Коледа 2018

• 104 003
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 570
  • У дома
Дами, линцерите и капучинавите звезди колко дни преди ядене ги слепвате?

Масленото тесто добре пакетирано и замразено издържа доста време, а в хладилник до седмица съм оставяла, още по-ароматни стават сладките/бисквитите.

# 571
И аз мисля довечера да забъркам поне 2 теста - за линцерите и.. ще го измисля другото, да отлежават в хладилника няколко дни, че ще сме извън града и в неделя като се приберем да пека първите.

# 572
  • София
CookieFlowers SunflowerЗдравейте, магьосници!
...................... Две дози Саблес - бретонските маслени бисквити, но ще ги слепвам два-три дни преди Коледа - добре ли е така? не мога да ги пропусна и аз, но им слагам пълнежа няколко дни преди Коледа. Слагам им Дулсе де Лече, разкош, много им върви !
 Шоколадовите сладки с крем маскарпоне - тях също ще ги слепвам преди Коледа. -също преди Коледа
 Капучиновите звезди - заради стъргането на шоколада втора година се заричам, че повече няма да ги правя, но толкова ме омайва ароматът им, че догодина сигурно пак няма да ги пропусна. Марципан си поръчах от Сладката къща - 250 гр. - разточвах на много тънко, защото не ми допада особено много вкуса му и ми стигна точно. защо го стържеш на ръка , мини го през блендер на пулсации
 [....................
Хайде, приятно сладкоправене на всички!
Nature High Brightness
Пускамм бисквитите с боровинки, едните са с бели шоколадови капки, другите са само с боровинки. Има пълно описание, как да се сътворят.  Simple Smile

https://recepti.gotvach.bg/r-110919-Коледни_бисквити_с_боровинки

https://recepti.gotvach.bg/r-110921-Коледни_бисквити_с_боровинки_и_шоколадови_капки

# 573
Моля за помощ! След толкова хвалби за меденките на Джули реших да пробвам. Почнах с 800 г брашно и понеже нямах достатъчно пудра захар сложих малко обикновена бяла захар около 200 вместо 280г. Добавих 4 яйца и мед. Маслото студено. Брашното е в огромно количество и сместа е суха. Станаха едни трохи и брашно. Има ли как да спася всички тези продукти Sad.

# 574
  • София-Младост
Моля за помощ! След толкова хвалби за меденките на Джули реших да пробвам. Почнах с 800 г брашно и понеже нямах достатъчно пудра захар сложих малко обикновена бяла захар около 200 вместо 280г. Добавих 4 яйца и мед. Маслото студено. Брашното е в огромно количество и сместа е суха. Станаха едни трохи и брашно. Има ли как да спася всички тези продукти Sad.
Никога не слагай цялото количество брашно...пробвай да добавиш 1-2 белтъка.

# 575
  • София
скромен поздрав за всички Коледни вълшебници в темата.

https://www.youtube.com/watch?v=5Fmf3D9oNn4

# 576
  • София

Маслото трябва да е омекнало, не слагай нищо повече, а меси усърдно, постепенно се омесва хубаво и става като пластелин.

# 577
Благодаря ви за отговорите, слагах на топло, месих няколко пъти, но не ми стигнаха нервите и силите и добавих още размекнато масло с мед и после още едно яйце Flushed. Омеси се, не съм почнала още да изрязвам и да пека.

# 578
  • София
скромен поздрав за всички Коледни вълшебници в темата.

https://www.youtube.com/watch?v=5Fmf3D9oNn4
Благодаря!!! Много е приятно някой да поздрави!  Hug

За мен това е огромно количество, но всеки си преценява. Няма да добавя белтък , а лъжичка по лъжичка ледена вода, но много внимателно. Това е маслено тесто и ако е прекалено сухо и не може да се събере се добавя малко вода. Нищо де, те не са капризни и вероятно пак ще станат.

# 579
С много месене с топли (стоплени с топла вода,влажни) ръце. Но много яйца си сложила... При мен това е решението,но когато на 800гр слагам 2 яйца и 2 жълтъка,както е по рецепта

# 580
  • София
Малко коледни бисквити с  мраморен айсин, по най, най-лесният и достъпен начин за мен, щото съм мързелива и нямам търпение да ги рисувам.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 19:10 от marchеva14

# 581
Поредна проба за коледния базар, отново неуспешна. Правих портокалови напукани сладки. Спазих точно рецептата, преди печене имаха чудесни форми и това е резултата след изваждане от фурната това е резултата. Вкуса определено ми допадна, но няма да рискувам с тях за повод.

# 582
  • Бургас
Аз за другата седмица за коледния базар в училище,мисля да направя винените сладки,обмислям и кекс и баница.Още не съм решила.

За Коледа у дома съм планувала същите виненки(те са ни традиция у дома),соленки,бисквити шарени подкови,забравени сладки.
Планувала съм и коледно пънче,чийзкейк.
Все още съм в чуденка за рецепта за блата за пънчето и крема.
А за чийзкейка,ми се иска да е нещо тип Рафаело.
Мисля,че имах записана такава рецепта,но не я намирам,много се дразня така.

П.П. Да се допълня,че забравих и Коледния венец Павлова.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 20:38 от karzz

# 583
  • Euskal Herria
Аз правих чийзкейк Рафаело, вкъщи много го харесаха:

По рецептата на Мина Ангелова http://angellovescooking.blogspot.com/2017/10/raffaello-cheesecake.html

# 584
Имам една доза линцери, прибрани. И днес пекох една доза ванилени кравайчета,. излязоха 84 броя и малко тесто  Mr. Green, което друг път ще пека.  Peace  Правих ги 6см дълги, но явно са по-тънки , затова излязоха толкова бройки. Иначе с тефтера съм записала, че излизат 62 броя.

Общи условия

Активация на акаунт