На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 014
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
aknaz е официална марка на BIM. (или на някоя друга магазинна верига)
Hа други места едва ли ще се намери..

# 316
  • Пловдив
Момичета в Одрин на борсата дали сте виждали този кашкавал
До сега,само този съм пробвала и ни харесва Simple Smile
Ние този кашкавал го купуваме от Бим,и е много хубав.Интересно ми е за колко сте го купили от т.н."борса"?

Кашкавала го поръчвам от сайт в фейсбук страница-11 лв/кг,а този на конците-8 лв.Аз затова попитах.
Това си е горе-долу 100% надценка,но всеки сам си прави сметката.Ако ти е изгодна цената си ОК

# 317
  • София
Момичета в Одрин на борсата дали сте виждали този кашкавал
До сега,само този съм пробвала и ни харесва Simple Smile
Ние този кашкавал го купуваме от Бим,и е много хубав.Интересно ми е за колко сте го купили от т.н."борса"?

Кашкавала го поръчвам от сайт в фейсбук страница-11 лв/кг,а този на конците-8 лв.Аз затова попитах.
Това си е горе-долу 100% надценка,но всеки сам си прави сметката.Ако ти е изгодна цената си ОК

Други варианти какви има ,за да се вземе Simple Smile

# 318
  • до едно тепе
Хммм някой си е намерил начин да развива бизнес.
И за да не е спам да си кажа. Вчера бяхме до Одрин. На отиване май хванахме смяната на турската граница-тук беше 7 ама там нали са с един час напред та почакахме половин час да минем 10 коли. Беше леко хладничко и нямаше много навалица. Минахме през борсата, центъра, Марги и Ераста. На центъра беше празно, в Марги още повече. Хареса ми да не се блъскам с тълпи определено. В Ераста имаше повечко хора, но пак беше доста поносимо. Купих си обущета от Деримод. Много са мекички( аз имам проблем с пръстите на единия крак и не мога да нося твърди отпред обувки) и се надявам да са ми и удобни. За децата малко дрехи взехме, напазарувахме и в Мигрос в Ераста и айде наобратно. От центъра си взех от бозата -харесва ми без канела( не обичам канела на сладкиши освен на меденки и тиквеник) и кашкавалената халва от ONDO. Нямаха още еклери. Намерихме и дежурната аптека, макар че този път не беше на центъра, но пак беше на лесно място. Дадох втори шанс на рибата-барбун, зарган и един паламуд. На сергията от която купихме барбуна и паламуда, лаврака и ципурата бяха с помътнели очи, което знам,че означава, че не са съвсем пресни вече и се въздържахме. Паламуда също се оказа после че не е пресен, нооо мъжо го купува та ще си го яде. Stuck Out Tongue Closed Eyes На връщане нямаше много коли на границата, но нещо се мотаха леко та за час минахме.

# 319
  • Стара Загора
А, как да няма еклери в Ондо. Преди 3 седмици като ходихме имаше. А ние търсихме сладолед. Simple Smile

Имах снимка и на витрината, но съм я изтрила. Хубави ли са им?

# 320
  • до едно тепе
Ивче по принцип имат, но ние бяхме там рано и не ги бяха заредили още. Направи ми впечатление, че на магазините често пишеше на работното време в неделя 12 часа. Вероятно по- късно през деня да са ги заредили. Приятелка беше взела преди и каза, че са хубави. Аз не можах да ги опитам за съжаление. Simple Smile

# 321
  • у нас
А, как да няма еклери в Ондо. Преди 3 седмици като ходихме имаше. А ние търсихме сладолед.

Имах снимка и на витрината, но съм я изтрила. Хубави ли са им?

Чудни са.

# 322
  • Varna
ЗасраметИ сЪ, напраУ сА оляхте с теЗ вкусотии Laughing
От сега се замислям дали утре да не отскоча до една сладкарничка, която
продава подобни вкусотии като тези еклери.
Образувахте ми слюнооделяне бре Hug Heart Eyes

# 323
Да ви кажа честно и в Gurruoglu еклерчетата са много хубави, 30 лири кг.
В Ондо каква е цената?

# 324
  • Варна
ЗасраметИ сЪ, напраУ сА оляхте с теЗ вкусотии Laughing
От сега се замислям дали утре да не отскоча до една сладкарничка, която
продава подобни вкусотии като тези еклери.
Образувахте ми слюнооделяне бре Hug Heart Eyes
Делте де е таз сладкарничка в нашето сити ?

# 325
  • Varna
Значи намира се на улица Преслав.
От католическата църквичка надолу към турският ресторант. В дясно като идваш от горната
страна на улица Преслав. До сладкарничката има застрахователно дружество.. Извинявам се
обаче ми излезе от ума името на сладкарничката в момента. С буквата М започваше.

Значи от малките еклерчета има от понеделник, някъде до четвъртък. Обикновенно до обяд
от околните офиси ги купуват. Тези еклерчета са във кутия. Не съм броила колко са в кутията,
обаче душко, за нула време намират пътя към тумбаците ни.
Аз си купувам от светлите еклерчета, защото шоколада ми накъртва. Не мога да се сетя,
дали имаха със шоколад, като тези в Одрин за които пишат момичетата тук.

Има също и по- големи еклери, не като тези малките. Вкусът е същият. Така, че ако няма от
малките, препоръчвам да си купиш от големите поне да ги пробваш. Доволен шА останеш!!!

Оф, сетих сЪ...Маркрит се казва сладкарничката.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 20:50 от DELTA_DELTA

# 326
  • Варна
Благодаря ти ,непременно ще ги пробвам !

# 327
Вчера се върнахме от пътуването ни до близките градове в Турция. 

Хотелът - Unisite. За цената си е повече от перфектен. Спала съм на къде къде по-големи ужасии за много повече пари. Хотелът е чист, всичко вътре е Икеа, в нашата стая имаше и кухенска част, вероятно и в другите. Нашата стая беше с изглед към булеварда, но вечерно време движението стихва и не е шумно. Виж, от другата страна има джамия и си е до късмет. Мен и тя ме събуди през нощта, представям си, ако стаята ни беше обърната натам.

Беше пълно с българи и студенти Simple Smile Закуската е прилична, не е на бюфет, но е напълно достатъчна човек да се нахрани.

Тръгнахме в петък сутринта, прибрахме се в София вчера в следобяд. Съответно границата я минхме на влизане за 15-20 минути, на връщане - под 10 минути. Не са ни ровили много в багажа, макар че огледаха пликовете. Но и ние нямахме нещо забранено освен кашкавалената халва, един кашкавал вакуум и чай. Последното не знам дали и митничарите знаят, че не може Simple Smile

Та в петък в Одрин - минахме през Марги, ядохме в Айдън. Огромни порции, 20-25 лири. Накрая около 50 лири платихме за двама с по няколко айряна. Обиколихме магазините в Марги. Както написах, коледни неща имаше само в English Home. Впоследствие видях и в h&m в Ераста. Към 17 се настанихме в хотела и после отидохме към центъра на Одрин. Взехме парфюмчета от Баргело, разходихме се, взехме други дреболии от магазините. Не бяхме гладни и решихме по един дюнер да си вземем. Ей, Богу, такъв страхотен не бяхме яли. Хем го ядохме в хотела (с по биричка) и беше студен вече. След пасажа на Айдън, след първата пресечка се продължава нагоре и е един от първите. Българи все още нямаше чак толкова много, но си беше бая оживено. Доста гърци ми се стори, че има. Видях по количките едни цени в петък, после през събота и неделя те бяха двойни Simple Smile буквално двойни.

На другия ден отидохме в Люлебургаз. Минахме по Д100, че не ми се разправяше за винетен стикер/тол такси. Играла съм го това два пъти, нямах нерви за трети път.

В Люлебургаз централната част е огромна. Цените там са по-ниски от тези в Одрин на всичко, което не е верига. Взех си страхотен чесън от сергия за 10 лири за кг. Ама наистина страхотен. Хапнахме пидета с айрян. За сравнение - в Одрин са по 6-7 лири, ние ги ядохме за 4 лири. Не че съм направила страхотната далавера от 2-3 лири, но просто за сравнение Simple Smile Също пример - в Ондо кашкавалената халва за 250 гр. ни я даде за 8 лири (след замисляне), в някоя от веригите беше 3,95 за същото количество.

Та централната част на Люлебургаз е страхотна - огромна, с магазини за всеки вкус. Както ориенталски изглеждащите магазинчета, така и магазини тип двуетажен ДеФакто и Гратис. Там си заслужава да се отиде на пазар. По-далеч е, но е по-голямо и все още по-спокойно. Българи почти нямаше. Не го казам, защото бягам от сънародници, а просто, защото я няма навалицата. Молът в центъра беше ограден с полицейски ленти и имаше полиция и полицейски коли около него, та не успяхме да влезем там. Ходихме в 39 Burda AVM. Намира се в другия край на града, ако идвате от Одрин.

Самият мол е двуетажен, но е разположен на доста голяма площ. Много е уютен (за мол). Има ги всички познати ни марки, доста места за хранене, но не повече от Ераста. Лесно се паркира - има и наземен, и подземен паркинг. Има и Мигрос, но е мъничък, само с едно М.

Ако слушате навигацията до този мол, ще минете през много симпатичен булевард с доста магазинчета. Там си заслужава също да се хвърли едно око при възможност.

Въобще Люлебургаз ми е толкова на сърце, колкото и Одрин. Разликата е спокойствието и мащабите. Иначе това, което можете да си го купите в Одрин, можете и в Люлебургаз. За разнообразието си струва.

В неделя ходихме до Лозенград просто за идеята, но там никога не ми е било приятно и бързо се прибрахме в Одрин. Минахме само през един Бим и Шок, които бяха един до друг и там доста неща напазарувахме. Някои продукти на едни и същи марки са по-евтини в Шок, отколкото в Мигрос, да речем.

В Ераста бяхме в неделя следобед. Не ми направи впечатление да е разхвърляно и като магазин за втора употреба, както пишехте тук. Тук е мястото да обърна внимание на тези, които си купуват имитационни парфюми - на трети етаж в Ераста, а и на втори в мола в Люлебургаз, има имитационни парфюми MAD. Цената им е като на Баргело - 2 по 50 мл. за 60 лири или 2 по 100 за 90 лири. Но при мен са доста по-трайни от тези на Баргело.

За Mado - хапнахме умишлено в Ераста. Ми и там е бавничко Simple Smile Ама пък си заслужава.

Минахме и през борсите. Няма да повторя - цените са по-високи от във веригите. Лимонадата там беше по 4 и малко лири, аз я взех от Шок за под 4 лири. Цените на препаратите също са по-високи. Само маслините ми се видяха по-евтини, но насред улицата, където минават коли и ги прашат. Не, благодаря. Мизерия, мръсотия, странни магазинчета.

Какво си взехме? Аз - три чифта обувки, едни от които кожени от Деримод, чанти, перилни препрати и друга битова химия, макарони, салеп, чайове, почерпки за близки и роднини, парфюми, зеленчуци, малко кашкавал, гранитени тенджери, дребни стъклени неща за кухнята, кош за домашен любимец (същият тук в София е 30 лв., аз от Одрин го взех за 7,50 -8 лв), храна за същия любимец, коледни подаръци, чорапи, пижами.

Като тегля чертата, сигурно ще излезе същото, като да си ги купя от тук. Това, ако включа разходи по хотел и гориво. Но пък кефът от пътуването и екскурзията е неизмерим Simple Smile

Ако имате конкретни въпроси, питайте Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 09:44 от blackisback

# 328
  • Varna
blackis back,
ехаааа, да си жива и здрава със разходката която ме накара да направя, четейки  поста ти Hug
Това ми беше за дУбрЮтрУ  Laughing
Благодаря за ценните съвети bouquet

Ех, че ми е хубаво на душичката. Все едно съм била и пътувала и аз там Grinning

# 329
  • до едно тепе
blackisback хубава разходка сте си направили.
 Като каза домашен любимец та се сетих. В закрития базар до главната в Одрин видях 2-3 магазина за животинки. Загледах се в аквариумите и цената в сравнение с тук май е меко казано изгодна. Ние от скоро имаме рибки(заради децата основно) и тук 20л аквариум само с лампа е над 100-130лв някъде го гледах в един магазин. А там 10л оборудван с всичко излизаше май под 20-30лв. На нас ни го дадоха познати, но ако в бъдеще купувам вероятно ще се ориентираме нататък.
Да похваля suzme сиренето на Торку. По добро е от на icim. Второто имаше една леко нагарчаща нотка, докато при Торку тя липсва и на вкус е по-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт