Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 079
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Светли, направи си услугата да кърмиш легнала, ако искаш ще ти пратя видео, на което се показва как се застава. С това ще решиш проблема с болките в кръста и ръцете. 4ти месец има скок в растежа, от което може да е поведението на бебето. Второ - може да се опитва да си вкара режим - да ляга по-късно към 10.30. Защо не му изместиш малко къпането към 8, 8.30 и така да заспи към 9,30 примерно след сукане? Води се по бебето и то само ще си направи режим на лягане. Но кърменето легнала  ще помогне, първо на теб, второ - като суче легнало бебето, ще заспи на спалнята. Ти като заспи, не го вдигай веднага, 10 минути да спи на спалнята, да стане по-дълбок съня и после го местиш в креватчето. Пробвай и дано стане 😊

# 706
  • Варна
Кърмих легнала, като беше по-малък, знам за удобството. Но той реве като го сложа на спалнята. Иска гушнат у мен...
Мислех за зъби, но венците не са подути, само леко по-розови. В сряда сме на консултация и ще помоля лекарката да ги погледне. За скок не знам - в останалото време на деня е нормално бебе... А къпането е рано, защото си го търси с нетърпение. Още преди 7 почва да хленчи. Като го сложа на повивалника и го разсъбличам, елате да видите какви усмивки раздава доволен.

# 707
Е той и легнал на леглото може да е сгушен. Просто го слагаш легнал на една страна и пъхаш бързо зърното. Запушваш му устата и готово. Как ще циври с цица в уста 🤣😆😂😂
Настрани шегата, така правя, защото моята девойка отдавна мрази по гръб да я слагам легнала и се почва тръшкане, бързо настрани и оп цицата и настава тишина и спокойствие. Това с кърменето на ръце  гушнат не е добра идея. защото ще става все по-тежък. Аз използвах възглавница за кърмене, но откакто минахме 6те месеца много ми натежа, дори  и легнала на възглавницата и вече сме на поза легнали, или тя е седнала или полуседнала и цока.
За банята - явно той не я свързва с ритуал по спането, ако искаш дай му след баня играчки да си поиграе, поизмори, барем заспи по-лесно след сукането после.

А може и да са зъби наистина, ако постоянно пъха нещо в устата, много слюнкоотделя, дърпа ушите, търка муцката. Те дразнят мноооого преди да се появяват.

# 708
  • София
Кактусче, прати ми клипчетата за кърменето легнала, моля! Искам да сверя часовника дали го правя като хората.

lagartija, предлагай винаги гърдата, от която не иска да суче. После нека си довежда от другата. Друг начин е да го залъжеш с позата.

# 709
Кактусче, прати ми клипчетата за кърменето легнала, моля! Искам да сверя часовника дали го правя като хората.

Може ли и на мен Simple Smile По същата причина Simple Smile

# 710
  • София

Може ли и на мен Simple Smile По същата причина Simple Smile

И за мен, моля!
Предварително благодаря! 🤗

Аз се оправих с цицата, която не искаше, като смених няколко пози, с поза Футболна топка я излъгах.

# 711
Феичка, пробвам, но в момента в който я обърна към нелюбимата гърда извива главата на другата страна и не иска и да я види. Ако настоявам ми се сърди и накрая ревва. Колкото и гладна да е не я иска. Точно по същия начин реагира на шишето - колкото и да е гладна за нищо на света не преглъща от него, дори да и капе в устата.

# 712
И аз бих искала видео с кърменето легнала, моля Simple Smile

# 713
Lagartija, пробвай със сонда.
Кейт, ей сегичка.

# 714
Момичета, имам проблем. Бебето е гладно, не е яла да речем 3 часа и вече я усещам, че е гладна. Захапва цицата, суче нервно , пуска я и почва да реве неистово. Имам кърма, тече си. Ама е много гадно, едвам я кърмя. И преди го е правила и спря. Сега пак почна, какво се случва не зная.

# 715
Да не ти е силна струята? В каква поза я кърмиш?

# 716
Феичка, пробвам, но в момента в който я обърна към нелюбимата гърда извива главата на другата страна и не иска и да я види. Ако настоявам ми се сърди и накрая ревва. Колкото и гладна да е не я иска. Точно по същия начин реагира на шишето - колкото и да е гладна за нищо на света не преглъща от него, дори да и капе в устата.

Недей да предлагаш нежеланата гърда ако се изнервя. Предлагай първо другата и опитай след няколко минути хранене да я предложиш пак. През нощта и когато е сънен използвай да го храниш първо от нея. И това, че сега не я иска не означава, че след време няма да си промени мнението. Моят дребосък на няколко пъти си смени предпочитанията.

# 717
Ох, голяма греда при нас. След банята накърмих малката и заспа. Аз отидох до една приятелка, че има РД днес. Оставих прясно изцедена кърма. Прибрах се на пожар, защото не е искала да я пие. Неистов рев, пийнала малко и изплюла Sad Само като ми чу гласа и се успокои, сега я кърмя и яде. Ще пробвам утре пак с малко изцедена от шише да пийне. Кога да й дам - преди или след кърмене? Май никакво коледно парти няма да видя, щом днес така стана...

# 718
Кърмя си я както винаги, но ту става едното кърмене, ту не става следващото и реве и се дере.

# 719
  • Варна
Моят син от 2-3 месец започна да предпочита дясна гърда, тя си ставаше и видимо по-голяма. Винаги му предлагам тази, която не му е любима първо, понеже е гладен и не отказва. Бързо започва да хленчи на нея, понастоявам, когато вече започне да се изнервя, сменям. И все гледах в началото да я пробутвам при всеки случай. Но определено си остана като слаб източник на кърма. И вече, когато е подвижен, директо се изнася след 2 минути от лявата гърда и си отива към дясната, ужас. Simple Smile
Зърната ме боляха много странно 2-3 седмици преди да ми се възстанови цикъла. Четох, че това странно чувство се получава и ако забременееш. При мен беше цикъл.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт