. Зюлейха малко ли преживя, пък любовта й остава същата. Ако толкова лесно си променя мнението и то точно за жената, която захвърли всичко и тръгна с него, това говори за нестабилност.

Няма ли още превод на български Simple Smile

# 695
Леле, какви сте максималисти!  ooooh! Е, не към всички. Simple Smile

Демир няма ли някоя "пробойна" и той? Или те са патент на Йълмаз. Laughing

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 17:18 от Tania M.

# 696
Привет момичета,
Лучия Hug как точно Йълмаз да допусне жертвоготовност от нейна страна, че се е омъжила за Демир, за да му спаси живота. На база на какво точно да се сети за точно такава сделка?! Хюнкяр би ли позволила бедно момиче да стане Яман? Не. Хюнкяр позволи това заради плана си с бебето. Йълмаз дори не знае, че Демир вероятно може да има проблеми с това да стане баща...Зюлейха не сподели с него чутото от Гюлтен. Отделно, как точно ще му хрумне това за сделката?! Неговото спасение беше амнистията, а преди това беше осъден на доживотен затвор, като впоследствие му беше изпратен убиец, разбра, че молбата му е унищожена, писмата му не се изпращат, всичко се съгласува с Яман...как точно да му хрумне идеята за сделката...нелепо е! В основата на  сделката беше главно Хюнкяр, която искаше бебето. Тя подтикна Зюлейха към брака, като я манипулираше, заради своите собствени цели. Как Йълмаз въобще би бил в състояние да навърже нещата, абсурдно е. Ако знаеше за бебето и за това, че Демир може би е стерилен...ок...може да стигне до този извод, но при условие, че нито едно от двете неща не му беше ясно, за мен е нелогично. За него или тя е била насилена за брака или доброволно е приела, поради нейни лични причини...дали богатство, дали, че го е разлюбила. Някой въобще каза ли на Йълмаз, че са го мислели за мъртъв?! Да, Йълмаз греши, но такива са обстоятелствата...има съмнения, променя си мнението, неизвестността го тормози.
Мери Hug това, което си писала са много красиви и идеализирани слова, но за съжаление реалността е друга. Много хора се променят поради едни или други обстоятелства, както и чувствата им. И в затвора цялата красота на идеализирането в каквато и била насока изчезва. Там е суровата реалност, дори и да има песни и сърбане на чай. Така, че понякога дадена преживяна ситуация прави човека ироничен, песимист, загубил вяра в красивото и ценното. Защо не погледнете от тази страна? Имайки предвид какво преживя Йълмаз толкова ли е трудно да се разбере този факт.
Цитат
Зюлейха малко ли преживя, пък любовта й остава същата.
Да, но Йълмаз беше в затвора...в едно статично положение по отношение на любовта за Зюлейха. Не се знае, ако беше друг тип ситуация, дали Зюлейха щеше да му вярва или любовта й да остане същата. Нейното преживяване беше коренно различно...Йълмаз влезе в затвора заради нейната чест и живот, това не се забравя, както и любовта. Статусът на Йълмаз не се промени, за да промени и тя нещо - да се разгневи, да не вярва, да промени чувствата си и т.н.
Цитат
Ако толкова лесно си променя мнението и то точно за жената, която захвърли всичко и тръгна с него, това говори за нестабилност.
Не си е променил мнението толкова лесно, мисля, че СЦ много добре дадоха всичко тези моменти, така че "бързо" ми е най-далечното определение за това. Йълмаз до последно вярваше в Зюлейха...дори и сега мисли, че тя е насилена за този брак, но обстоятелствата и хората наоколо, както и това, което вижда и чува го карат да изпитва съмнения, да не вярва, да променя мнението и нагласите си. За сделката вече писах...просто за мен е абсурдно Йълмаз да успее да вникне в реалната ситуация, защото тя самата е много трудна дори за възприемане и за проследяване. Така, че ако СЦ бяха решили Йълмаз да прозре сложния план на Хюнкяр без допълнителна информация, за която писах по-горе...щях да го обявя за медиум.
Ами на мен ще ми е трудно да повярвам, че човек може да бъде стабилен, след всичко, което се случи на Йълмаз. Много хора, както писах, щяха на негово място да са се сбогували с разума си. Така че нестабилността е повече от логична в случая.
Танче Hug естествено, че пробойните са патент на Йълмаз. Абе най-лошият човек е той...ама какво да правиш...любовта е сляпа. Жалко за Зюлейха, че се е влюбила в този непрокопсаник Йълмаз, а не вижда перфектната любов на Демир. Дано види тази любов, че да се успокоим вече...стига се е дърпала. Joy

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 18:28 от dana78

# 697
Няма как да се сети за сделката, след като не допуска жертвоготовност от страна на Зюлейха, мисленето му е точно в обратната посока. Фекели му казва да мисли позитивно, но щом червеят на съмнението го яде, нищо от казаното няма да стигне до разума му. Откакто се върна в Адана, Фекели само това му говори. Ами поне него да чуе и да му повярва. Но и на него не вярва. Освен това Зюлейха, до влизането му в затвора не му е дала ей толкова малък, дребен повод за съмнение - нито че парите я блазнят, нито е погледнала за миг към друг мъж. Не е ли по - добре за него да вярва в нея до мига, когато ще му каже "не те обичам". Пък тогава да се разочарова колкото си иска.

# 698
Аз пак да попитам Демир "пробойни" няма ли?  newsm78
Цитат
Да, но Йълмаз беше в затвора. Не се знае, ако беше друг тип ситуация, дали Зюлейха щеше да му вярва или любовта й да остане същата.
Примерно ако го види жертвоготовно женен за нейно, на Зюлейха, добро.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 18:46 от Tania M.

# 699
Лучия Hug защо да не допуска жертвоготовност от страна на Зюлейха?! Това, че точно не прозира този тип завъртяна и сложна за проследяване сделка, не значи, че не допуска жертвоготовност от страна на Зюлейха. Вече писах много за това. Сами знаем как тази сделка предствялва няколко плана, няколко нива, които се преплитат и основен фактор е детето. Невъзможно е за Йълмаз да прозре тази сделка без информация за съмненията за бездетността на Демир и знанието за бремеността на Зюлейха. Мисля, че се изисква от Йълмаз невъзможното за прозиране на толкова сложен план с нива и преплитания.
Цитат
Освен това Зюлейха, до влизането му в затвора не му е дала ей толкова малък, дребен повод за съмнение - нито че парите я блазнят, нито е погледнала за миг към друг мъж.
Хората се променят, Лучия. Още повече, когато единият е безнадеждно отделен от другия...лишени са от комуникация, дезинформирани са. Не е случайна сентенцията - "разделяй и владей".
Отделно: Зюлейха нали го излъга, че Демир не я ухажва...на въпросите му по повод леките симпатии Демирови. После Йълмаз разбра, че са сключили брак веднага след арестуването му - въпросът: кога е възникнала тази любов...и той би си отговорил - по време, когато и той е бил там в чифлика...но нали я е питал, тя е отрекла. Т.е. лесно е да се предположи, че е върнал лентата назад и се е сетил за тези нейни отговори, които в момента характеризира като лъжа. Т.е. ние също знаем, че Зюлейха го излъга, само не знаем със сигурност причината. Но той би тълкувал тази лъжа по друг начин - внимание вече към друг мъж: по-образован, богат и влиятелен, красив и силен. Така че, връщайки лентата назад, Зюлейха му е дала повод...излъгала го е за ухажването от страна на Демир, за когото се е омъжила веднага след арестувато на Йълмаз. Мисля, че всеки мъж би имал съмнение, би ревнувал и би бил гневен...разбира се в различна степен. Другото е за мечтателите и идеалистите. Съжалявам, но лично аз мисля така Heart
Таня Hug
Цитат
Примерно ако го види жертвоготовно женен за нейно, на Зюлейха, добро.
Точно! Пък да не усети, къде точно е това "добро".
Аз пък жертвоготовността я разбирам по друг начин. Зюлейха не постъпи правилно, защото нищо не спечели, а жертва много за нищо, честно казано. От толкова жертвоготовна жена, която дори не искаше да запази бебето и беше готова на аборт, бих очаквала да иде в полицията и да каже, че тя е убила лихваря. Така и така дотича до там боса...можеше да поиска даване на показания, да се свърже с майстора за адвокат или с бившите си работодатели, да обясни за Вели и да го проучат и много други неща. Но, тя тръгна по свирката на Хюнкяр, въпреки, че усещаше на къде бие Хюнкяр. Подведе се и по Демир, въпреки, че знаеше, че той е влюбен в нея. Как точно си представяше, че адвоката няма да разбере, че те не са брат и сестра, та продължи играта с "абито", че даже си и вярваше. Трябваше да се усети, че Демир ще разбере. Ако реша да критикувам и да изисквам няма да се спра, но се опитвам да вляза в положението й на шок и ступор, на паника и вина. Та го отдавам на младостта, неопитността и липсата на възможност правилно да анализира ситуацията.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 19:08 от dana78

# 700

Yılmaz’ın varlığından rahatsız olan Hünkar, gücünü göstermeye kararlı…
#BirZamanlarÇukurova yeni bölümüyle

https://www.instagram.com/ugurnesofficial/?hl=en

# 701
Дългоочакваната среща. Но нещо не ми изглежда , както трябва... 😫😫😫

# 702
Здравейте!  Hug

Реших малко да изляза от Чукурова и гледах първи еп. на "Хълмът на соколите".
Много ми хареса!

Под „пробойна“ имах предвид слабото място. Това не е максимализъм, защото това означава наличието на много здраво и едно или няколко слаби места.
Понеже става дума за любовта, ами не виждам „пробойни“ в Демир. Демир е железен.
Сега виждам „пробойната“ при Йълмаз в тези две места, които съм посочила.
Първото го разбирам веднъж по начина, посочен от Лучия. А промяната с времето, според мен, говори и за непоносимост на самата мисъл, че Зюлейха може доброволно да се е омъжила за Демир. Въпреки че в началото я допускаше, с времето я е отхвърлил, за да може да понесе ситуацията. Въобще не знам дали е стигнал по-нататък да разсъждава за евентуални причини за доброволен брак с Демир, ако изключим стремежа към богатство, за което говореше в началото. Самата мисъл доброволно да е влязла в съюз с Демир е много болезнена, тя има много страни, между тях и много интимни. Затова смятам, че той не се е задълбочавал и просто е отхвърлил тази възможност, с което се е отдалечил от реалността и историята. Сега Йълмаз е насочен срещу Демир и да мисли брака за насилествено наложен, работи при него в тази посока.
И да, и аз като Лучия видях, че той си припомня само някои от преживените моменти. Части от тях чуваме в спомена, но сега той ги изговаря частично и в сегашното му мислене те променят смисъла си.   

В общи линии в момента виждаме двама различни мъже. Критерият за сревнание е  изказан от самия Фекели:
„Твоята истина, за която ти говориш, не се вижда с гледане.
Ако търсиш истината, ще се противопоставиш на видяното.“
„Сине, истината не идва от разума към сърцето.
Тя идва от сърцето към разума.“

Демир вижда, а за разлика от Йълмаз и чува,  една Зюлейха непосредствено пред себе си, която не е спирала да го отблъсква, ясно му каза, че обича друг, нарече го какво ли не. Но той подчинява всичко това на порива на сърцето си. Демир не е спирал да следва сърцето си. Това може да бъде погледнато и от гладната точка на това, че тя не го обича, а той настоява. Но тук говорим за любовта на двамата мъже. Пред своите хора в последния еп. каза, че би направил всичко отначало по същия начин и не се отказва от любовта си към Зюлейха.
Докато Йълмаз отдава прекалено голямо внимание на външното, то формира в голяма степен мисленето, оценките и поведението му. Външното подчинява това, което му говори сърцето. А точно връзката, която двамата със Зюлейха са създали пред Бог, на която тя продължава да е вярна, е връзка на вярата. Такава връзка предполага да вярваш само на сърцето си и то да те ръководи. Това е брак на вярата между двама души, Бог е само свидетел на това. Фекели периодично реанимира вярата му, но да видим ще успее ли Йълмаз да стъпи на здрава почва и да вярва докрай на Зюлейха.

# 703
Дългоочакваната среща. Но нещо не ми изглежда , както трябва... 😫😫😫

Благодаря, Иринка! Много ще се учудя, ако е както трябва.

Максимализъм е, максимализъм е (по отношение на Йълмаз) и минимализъм (по отношение на Демир). Simple Smile
Не съм го казала по повод на една дума, а след поредица от постове.
А за мен човекът, включително героят, не се изчерпва с темата за любовта. Съответно и във впечатлеията си няма да спирам до любовта.  Peace
А и заглавието е малко по-широко за мен от "Имало едно време (една любов) в Чукурова".

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 22:02 от Tania M.

# 704
Фрагманът с руски превод:

https://vk.com/club171698810?from=quick_search&z=video-10068 … l_wall_-171698810

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 21:06 от Tania M.

Общи условия

Активация на акаунт