Коледа 2018

  • 104 003
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
  • Мнения: 6 240
rosi09, може ли рецептата за "Едни масленки с шприц преса - ей такива http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 5808b4a394b03.jpg"

Това са оригинални рецепти от шприцовете на плевенски завод от времето на соца. Повече от 35 г.

# 616
  • Мнения: 14 955
Благодаря на всички, ще се запася и с блатове медовик за всеки случай, ако нещо не ми се получат направените.

# 617
  • Мнения: 8 034
Мира, разточвай блатовете върху хартия за печене и после директно с хартията прехвърли в тавата за печене.

# 618
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Аз за другата седмица за коледния базар в училище,мисля да направя винените сладки,обмислям и кекс и баница.Още не съм решила.

За Коледа у дома съм планувала същите виненки(те са ни традиция у дома),соленки,бисквити шарени подкови,забравени сладки.
Планувала съм и коледно пънче,чийзкейк.
Все още съм в чуденка за рецепта за блата за пънчето и крема.
А за чийзкейка,ми се иска да е нещо тип Рафаело.
Мисля,че имах записана такава рецепта,но не я намирам,много се дразня така.

П.П. Да се допълня,че забравих и Коледния венец Павлова.
Коледно Пънче  правих по рецепта на Люси и тази година мисля да е същото. Супер сполучливо :
Когато бях бременна през декември направих един куп сладки неща - голямо ядене падна 😁








Тази година определено ще е по-скромно☺️

# 619
# 620
  • Мнения: 6 157
Леле, Тани, големи разкошества си правила!
А може ли да споделиш рецепта за бонбоните?

# 621
  • София
  • Мнения: 12 746
Момичета може ли да помоля за изпитани рецепти за торта павлова и френска селска.

Медена торта (Торт *Пчелкин дом*)

# 622
  • Бургас
  • Мнения: 24 535
Лелеее,Тани,оплюнчих монитора....
Имам я рецептата на Люси,може и тя да е. А шишарката как я направи?
А тези кексчета с кремчето отгоре,на последната снимка,какво е?

# 623
  • гр.София
  • Мнения: 2 807
Защо домашния щолен става твърд а купения си е все мек, искам и моя като престои да си е мек Blush
и с мая правих и с бакпулвер, все са твърди на другия ден, иначе на вкус са прекрасни но твърди Joy

# 624
  • Мнения: 275
https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/торти/френска-селска-торта-класическа-рецепта?page=1

# 625
  • Мнения: 2 954
Тази Павлова е страхотна и КОЛЕДНА,правих я мин.г. https://m.rozali.com/recepti/torti/koledna-torta-pavlova.html

# 626
  • Мнения: 6 332
Аз нищо не разбирам от тортоправене, но селска френска ми е запазена марка, получава се винаги, даже с брой блатове надлимитно. Точа мноооого тънко върху хартия за печене, гледам точеното парче да е по-голямо от ринга с който изрязвам блатовете. После мятам във фурната, без тава, направо на решетката, пека с вентилатор. Като изкарам готовия блат, с ринг го изрязвам. Остатъците смилам на крокан накрая, и го ползвам да я облепя отстрани. За всяко парче блат използвам ново парче  хартия за печене. Слагам доста орехи, препечени и смлени, както и сладко от боровинки. Кремът ми е от маскарпоне и заквасена сметана. Разкошна торта!!!
Аз удрям на камък с този марципан, уж ми бяха обещали от една шоколадова къща, но се оказа, че в склада в София от където те зареждат, няма.  Дано заредят до Коледа.... На 22,12 си пристига синът ми, дотогава трябва да съм  направила повечето. Което значи че идващата седмица ще се пече ежедневно.  Мисля да забъркам тестата през уикенда и послед всеки ден да пека по един два вида. На работа съм, иначе няма да се притеснявам от времето. Пусто денят ми е много ангажиран, и ще пека само вечер.

# 627
  • София
  • Мнения: 12 234
......................Аз удрям на камък с този марципан, уж ми бяха обещали от една шоколадова къща, но се оказа, че в склада в София от където те зареждат, няма.  Дано заредят до Коледа.... , и ще пека само ..........
Марципан имаше в Арома Хаус, там провери ли и със сигурност има в Метро  голям пакет от 1 кг - 20 лв и нещо. Има дълъг срок на годност и изобщо не е проблем да се съхранява в шкаф важното е да е завит добре в свежо фолио.

# 628
  • Мнения: 167
Скрит текст:
rosi09, може ли рецептата за "Едни масленки с шприц преса - ей такива http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 5808b4a394b03.jpg"
Рецептата не знам от къде съм  я сваляла и е от онези, с мерки в чаши, които хич не обичам, но това е:
2 и 3/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1 жълтък
1/3 ч.ч. заквасесна сметана
ванилия
1/4 ч.л. сода
Приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват заедно, прибавя се жълтъка, сметаната и ванилията. Пресява се брашното със содата и постепенно се прибавя към маслената смес. Шприцът се пълни и се правят сладки върху НЕнамаслена тава. Пекат се около  мин на 190 градуса.
Майка ми преди години правеше такива курабийки с мас (а сега е сезона на прясната мас Wink ), но рецептата не ми е под ръка, а и аз много обичам аромат на масло...

Марчева, хич ни съм се сетила за кухненския робот - стъргах като луда, а после 2 дни - с мускулна треска... Smile ама за догодина ще знаам!

rosi09, много благодаря.

# 629
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Леле, Тани, големи разкошества си правила!
А може ли да споделиш рецепта за бонбоните?
Благодаря 😊
Бонбоните са от смлени бисквитки орео,  масло и дулсе де лече, заляти с бял шоколад. Нямам точни пропорции,  всичко на око.

Общи условия

Активация на акаунт