Коледа 2018

• 104 023
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
записах Simple Smile

# 556
  • София
Здравейте! Идвам с въпросче! Blush Намира ми се в хладилника такова бурканче https://kafemania.bg/torfellini-cacao-krem-classic-250gr Дали ще мога да го ползвам за следване на нещо? Така чист ми се струва много гъст. Може би да го смеся с нещо друго преди слепване? Ще правя линцери за първи път и си мислех една част да са с него. Какво ще ме посъветвате?
Днес съм решила и рохлички да правя, те са най-уважавани вкъщи. Дано да останат до Коледа. Grinning
Ако не му намериш приложение,чудесно се хапват палачинки с него.

# 557
  • Някъде по Дунава
Много много вкусни станаха тези "малинови дупки", за които дадох линк!!! Мислех,че ще са почти като линцерите - не! различни и много вкусни,не може да спре човек да ги хапва Joy
И аз си ги набелязах. Дори имаме домашно малиново сладко.

# 558
Много благодаря за рецептата! Ще я използвам и за прощапулника на детето!
Да допълня, че ако нямате лимонов сок, то може да "угасите" содата в чаена лъжичка оцет. Така после не миреше на сода. За да е по-мека, като я извадите от фурната, я напрйскайте с малко студена вода и я покрийте с къпра. Няма втасване, но като я омесите, все пак я оставете да почине малко. Тъкмо да ви загрее фурната. Содената питка е тънка и бързо се изпича. Да се пече в средно-силна фирна 160 градуса. Може би оголо 15 - 20 мин. Щом започне да се зачервява я пробвате, като я бодвате с дървено шишче или дървена клечка за зъби. Като извадите клечката ако по нея нямя залепено тесто, то значи, че питката е готова и я вадите веднага от фурната. Изваждате я от тавата върху кърпа. Напръсквате я със студена вода и я покривате и от страни и от горе с кърпата. Да стане като бухча/пакетче. Добре е бухчата да се сложи върху решетка за да не се запарява. Преди сервирате я отвийте. Така остава по-мека.
Част от тестото може да доомесите с малко повече брашно и да направите фигурки с него. Фигурките може да подредите върху питката. Ето така например http://2.bp.blogspot.com/-yNAXno1jE2E/UTTqyRRTT_I/AAAAAAAAAO4/Yx … 1600/SAM_0166.JPG
а фигурките се пекат или след като е изпечена ги "натискаш" в питката от сурово тесто?! питам, че изглеждат много бели...

# 559
Аrino, тази снимка не е от моя питка, а от нета. При нея тестото около фигурките е намазано с яйце и мазнина. Този подход обаче за Бъдни вечер е неподходящ, защото питката трябва да е изцяло постна. Цялата питка, заедно с фигурките се пече едновременно. Само, че както и по-горе съм обяснила, част от тестото го доомесваш с повече брашно  и то стои по-бяло. Колкото повече брашно се добавя, толкова по-бели стоят фигурките, но имай предвид, че пък стават и много твърди и неприятни за ядене. Аз не слагам, чак толкова брашно. Малко ги омесвам и оформям. Залепваш фигурките върху питката, така както е сурова. Тях не ги намазваш с нищо, а само около тях с малко вода.
Ето такива постни как изглеждат

# 560
Благодаря. В неделя ще отида до Джъмбо. Дано да има, защото е наистина спешно вече Simple Smile

В Джъмбо има

# 561
  • София
Благодаря на CharlotteN за упътването от къде да взема готова джинджифилова къщичка, в Икея има в изобилие на цена 7.85 лева.
Днес я украсихме Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 18:28 от JlegeHo-cTyDeHa

# 562
Искам да попитам в мини щолените има в рецептата "едно пакетче ванилова захар". Бихте ли ми казали това като количество какво означава.

# 563
Искам да попитам в мини щолените има в рецептата "едно пакетче ванилова захар". Бихте ли ми казали това като количество какво означава.
Не съм гледала грамаж ,но едва ли е повече от 10 гр., и да е  по малко, няма да навреди 10.Колкото пакетче лумонтозу  е.

# 564
9 грама е.

# 565
  • Norge
…... "едно пакетче ванилова захар"... като количество какво означава.

Имам такива малки опаковки, немски.  8г е едното пакетче.

# 566
  • Пловдив

Първи опит с айсинг
В този вид дали ще издържи до утре

# 567
  • Montana, Bulgaria

Първи опит с айсинг
В този вид дали ще издържи до утре

Да, в хладилника.

# 568
  • Пловдив
I_Peych,  изглеждат много вкусни. Благодаря за рецептата, ще я изпробвам задължително Flowers Bouquet

# 569
CookieFlowers SunflowerЗдравейте, магьосници!
Минавам набързо само да се отчета какви съм ги свършила до сега и какво ми предстои...
Та - вече имам една доза линцери - изпечени и прибрани на хладно да си чакат слепването. Правих ги преди седмица, тогава забърках две дози, но не ми стигна времето да изпека втората доза и прибрах тестото във фризера - дали ще е проблем (този уикенд смятам го ползвам)??
Две дози рохлички също са скрити в кутия в склада- в металната тава от Кауфланд ги правих - еми пипкаво си е, но пък стават еднакви, а и не мисля че имам повече брак от ръчно оформяните.
Тази седмица направих и:
 Две дози Саблес - бретонските маслени бисквити, но ще ги слепвам два-три дни преди Коледа - добре ли е така?
 Шоколадовите сладки с крем маскарпоне - тях също ще ги слепвам преди Коледа.
 Капучиновите звезди - заради стъргането на шоколада втора година се заричам, че повече няма да ги правя, но толкова ме омайва ароматът им, че догодина сигурно пак няма да ги пропусна. Марципан си поръчах от Сладката къща - 250 гр. - разточвах на много тънко, защото не ми допада особено много вкуса му и ми стигна точно.
 Едни масленки с шприц преса - ей такива http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 5808b4a394b03.jpg
 Любимите ми портокалови курабийки с шоколадови парченца....

И следващия уикенд съм запланувала с децата да правим Меденките на Джули, маслени курабийки от зелено тесто и ми се иска да направя Шведските маслени бисквити с малиновото сладко ("дупките"), но да видим до къде ще ми стигне времето...

Хайде, приятно сладкоправене на всички!
Nature High Brightness

Общи условия

Активация на акаунт