Коледа 2018

• 104 003
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 600
Аз правих чийзкейк Рафаело, вкъщи много го харесаха:
Скрит текст:

По рецептата на Мина Ангелова http://angellovescooking.blogspot.com/2017/10/raffaello-cheesecake.html

Този бял шоколад за топене, дали с нещо може да се замести?

Поредна проба за коледния базар, отново неуспешна. Правих портокалови напукани сладки. Спазих точно рецептата, преди печене имаха чудесни форми и това е резултата след изваждане от фурната това е резултата. Вкуса определено ми допадна, но няма да рискувам с тях за повод
Скрит текст:
.
Не разбирам какво не им харесвате на външния вид честно. Smiley

# 601
Благодаря ви, момичета за отговорите за карамфила. Все съм забутана из подправките заради него, но в лидл например май не съм търсила Simple Smile

# 602
rosi09, може ли рецептата за "Едни масленки с шприц преса - ей такива http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 5808b4a394b03.jpg"
Рецептата не знам от къде съм  я сваляла и е от онези, с мерки в чаши, които хич не обичам, но това е:
2 и 3/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1 жълтък
1/3 ч.ч. заквасесна сметана
ванилия
1/4 ч.л. сода
Приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват заедно, прибавя се жълтъка, сметаната и ванилията. Пресява се брашното със содата и постепенно се прибавя към маслената смес. Шприцът се пълни и се правят сладки върху НЕнамаслена тава. Пекат се около  мин на 190 градуса.
Майка ми преди години правеше такива курабийки с мас (а сега е сезона на прясната мас Wink ), но рецептата не ми е под ръка, а и аз много обичам аромат на масло...

Марчева, хич ни съм се сетила за кухненския робот - стъргах като луда, а после 2 дни - с мускулна треска... Smile ама за догодина ще знаам!

# 603
Момичета може ли да помоля за изпитани рецепти за торта павлова и френска селска.

# 604
  • Euskal Herria
Този бял шоколад за топене, дали с нещо може да се замести?
Правила съм и с обикновен бял шоколад, пак става.

# 605
  • София-Младост
Момичета може ли да помоля за изпитани рецепти за торта павлова и френска селска.
Френска селска тора, малко по-мързелив вариант, но много вкусна.

# 606
Имам въпрос. Сложих ябълка при меденките за да омекнат, след това я махам, нали?!
Аз слагам няколко резенчета в кутиите, като през 2-3 дни подменям с нови.

# 607
  • У дома

Наша любима...днес си купих заквасена сметана и за Коледа ще се поглезим

https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/торти/френска-селска-торта-класическа-рецепта

# 608

Сетих се колко гадаехме рецептата на селската френска, докато от Канея не я дадоха. За съжаление в темата линкът не се отваря, но рецептата я има тук. Не е трудна за правене, а е много вкусна.

Всъщност открих и рецептата в темата, хубаво се е сетила shemet_neveroiaten да я сложи. bouquet

# 609
Има ли някакви трикове при приготвяне на блатовете за френска селска торта? Веднъж пробвах по рецепта на Вкуснотека, толкова усърдие едва ли съм влагала в друга торта, но нищо не стана с блатовете.

# 610
Има ли някакви трикове при приготвяне на блатовете за френска селска торта? Веднъж пробвах по рецепта на Вкуснотека, толкова усърдие едва ли съм влагала в друга торта, но нищо не стана с блатовете.

По рецептата съм ги правила винаги, не е имало проблем, даже ми се струват лесни по сравнение с други рецепти на медовик. Какво не ти се получава?

# 611
Да ти кажа, неи беше проблем дори първия път, всъщност за пръв път успявам перфектно, защото спазвам рецептите.После се отпускам на око.
Пейчев има добра рецепта-"Торта Медовик" се казва.

# 612
Помня, че мерих всичко точно, без импровизации (аз и по принцип ползвам везна), имаше указания колко гр. да е всяко отделно топче, как да се разточва и т н. Всичко точно, ама вече разточени много се късаха, мъка да ги сложа цели в тавата. Накрая събрах каквото стана и го модифицирах в крем.

Допускам, че и рецептата може да не е сполучлива, ще пробвам друга. Или от Берьозка да взема блатове, много ми ги хвалиха.

# 613
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

# 614
Точно на Канея рецептата е много добра, но да, ако не ти се разправя или те притеснява правенето на блатове, продават готови.

Общи условия

Активация на акаунт