С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 584
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Днес и аз се качих пак на кантара, не съм мръднала, въпреки че корема ми стърчи. Но според ММ, слабея в останалите части на тялото. Въпреки,че вече си хапвам. Но така или иначе не съм особено доволна, защото съм +7 от миналата бременност и ще имам бая да си свалям после. А аз до колкото си спомням качих и докато кърмех, та ще видим.

# 661
Добро утро, момичета,
Подхванали сте много неудобна тема за килограмите. Не смея да се кача на кантара, че миналата седмица си хапвах здраво и точно каквото ми беше на душата. Е, последствията бяха запек и притеснения, което много ме уплаши и наложи да преосмисля действията си. От неделя съм на нов режим като вечерята е салата със супа или пържола, а закуската - мюсли с кисело мляко. За обяд - готвено. Плодове за междинно хранене. Ядки сурови понякога. Не мога да преценя доколко е добре, но за сега ще бъде така. Коледните трапези ме притесняват...

Някоя да е забелязала засилен косопад? При мен е доста... витамини не пия за сега, заради кг и по преценка на АГ, но ще споделя за проблема. Ноктите също са ми сухи и чупливи.

Да споделя малко опит с козметиката, може да е полезен. Четох много блогове и ревюта. Накрая реших, че успоредно трябва да ползвам няколко продукта, които да редувам, разнообразно като храненето. Имах 30 мл от био ойл, базово масло от авокадо, на Палмърс два продукта - лосион п/в стрии и маслото за коремче, олиото на Мустела. Е, от Мустела съм най-разочарована. Не го усещам достатъчно и ако разчитам на него, ще се нацепя. Лосионът на Палмърс също е в тази графа. Ще ги доизразходя, но не ги препоръчвам. Истината според мен е в базовите масла и подходящи за нас са:
- сладък бадем;
- авокадо;
- шея/карите;
- пшеничен зародиш;
- шипково.
Или комбинация от тях.
Снощи се намазах обилно с шипково, от глава до пети. Страхотно!
Подобни масла се ползват след тест за поносимост!

Страхотни заглавия за новата тема. Три пъти ги препрочитах, за да реша. 😘

# 662
Добро утро, момичета,
Подхванали сте много неудобна тема за килограмите. Не смея да се кача на кантара, че миналата седмица си хапвах здраво и точно каквото ми беше на душата. Е, последствията бяха запек и притеснения, което много ме уплаши и наложи да преосмисля действията си. От неделя съм на нов режим като вечерята е салата със супа или пържола, а закуската - мюсли с кисело мляко. За обяд - готвено. Плодове за междинно хранене. Ядки сурови понякога. Не мога да преценя доколко е добре, но за сега ще бъде така. Коледните трапези ме притесняват...

Някоя да е забелязала засилен косопад? При мен е доста... витамини не пия за сега, заради кг и по преценка на АГ, но ще споделя за проблема. Ноктите също са ми сухи и чупливи.

Да споделя малко опит с козметиката, може да е полезен. Четох много блогове и ревюта. Накрая реших, че успоредно трябва да ползвам няколко продукта, които да редувам, разнообразно като храненето. Имах 30 мл от био ойл, базово масло от авокадо, на Палмърс два продукта - лосион п/в стрии и маслото за коремче, олиото на Мустела. Е, от Мустела съм най-разочарована. Не го усещам достатъчно и ако разчитам на него, ще се нацепя. Лосионът на Палмърс също е в тази графа. Ще ги доизразходя, но не ги препоръчвам. Истината според мен е в базовите масла и подходящи за нас са:
- сладък бадем;
- авокадо;
- шея/карите;
- пшеничен зародиш;
- шипково.
Или комбинация от тях.
Снощи се намазах обилно с шипково, от глава до пети. Страхотно!
Подобни масла се ползват след тест за поносимост!

Страхотни заглавия за новата тема. Три пъти ги препрочитах, за да реша. 😘

Добро утро, по отношение на косопада и при мен се появи от самото начало на бременността. Споделих с АГ-то и тя ми пусна изследвания за щитовидната жлеза, които обаче се оказаха в норма и нейното предположение беше, че косопадът се дължи и на промените в организма, и на сезона. Изписа ми витамини "Прегнакеър" и освен това ползвам козметиката за коса на "Ревалид". Правя и домашни маски /яйце, мед, зехтин, ракия/ и като да го овладявам вече.

# 663
  • София
100% съм съгласна с теб за базовите масла. От опит от миналата бременност, сама си забърквам мазилото и нямам нито една стрия. Прехваленото масло на веледа съдържа точно базови масла..само дето са на цена от 40 лева. И свършва за по-малко от месец. Аз си купувам нещата отделно и става жесток крем. Казвам крем, защото не ми харесва така течно и добавям кокосово масло за плътност.
Косата ми пада и на мен, в реда на нещата е спокойно. Не се и старая да го овладявам, няма да ти окапе цялата я:) Ще спре след като спреш да кърмиш. Поне с мен така беше.
Завиждам ти за хранителния режим. С предишната бременност се хранех като, теб... Сега ям каквото остане от малкото дете за закуска..За обяд готвя за него, аз съм на спагети предимно, вечер филийки или, ако съм успяла да сготвя за таткото нещо, хапвам и аз. Междувременно поне се старая да ям много плодове и зеле..не знам какво ми стана с това зеле, ям с тонове.

# 664
Ами в търговската мрежа маста незнам с какво качество, по-скоро някъде по селата , където гледат прасета или в големи месарници.

# 665
И аз съм чела за маста. И момичета, добре че най-голямото напрежение върху кожата се пада март-април-май и са по-хладни месеци, защото ако е лятото не ми се мисли как се мажат масла и лосиони, пък какво остава за мас.

# 666
И аз смятам да се сдобия с буркан мас, не съм опитвала, а всеки много го хвали.
Води се ожесточена битка за заглавие на темата JoyJoyJoy

# 667
Момичета, аз снощи за първи път усетих беба вечерта Hug

Не беше като пърхане на пеперуди, както много жени го описват, а по-скоро като бълбукане в средата на корема. Помислих, че ми къркорят червата, но не се чу нищо, а се усещаше като сериозно къркорене Relaxed.
Сега съм в 15+3 г.с.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 08:06 от Layla_D

# 668
Отдавна имам подобни усещания или пък нещо ми убива, но въобще не съм сигурна, че това е бебчо.

# 669
  • София
Мен ме гъделичка корема, но смятам, че е от разтягането на кожата.

# 670
  • Лондон
Не бих се мазала със свинска мас,първо ме е гнус,второ е много мазно и сиг ще олепи всичките ми дрехи.Брррр.Но всеки си преценява.Много съм доволна от Палмърс и не бих го сменила за сега.Иначе и аз усещам бебето,не съм усещала пърхане или нещо такова,а направо движение.

# 671
Да ви се похваля и нашето мъниче расте. 14 см, но се крие:( Прилича на госпожица, пък ще видим на ФМ, ако не се срамува😁

# 672
Здравейте! През предната ми бременност дадох купища пари за всевъзможна козметика за бременни, в крайна сметка в 9тия месец целия ми корем стана в стрии. Сега се мажа с кокосово масло и мисля да продължа докато не стане топло времето, пък после ще го мисля. Трябва грижа за кожата, но всичко е въпрос на ген и предразположеност според мен.

# 673
Някой да е имал ПМС скоро? 16г.с. съм и имам болки ниско долу точно като първи ден на М

# 674
Верно ли маслото на Weleda в бг е 40 лв 😲 аз го купувам на 9.99€ . Ужас ,каква разлика само.
Аз съм доволна от него,но със сигурност и свинска мас ще си взема сега като се прибера в бг. За сега съм Ок,дано и за напред е така 🙂

Общи условия

Активация на акаунт