Коледа 2018

  • 104 117
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
  • Мнения: 641
Нишесте, слагат
НЕ брашно
Защото нишестето е хигроскопично и пречи на захарта да се овлажнява
Още на баране през пакета може да разбереш- скърца като нишесте

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 20:53 от makak

# 466
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Купих от Кауфланд печати за сладки
https://broshura.bg/kaufland/kaufland-broshura-do-09-12-18-2?rs=4421#page=35
 И сега не знам върху какви сладки да "бия" печатите. Ясно е, че меденките са неподходящи. Моля, дайте идея. Благодаря.

# 467
  • София
  • Мнения: 12 141
А защо меденките да са неподходящи?Аз ги купих именно заради меденките,но след това купих формички за меденки и в крайна сметка на тях ще заложа.Печатите си мисля да използвам за някакво маслено тесто.

# 468
  • Мнения: 1 577
И аз я видях, но формичката (за сладката) беше твърде малка и плитка.
Именно заради това не я купих.Иначе видях и силиконовата форма,но е само с 16 гнезда.
Освен утре да проверя дали още я има тази форма,металната,не силиконовата.
А как се вадят сладките от нея без да се чупят и без да се нарани покритието?
Изваждам тавичката от фурната, изчаквам минутка и след това я тупвам леко от плота, по този начин се отлепят самите бисквитки от тавичката, имам по 1-2 счупени от доза. Мисля, че Джемма беше обяснила как става.

# 469
  • Мнения: 1 402
Купих от Кауфланд печати за сладки
https://broshura.bg/kaufland/kaufland-broshura-do-09-12-18-2?rs=4421#page=35
 И сега не знам върху какви сладки да "бия" печатите. Ясно е, че меденките са неподходящи. Моля, дайте идея. Благодаря.

Днес правих меденките с печати от посочения линк и станаха. Откъсвам парче от тестото, оформям го на топче, поставям топчето върху тавата, която е с хартия за печене, натискам топчето с длан, за да се приплесне леко и отгоре натискам с печата - така окончателно заприличва на меденка.

# 470
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Отписах меденките, защото те в някаква степен се деформират, а надписите върху печатите ми се струват много фини. Затова търся бисквитка, върху която надписът ще си остане четлив. / Не , че ще пада голямо четене..../

# 471
  • София
  • Мнения: 1 394
Ето моите печати върху сурови още меденки, но се запазиха. Не са с надписи, но пак линиите са фини.

# 472
  • София
  • Мнения: 12 236
Грозните итал. ореховки се правят на котлон, за да останат твърди, стабилни белтъците, но в последно време изобщо не ги правя на котлон а добавям кремортартар и .. стават още по-хубави. То практиката учи.
Печати слагам на маслено тесто , това което си избера, разточвам го, на разстояние удрям печатите и чак тогава с чаша/кръгла формичка изрязвам и готово. Меденките които са с масло са подходящи за печати.

Снощи завъртях два вида, доза линцери - нямат си още сладко от малини, рано им е и едни маслени боровинкови, те са готови окончателно, ето ги.


# 473
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 475
Печати слагам на шведски джинджифилови сладки.

# 474
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 977
Отписах меденките, защото те в някаква степен се деформират, а надписите върху печатите ми се струват много фини. Затова търся бисквитка, върху която надписът ще си остане четлив. / Не , че ще пада голямо четене..../

повтарям се, но пак я пускам. Simple Smile
на тези бисквитки печата се запазва  http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki
моите са със Стар уорс герои и на чубака му личи всяко косъмче Trollface

# 475
  • Мнения: 1 109
Купих си най различни печати, фондан, бой, айсинг... В събота правих меденки - слепени станаха страхотни.
Пеках и бисквити, но в един момент станаха твърди. Тестото е тип маслено, но добавих канела, джинджифил и карамфил. Оставила съм ти в затворена кутия с парчета ябълка вътре, дали ще омекнат?
И за тези печати като се бият, как остава така кръгла бисквитката? Мойте станаха по безформени

# 476
  • Мнения: 1 953
Здравейте, нахлувам с много въпроси.
Когато пека по-дебели бисквити/ сладки, ако спазвам времето за печене, на пипане са меки и когато ги разчупя се вижда, че не са изпечени, пека докато не станат твърди на пипане. Вие как ги печете? За меденките чета, че не трябва да се препичат. По какво, как да разбера дали са готови. Гледам, има различни видове меденки. Едни са като топчета и пухкави, други са като бисквитки. Кои са по-хубави? Никога не съм опитвала и правила меденки, не обичам канела. Миналата година щях да правя за първи път, но правих други. Тази година съм решила да направя рохличките; меденки с масло и мед, не съм решила по коя рецепта; трюфел бисквитите; линцери и още някакви с масло ще си избера.
Забравих да питам за рохличките: Когато слагате ванилия в захарта за овалване, не кихате ли от ванилията? Но аз си имам разни алергии и кихам от много неща, та може да е само при мен.

# 477
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 977
като не ти харесва канелата, смени я.
аз задръжки в това отношение нямам - сменям всичко. Wink
ванилия на прах не помня откога не съм използвала - то не я и виждам по магазините май. продава се течна, има и с аромат на ром, на лимон...
печи колкото пише в рецептата Simple Smile специално меденките не се пекат докато станат с вид на изпечени, защото после могат да се ядат само след потапяне в нещо - като тухлички са.

# 478
# 479
  • Мнения: 467
Меденките на Джули дали биха станали със захар, вместо с пудра както е по рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт