Всичко за всички марки гел лакове - 22

• 38 653
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Paris, France
Момичета, тези дни ще ми пристигне ултрабонда на Коди, кога да го сложа -преди лаковото каре или след?

След изсъхването на лаковото каре. Аз слагах само по свободен край, като там каре не слагах. Принцесата матира 1мм от свободния край и така изпилва карето, което е поставила по цял нокът предишния ден. На нелакираното и почистено със спирт място се слага фрешер за да се обезмасли и след като изсъхне ултрабонд със суха четка. Ако се сложи много ефектът е обратен. Чакаш 1 Мин, ако ти се бели лака може направо да го изпечеш 1-2 Мин в лампата и слагаш базата. Успех и да няма белене!

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 17:48 от Nevena Virolan

# 481
  • Пловдив
Сърдечно благодаря!

# 482
Здравей те искам да си поръчам някой гел лак от али експрес, някой поръчал ли е и каква марка. Доволни ли сте? Аз по принцип ползвам на snb

# 483
Цялата тема е пълна с такива лакове.
Прочетете малко назад!

# 484
  • София

Не издържах да го сменя по-скоро Grinning Бях сложила лаково каре и фрешер по свободния край, преди базата и успях на мивката да го обеля целия, след едно миене на чинии (обелих го съвсем преднамерено). Базата е китайско Коди, менте, предния път издържа 3 седмици, докато не свалих лака, чак не вярвах днес как лесно се бели (може и заради лаковото каре)
Втори опит с ваденка, предния път след като изтрих лепкавия слой на топлака на нокъта я залепих и отгоре минах с обикновен топ лак, но леко пожълтя след няколко дни и малко се обели самия топ до половината на нокъта.
Сега пак тръгнах по същата процедура, но на лявата ръка, като минах за 3-4ти път с четката, ваденката започна да се протрива и спрях, преди да успея да я разваля сериозно.
На дясната ръка, на която е снимката, залепих ваденката без да изтривам лепкавия слой на топ гел лака и като я лепнах и изсъхна добре, нанесох още един слой топ гел лак, който изпекох.
Ако държи, ще си действам така.

# 485
  • Варна
 Я ползващите новия топ на Гелиш кажете колко време го печете в читава лампа. newsm78. Имам чувството,че 2мин. в SUN3 не му стигат....шантава работа. С какво е по-различна тяхната лампа?

# 486
Пешън ставаш все по-добра !

# 487
Провокирахте ме с хубавите червени цветове и аз да ви предложа моят любим китаец от Али. Глитерите са сухи, смесени с топа на GD COCO, който иначе не мога да ползвам, защото се сгъсти ужасно - чета, че и други момичета се оплакват от него.
CND Shellac 40525

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 07:48 от Magnito

# 488
  • София
Обичах, това е много, много красиво!

# 489
Пешън ставаш все по-добра !

Уникално е!

# 490
  • софия
Обичах ,сподели моля с коя четка рисуваш детайлите ,от сутринта го гледам този маникюр във фейса -жесток е.

# 491
  • София
Обичах ... леле... уникално е!

# 492
  • Paris, France
Я ползващите новия топ на Гелиш кажете колко време го печете в читава лампа. newsm78. Имам чувството,че 2мин. в SUN3 не му стигат....шантава работа. С какво е по-различна тяхната лампа?

2 минути в Sunone и подобните лампи са му предостатъчни. Говоря за новия, в шишето с по-тясното дъно. Единствената им лампа, която познавам е 18G. Тя излъчва ЛЕД лъчи, но с по-ниска дължина на вълната. По принцип в нея базата на Гелиш се пече 5сек, цвета 20-30 и топа 30, но в салоните редовно печаха базата 20сек, цвета двойно и топа и него двойно, като с топа лакираха 4пръста и изпичаха 30 сек после палеца пак толкова и накрая цяла ръка 30 сек. На много места, особено на нокти на хора, които често мокрим ръце, пушим, готвим без ръкавици и пипаме багрила след  махането на лепкав слой слагат задължително твърд, течен завършващ гел (sealer), който се изпича за 3 Мин в друга,, 36W UV лампа (може и в сън) и няма лепкав слой. Това е за да не жълтее и да не се бели по свободния край. Ако не се изпече добре, топът седи леко по-мек. Усеща се най-вече в топла вода.

Понеже ми е първата любов си го взех пак, но за съжаление не се спогодихме. Пак почва да се бели на проблемните нокти още от 3тия ден. А е толкова лъскав и приятен на пипане, че ми се иска да го ползувам пак. Дадох го на съседка, която го пече 2 Мин, не слага силър и го носи по месец. Благородно и завиждам. Има уникално удобна за мене четка, по която набирам топ за цяла ръка без проблем и поставям точното количество.

Ти как го намираш? Коди или Гелиш предпочиташ засега? Държи ли ти колкото Коди?

Обичах, много е красиво. Само дето съм недоскив и с 2 леви ръце да направя нещо подобно.

# 493
  • Варна
 Неви предния път изкара две седмици без забележки. Не се изтри,нито се промени лъскавината. Тоя път обаче на третия ден ми се забелиха палците и показалците и на двете ръце  #Cussing out. Не съм правила нищо по-особено,нито съм се киснала във вода и химикали  newsm78. Лакирах наново и тоя път го пекох по 3 мин. да видим. Много ми харесва и няма да се откажа толкова лесно. Имам съмнение,че и китайските цветни лакове може да са виновни. Предния пут бях с цветове на Коди и камилфо. Тоя път палците и показалците са с GD GOGO. Може и китаеца да не се е доопекъл за 1мин.  newsm78. Ще си покаже.

# 494
  • Paris, France
Как се държи новият Гелиш топ върху китайски лакове не мога га да кажа, защото не съм пробвала. Сложих го върху база Стриплак 30сек, цвят Гелиш Wiggle fingers Wiggle toes 3 тънки слоя по 1 минута първия и втория и 2 третия и топа. На проблемните нокти, на които сложих Elite99 no wipe поражения нямаше. Гелиш се отлепи заедно с база и цвят. Старият им топ с маркови лакове се обелваше, а с китайски се отчупва, но говоря за китайските стари, които бяха доста твърди, а сегашните са по-мек. На непроблемните ми нокти белене с Гелиш, или някой друг топ или база не съм имала никога. Е, имало е леко, понякога, след 2 седмици, примерно, но не е било като чудовищното отлепяне от втория или четвъртия ден. Явно не е за моите нокти. Установих, че твърдите покрития ми държат в пъти по-дълго.

Старият Гелиш има една неприятна особеност - ако много се препечени става чуплив. Като изпечах 4-6 минути в УВ лампа седеше идеално, но ако изпечах 2-3 минути в 18G или комбинирана със спирала отгоре ставаше чуплив. Не знам дали има смисъл да печеш 3 минути, при това в Сън3. 2 са предостатъчни, според мене.

Някои лакове, тъмни и особено с брокат, правят целия маникюр по-скоро Ен към белене. Има приятни изключения, но общо взето не се получава съвсем идеално.

Съфорумки писаха, че с бомбе седял много по-здрави и не се белел откъм свободния край, но не се виждам да правя бомбета с топ, да пиля ако протече и да слагам нов слой за да замажа изпиленото. Имаш Ел. пила и може да пробваш. Слой реинфорс над цвета също е идея. Тогава топа го слагаме тъничко.

А на блясък след 1-2 седмици как ти се струва в сравнение с Коди?

Общи условия

Активация на акаунт