Коледа 2018

• 104 008
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 630
  • Стара Загора
Лелеее,Тани,оплюнчих монитора....
Имам я рецептата на Люси,може и тя да е. А шишарката как я направи?
А тези кексчета с кремчето отгоре,на последната снимка,какво е?
Шишарката е по тази рецепта: https://mycandykitchen.blogspot.com/2016/12/christmas-pine-cones.html?m=1
Кошничките на последната снимка са от разтопен шоколад в силиконови формички и са пълни с течна сметана. Правих и пълни с шоколадов ганаш - те са още по вкусни

# 631
  • Montana, Bulgaria
От мен едни Саблес, но не се получиха, заради скапан масло... пусна вода и се наложи да сложа още брашно и ме хвана много яд. А от тъпото масло взех 3 пакета по 250 гр.  

# 632
  • София
От мен едни Саблес, но не се получиха, заради скапан масло... пусна вода и се наложи да сложа още брашно и ме хвана много яд. А от тъпото масло взех 3 пакета по 250 гр.
М...да, при масленото тесто задължително маслото трябва да е висококачествено, иначе не се получават нещата. Коя масло купи

tani_sz, чудесни неща си показала,  chef  пънчето и аз мисля тази година да го сътворя , но по една друга рецепта, да видим дали ще го направя, време ми трябва. Колко дни предварително го направи, това ми е важно, благодаря!

# 633
Ще разчитам на късмета на начинаещия. Започвам с тестото, някои може да направя и тази вечер, другите - събота, неделя. Пък и съм смела или безрасъдна Grinning, ще правя няколко вида, даже мисля и да подарявам. Ако имам нужда от помощ, ще пиша, имайте ме предвид.

# 634
  • Montana, Bulgaria
Вълчев взех... миналата година работих с него и беше хубаво, но сега не е. Пусна вода и стана на парцали.

# 635
Здравейте! Установих, че имам един забравен буркан мас. Бихте ли ми препоръчали изпитана рецепта за масленки или други сладки с мас? Благодаря!

# 636
  • Стара Загора
Здравейте! Установих, че имам един забравен буркан мас. Бихте ли ми препоръчали изпитана рецепта за масленки или други сладки с мас? Благодаря!

Тези са по тази рецепта :
http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html?m=1
От преди 20-тина минути 😀

# 637
  • Стара Загора
М...да, при масленото тесто задължително маслото трябва да е висококачествено, иначе не се получават нещата. Коя масло купи

tani_sz, чудесни неща си показала,  chef  пънчето и аз мисля тази година да го сътворя , но по една друга рецепта, да видим дали ще го направя, време ми трябва. Колко дни предварително го направи, това ми е важно, благодаря!
Дано не те излъжа,  защото мина доста време,  но мисля,  че 3-4 дни преди Коледа ги правих пънчетата (бяха 2, едното за свекърите и за нашите едно)

# 638
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подсетете ме за баклавичката Simple Smile
подсигурих се с кори за баница, орехи, масло и захар...
а рецептата потъна някъде. спомням си само, че се обсъждаше щедра доза масло, за да е по-хубава Simple Smile

# 639
tani_sz, страхотни са! Как направихте гъбките?

Препоръчвам рецепта за меденки - https://-spam238-/napukani-medenki/. Суперски станаха, цялата къща мирише на канела и джинджифил Simple Smile

# 640
  • София

Масленките от едно време

а рецептата потъна някъде. спомням си само, че се обсъждаше щедра доза масло, за да е по-хубава Simple Smile

Баклавата на мама (с грис)

# 641
На Марчева, на Марчева! Разкошна!!! Виж дали я няма на първа страница или в "Готвач бг", профила на Марчева. Peace

# 642
Здравейте! Тази година за първи път и аз направих меденки, които вече отлежават в хладилника. Чудя се обаче кога е най-добре да ги украся с фондан. Ако ги украся утре къде бих могла да ги съхраня? Дали ако направя това 2-3 дни преди Коледа фондана ще изглежда по-свежо?

# 643
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_25.html

# 644
  • Пловдив
Аз правя тази
http://www.bg-mamma.com/?topic=229455
баклава, тъжно е че вече няма снимки към рецептата, но е много вкусна и не е толкова трудоемка колкото изглежда.
Като едно времешните "мелчета" е на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт