Коледа 2018

• 103 812
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте момичета!
Поздравления за красотите, които творите! Flowers Hibiscus
Тази година реших и аз да се пробвам с домашно приготвени сладки. До тук: рохлички - прекрасни и вече изядени, ще правя пак; меденки на Джули - нещо не ми се получи печенето, но са вкусни, меденки на Джема - супер; маслени бисквити и линцерови сладки на Marcheva 14 - чудесни!

Имам един въпрос - от къде купувате дулсе де лече, не го намирам никъде, а искам да го ползвам за слепване на линцеровите сладки? Или пък да си потърся малиново сладко?

# 931
Имам един въпрос - от къде купувате дулсе де лече, не го намирам никъде, а искам да го ползвам за слепване на линцеровите сладки? Или пък да си потърся малиново сладко?
От Била, Берьозка, мисля, че Лидл имат.

# 932
Благодаря ти  Sunny29!
В Лидл и Берьозка видях само кондензирано мляко, днес ще потърся в Била.

# 933
  • Бургас
Миналата седмица от Берьозка си купих - имаше дори 3 вида (нормално варено,  с кафе и с още нещо) Simple Smile

# 934
Марчева, направих линцерите снощи по твойта рецепта.  Ползвах орехи и кашу , смлени на брашно. Не намерих лешници и бадеми обелени (без кафявата ципа). Довечера ще ги лепя. Имам Toffee kрем от Лидл и вчера слепих две за проба. Ами идеален вкус се получава. Сега съм в чуденка, дали със сладко да ги слепя или с крем. Май ще направя и от двата вида. Иначе захарта си точно по моя вкус на количество, повече щеше да е прекалено сладко.  С тестото се работи много добре. Не ползвах миксер за смесването.

# 935
Ето какви ги свърших аз - първите кутии за офиса на ММ са готови

И опаковани

Вече ми дадоха отчет, че са зарадвали много едни мили хора Simple Smile

Бихте ли казали откъде закупувате кутиите за опаковане  на сладките?

# 936
  • София-Младост
Синьорина
Мира отговори  точно един пост след този със снимката .
Точно същите кутии съм купувала от http://opakovki.bg/, но беше преди две години.

# 937
  • Русе
Да си покажа снощните шоколадови сладки, печени по нощите. Рецептата е от блога Harry & Lexy Workshop
https://harryandlexy.com/vkusnichko/lakomstva/biskviti-i-sladki/ … okoladovi-sladki/

# 938
  • София
Благодаря ти  Sunny29!

Кондензирано мляко си е дулсе де лече.

# 939
  • София-Младост
Благодаря ти  Sunny29!

Дулсе де лече е карамеленото мляко. Сгъстеното с цвят и вкус на карамел.
В Берьозка се подвизава като Сгущенка.

# 940
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря ти  Sunny29!

Дулсе де лече е карамеленото мляко. Сгъстеното с цвят и вкус на карамел.
В Берьозка се подвизава като Сгущенка.

Кондензирано, подсладено /сгущенка.

Варена сгущенка, карамелизирано /Дулсе де лече/

# 941
Благодаря на всички за отговорите! Flowers Four Leaf Clover
Бягам да купя и да си слепя линцерите.

# 942
  • Mostly in my mind
Сгущенка и дулсе де лече е едно и също. Рускините му викат сгущенка,  на запад - второто. Това е готовият, за употреба, карамел.
Ако купите подсладено кондензирано мляко в метална кутия и го варите в тенджера пълна с вода, като се стремите консервата винаги да е покрита с вода, от 2 до 3 часа след това ще получите сгущенка/дулсе де лече..Simple Smile

# 943
  • Русе
...
Ако купите подсладено кондензирано мляко в метална кутия и го варите в тенджера пълна с вода, като се стремите консервата винаги да е покрита с вода, от 2 до 3 часа след това ще получите сгущенка/дулсе де лече..Simple Smile

Точно там е  разликата. Между сгущенка /кондензирано мляко и варена сгущенка/ дулсе де лече. Simple Smile

# 944
  • Mostly in my mind
Цитат на: Лолита н=topic=1074189.msg37923870#msg37923870 date=1545389377
...

Точно там е разликата. Между сгущенка /кондензирано мляко и варена сгущенка/ дулсе де лече. Simple Smile
Точно така. Simple Smile
Затова реших да я обясня. Blush

Общи условия

Активация на акаунт