Всичко за всички марки гел лакове - 22

• 38 678
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Кам, на мен всички ми харесват ужасно много! Колко време ти отнемат не мога и ДС си представя! Моля те да се замислиш за командировка в София.

# 436
  • Paris, France
Кам, много благодаря. Луда станах с вашите глитъри. Разкошен е. И аз се присъединявам към Ниа с въпроса колко време отнема. Сигурно вече си се отракала и става бързо. И още нещо се сетих - клиентката с дебелите нокти, дето не дава да и ги пилиш какво я правиш на подръжката? Сваляш всичко с киснене и наново ли?

Невена, не искам да се червя от срам със снимки на роклята. Проста, тъмносиня е, почти черна. Синия ми лак е Jessica Indigo Blue. Червени имам няколко - Jessica Winter Berries, CND Ruby Ritz.

Защо да се червиш от срам? По-скоро аз ще зеленея от завист. Не си ме разбрала за снимката. На много снимки на лакове мадамата държи шал, палто, рокля, покривка с цвят, който е подобен или поне се вързва с цвета на лака. Това имах предвид - да си допреш ръката до плата на роклята, а не да ни я показваш цялата. Все пак темата е за гел-лакове, а не за кройки и рокли.

Нямам Indigo blues, но определено е строг и делови лак, който се върза и с протрити джинси. Погледнах го и по нещо ми напомня Gelish Deep sea, но е по-светъл. За Коледа бих избрала брокат.

Другите два не ми отиват на мене. С тъмносиня строга рокля и някой от тези двата ще си като стюардеса.

CND Ruby Ritz бих избрала аз. Но ти не си аз и ще си избереш каквото ти харесва.

Никой няма да ти гледа ноктите, освен, може би, някоя нова колежка. Мъжете, особено подпийнали гледат циците.

# 437
Благодаря. Около час и половина-два, независимо дали е твърд гел или гел лак. Тя остана в   стария салон, аз се отделих.

# 438
Ай добро утро!

Кам - жестоки всеки път!

Амини - и аз не бих връзвала лака с роклята, напротив, бих избрала нещо много контрастно или поне лъскаво, щом роклята не е пищна.

Пускам няколко снимки на БП 07:

Този път смених протокола - каре, два слоя камуфлажна база Веналиса, два слоя реинфорс ГД Коко, три слоя цвят БП 07 и топ без лепкав ГД Коко.

Тествах метода за запечатване на свободния край на Неви с еднократните форми. Чудно се получава и без мацане. Топа на ГД Коко обаче този път пекох 4 мин, предния път при две минути на 3-тия ден беше загубил блясък при върховете, а не е имало чак толкова механичен тормоз, че да го тръкна на всички пръсти.

При сочно каре базата на Веналиса се отлепва с побутване след къпане на цяла люспа, без киснене с ацетон, но все пак реинфорса беше върху цвета. Другата седмица ще докладвам как се маха сегашната подредба.

# 439
  • на брега на морето
 Добро утро! Grinning Ей, ама не се спряхте с тея червени брокати наистина! Naughty Hug Фокси, разкошна е и 7мицата! Hug

# 440
  • София
Хайде сега пък 07..Weary Чуден е и той.
Ама показвайте ги тези красоти на време де.... Този поне го поръчам до БГ Blush
Коя е камуфлажната база?

# 441
Благодаря на всички за споделеното мнение. Вероятно ще сложа по-лъскавия Rubi Ritz с подложка, че не е от най-покривните.
Да ви кажа за последния ми експеримент, който показах, с печатите. 1 слой каре силиконов гел Микросел, 1 слой белеща Коди, 1 слой белеща Алесандро, два слоя камуфлажна Коди, печат с лак Мойо, два слоя топ Коди. На втория ден имах лека повреда на показалеца (май чоплих нещо), сложих отгоре УВ топ Мезауда. Издържа 10 дни, не се обели, но почна да се износва и ме дразнеше. Махна се лесно под душа.

# 442
  • Пловдив
Фокси, БП е Борн Прити, нали? Жестоккккк...😎

# 443
Армира - да, БП е Борн Прити

Майка Зайка -  ето снимка от Али:

# 444
чери, може ли малко подробности? Все едни и същи нокти ли се белят? На едната ръка, силната или и на двете? Тези с декорациите ли се обелиха? От свободния край ли започна беленето? Каре правиш ли? Лампата каква е? Ултрабонд. Опиши, моля те, стъпките с марки и имена на продуктите и време на печене! Да си била болна, бременна, хормонален проблем? Продуктите да са стари или леко опечени?

Не се бели само на силната ръка, а на двете. Все едни и същи пръсти -палец и показалец.  Безименен и кутре никога не са се белили. Понякога пошзвам ултрабонд, понякога не - все се бели. Дали с каучуковата основа на Коди, дали с гел на Найл Експерт, дали с основа на Блускай, дори и комбинация гел+гел лак - все същото, все обелени нокти. Някой падат дори като люспа. От свободния край се белят. Не използвам лаково каре, за да може да издържат повече, но уви.
Цветовете са ми различни -блускай, лила роза, сани, снд и т.н.
Винаги запечатвам свободния край, пека с ЛЕД лампа - Sun 1s.
Болна и бременна не съм, продуктите не са стари, за леко опечени не знам. Четката на Кодито ми се е втвърдила и ме става за нанасяне, но самия гел е добре, изливам го и го нанасям с друга четка.

# 445
  • Бургас
Кам, много красиви!
И аз да не остана по-назад - поръчала съм БП08, а до тогава друг червен брокат на необичайно къси да мен нокти. Основата е Rosalin 2607, a броката Azure 7502. На дясната сложи 2 слоя червен, един брокат, а на лявата по 1 от двата, то си личи че е по-прозрачно. Освен това е малко по-тъмен, отколкото на снимките

# 446
  • ново
Аз така и не се спогодих с базата на FOX. При мен, а и при дъщерята, с която имаме коренно различни нокти тази база се държи като отлепяща. Пробвах я с каре и без, с и без ултрабонд, полирах, обезмаслявах, сменях гел лакове......не и не!!!

# 447
  • Paris, France
foxy, лелеееее, вълшебен и весел е този цвят. Ако бях наблизо щях да те изнудя да ме лакираш и мене с него. На моите грозни нокти няма да седи точно така, но пак ще е бляскаво. 8 слоя слагаш, значи. Бомбе правиш ли или само мажеш тъничко? Много добре се е получило и тънко. Аз ще изкукуригам ако трябва да мажа и пека толкова.

чери, при мене е абсолютно същото. Ултрабондът само усложнява свалянето. За карето не си права. Факт е, че принцесата и аз доста подобрихме положението точно с карето. На първо време пробваш:

1) След цвета махаш лепкавия, ако има и слагаш обикновен топ. Чакаш да изсъхне около 10 Мин и си готова. От втория ден почваш всеки ден с обикновен топ да минаваш свободния край по ръба и вътрешната страна. През ден слагаш топ на цял нокът и си свиркат поне 10 дена. На втвърдения гел типът съхне момента липсва. Тънко слагаш, разбира се.

2) задължително каре по цял нокът. Така свалянето не влошава положението.

3) масло за нокти - обилно и по 3 пъти дневно минимум

След това ще полираш до блясък и можеш да тестваш Алесандро, при едно. Но само на идеално полиран нокът и с каре

Ферий установи, че кисел праймър и решава проблема с беленето, но с бомбе с реинфорс отгоре. При мене киселият праймър не помага.

Можеш да запечатваш с твърд гел, но при мене без удължаване това не помага.

Ако с тези пръсти тракаш и правиш разни неща и ноктите ти се огъват, гелът се отделя. На мене и ръкавици и напръстници не ми помагат.

# 448
foxy, лелеееее, вълшебен и весел е този цвят. Ако бях наблизо щях да те изнудя да ме лакираш и мене с него. На моите грозни нокти няма да седи точно така, но пак ще е бляскаво. 8 слоя слагаш, значи. Бомбе правиш ли или само мажеш тъничко? Много добре се е получило и тънко. Аз ще изкукуригам ако трябва да мажа и пека толкова.

чери, при мене е абсолютно същото. Ултрабондът само усложнява свалянето. За карето не си права. Факт е, че принцесата и аз доста подобрихме положението точно с карето. На първо време пробваш:

1) След цвета махаш лепкавия, ако има и слагаш обикновен топ. Чакаш да изсъхне около 10 Мин и си готова. От втория ден почваш всеки ден с обикновен топ да минаваш свободния край по ръба и вътрешната страна. През ден слагаш топ на цял нокът и си свиркат поне 10 дена. На втвърдения гел типът съхне момента липсва. Тънко слагаш, разбира се.

2) задължително каре по цял нокът. Така свалянето не влошава положението.

3) масло за нокти - обилно и по 3 пъти дневно минимум

След това ще полираш до блясък и можеш да тестваш Алесандро, при едно. Но само на идеално полиран нокът и с каре

Ферий установи, че кисел праймър и решава проблема с беленето, но с бомбе с реинфорс отгоре. При мене киселият праймър не помага.

Можеш да запечатваш с твърд гел, но при мене без удължаване това не помага.

Ако с тези пръсти тракаш и правиш разни неща и ноктите ти се огъват, гелът се отделя. На мене и ръкавици и напръстници не ми помагат.

Много благодаря за съвета. Ще пробвам с обикновения топ. Лаковото каре ми е ясно, но това бомбе и Алесандро ще ми е нужно малко обяснение Hug

# 449
  • Paris, France
Striplac на Алесандро е белеща се база и топ в едно. Звучи глупаво, защото тези от нас, които сме с калпави нокти и ни се бели лакът би трябвало да бягаме от такива бази. Открих я на едно изложение през 2013 или 2014г и я пробвах. Отидох с голи нокти и тествах 9-10 най-различни марки. Тази се оказа лъскава. Издържа 10 дена, когато Lucio, LCN, Ezflow се бяха вече забелили. За беля тръгнах да я махам с ацетон и не се махна. Обадих се на Алесандро и ми казаха, че се махала със специално масло. Теглих им една ..... и забравих. Прочетох случайно, че се махала в топла вода и че една фризьорка не може да я махне, а на нея и гел не и държи. Изприпках в Сефора, където ми обясниха, че се печала само в тяхната лампа. Теглих една, но купих базата. В къщи сложих каре и базата. И, чудо! 7 дена нищо не се изнесли и на 7мия се махна като лепенка в топла вода. Гелиш в салон с тяхната си лампа се отлепяше на 2-3 ден от палец и показалец. Още 2-3 пъти пробвах и установих, че ако от 6тия ден запечатам свободния и през ден мажа с обикновен топ седи без никакъв проблем 14-21 дена. Ноктите ми, от полирането и мазането с масло станаха други. Реших да не си спомням грая, а да сменям на 7 дни. Няма памуци, няма ацетон и, няма вонливи праймъри, посипване с пудри, бомбета, обръщане на нокти. Споделих със съфорумки и се оказа, че в случаи като системно белене на едни и същи нокти Стриплак държи супер добре. Огромно предимство е, че ако се забелили просто пъхаш пръста във вода и с дървена пръчка избутват от кутикули към свободния. След махане си гледаме убавите сурати в огледален, чист, лъскав, здрав нокът. Няма ги ужасните, рошави, гнусни, тънки ноктетата. Следва ново лакиране набързо, което няма нищо общо с поправката на счупено или обелено с разтворим гел-лак. Нищо не губиш. По-добре смяна на цял маникюр на 7-10 дена, отколкото киснене на показалец на третия ден и поправка и на следващия на средния пръст и след още два дена пак.

На мене Стриплак не ми седи дълго. Има по-трайни марки. Но седмица седи. Установих, че ако успея да го намажа много, много тънко седи супер, но понеже е гъст и по клипове гледах, че мажат дебело, дебело мажех и аз.

Бомбе - при белене помага, но без удължаване на тумбести нокти не седи добре, а моите са такива. Веднъж една рускиня ми направи леко бомбе с твърд гел над Стриплак и с топа направи блик. Не мръдна и беше супер яко, но някак си не ми допадна, че седи дебело. Получих много комплименти и питане с гел ли съм. Сама не бих си го правила, че е пипкаво и има обръщане на пръсти и мазане с четки на обърнат пръст и пилене ако протече. Ферий пише, че и помага, но тя има нокти без особено изразени апекс и не си личи.

Кам, отървала си се, значи. 1-2 часа за гел-лак! Ужас. Не бих издържала, ама трай бабо за хубост. Пожелавам ти много успехи, радост и парички в новия салон или новата работа. Сигурно ти липсва колектива. Поне придоби опит в елитен салон.

Общи условия

Активация на акаунт