Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 443
  • 482
  •   1
Отговори
# 270
  • Paris, France
На последния пост мигах на парцали.
Както си научиш децата, така ще си разиграват коня.
На 14 годишно би му било интересно да отиде в Тунис или Мароко, най-малкото, защото е нещо различно. А и малко деца има, които могат да де похвалят, че цяла седмица са се пускали на водна пързалка в Мароко... Примерно.
Но май темата не е точно такава?!

Нещо различно е ако вече не е ходило там 58 пъти. Ако всичките му съученици са ходили там по 90 пъти и държавите са наблизо, евтини не щат и това е. От Корея, Япония, САЩ идват филмчета, технологии. От Мароко и Тунис идват селяндури с деца. "Имат по много деца, акат в турски тоалетни (дупка с клекнало) и не купуват хубави подаръци" ми казват съупеничките на дъщеря ми. На 13-14 и децата с баби и дядовци там не щат да идат за цяла ваканция. Тийновете искат ново, модерно, престижно и свързано с интересите им. Не мога да противореча, защото такова е течението. А и няма смисъл.

Анонимен, не ми изглежда тежко да живееш сам на 30+ и много от познатите ми точно така живеят. Не съм се развела с мъжа си, но имам разведена баба и разведена майка. Никой не се развежда за да го взема друг. Хората се развеждаме, защото по някакви причини не можем да живеем повече с партньора.  Повечето разведени жени май не се женят повторно, но някои се женят. Нито бекярството, нито разводът са трагедии.

От един преглед в женска консултация не може да стане ясна причината за незабременяването. Трябват консултации със специалисти в областта, не кварталния гинеколог. Няма лошо да се информират хората и нищо лошо не им желаем, напротив.

# 271
  • където ми харесва
Анонимен, да ти кажа честно, точно това ми обясняваха някои "доброжелатели", когато се развеждах. Само престаряла не ме наричаха, защото си бях доста млада.
Но, не съм се развелс с цел да търся по-добър мъж и баща на дъщеря ми, а защото моя се оказа абсолютен провал и в двете. Може брака ми да е бил грешка, и от днешната ми гледна точка, не бих се омъжила за този човек, но не и раждането на дъщеря ми, макар и в крехка възраст.
Много пъти съм го мислила и до ден днешен не съжалявам, че избрах да родя рано и да си гледам доста време детето сама, пред това да търся принца, докато стана на 40 и после да се чудя как тепърва да забременявам.

# 272
  • София
не знам, не мислех, че е чак толкова късно да родиш след 30-35 години. Frowning1
След 30 - не, но след 35 - вече е късничко. на едни им се получава, но на други - не. Не се влияй от положението с приятелките си, това, че Йончева и Дончева родиха на 50+ не е никаква гаранция за останалите и не всички разполагат с техните ресурси.

# 273
Не знам, ама моите наборки знаеха тая граница 35. И вместо да планират години преди това - доста планираха деца на точно 35. При което имаш време общо взето за 1 дете, 2, ама трябва да се бърза. После 35 стана разтеглива граница, която продължава докъм 38-42, даже 45. После посланието стана не "дори да закъснея, имам време да хвана последния влак", а "преднамерено отлагам децата заради Х причини, защото планирам да стане на 35/37/38/42".

То и аз си мислех - имам време за четвърто, ехей - 38, 42, на тия възрасти си раждат даже първо...ама биологията ми каза друго. Малко след 35 започнаха бъгове и проблеми, които щяха много да ми стъжнят живота, ако вече нямах 3 деца.

# 274
Бригите Нилсен също роди на 54 (към Cuckoo). Защо не я почнете и нея колко е безотговорна, тъпа и не знам си ква? Ами просто жената среща мъж, който иска деца и тя ражда (щом тялото го позволява). И изобщо кои сте вие, та да казвате кой кога и как трябва да ражда?
Аdellle, до този момент поне аз не съм видяла самотна майка, която да не е разкъсвана на парчета от обществото, заради това че е останала без мъж. Не мога да си представя как се чувства една жена, която храбро е заявила, че не й трябва мъж и ще си изгледа детето сама. Знаеш ли обаче и какво друго съм забелязала? Такива жени се вкопчват в децата си като удавници за сламка и не ги оставят да продължат живота си сами (просто защото освен децата/детето друго няма). А да не позволиш на детето си да отлети, само защото брака ти се е провалил е нещо страшно долно. Не говоря за теб, а за това което съм наблюдавала. До тук, че след развод мъж не ни трябва. Мъж си трябва, мъжа остава и след като децата напуснат гнездото и започнат живота си. Точно мъжа спира майката от това да стане свръх грижовна и да не остави децата си да поемат по собственият си път. Но това са само мои разсъждения, които не налагам на никого и не казвам, че всички самотни майки са такива.
The Siren of Titan, а ако нямаше мъж до себе си по някакви причини щеше ли да се навиеш да родиш от донор? Много ме съмнява, така че полека с класификациите.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 10:17 от LadyNina

# 275
  • София
Бригите Нилсен също роди на 54 (към Cuckoo). Защо не я почнете и нея колко е безотговорна, тъпа и не знам си ква? Ами просто жената среща мъж, който иска деца и тя ражда (щом тялото го позволява). И изобщо кои сте вие, та да казвате кой кога и как трябва да ражда?
..... Мъж си трябва, мъжа остава и след като децата напуснат гнездото и започнат живота си. Точно мъжа спира майката от това да стане свръх грижовна и да не остави децата си да поемат по собственият си път. Но това са само мои разсъждения, които не налагам на никого и не казвам, че всички самотни майки са такива.
И ти имаш ресурсите на Биргит Нилсен? А тя от колко мъже роди? Ами да, възтъпичка е, това че беше известна преди Н години не я прави автоматично стойностен човек.
И ако не си чувала - някои селебритита имитират бременност. Да не говорим, че явно иска да върже младия си съпруг (39)
Четеш като дявола евангелието - да си намериш примери. Остава да намериш гинеколог, който да ти гарантира, че и ти ще можеш да родиш на 54.
Самотните майки не е задължително да са обсебващи, както и жените с мъж често го неглижират, когато се появи дете/деца. Но при теб гроздето е кисело, всъщност дори не е кисело, но ти вече си се настроила и това е. Досега човечеството би загинало, ако нямаше такива, които се окотват, според твоите мъдри думи

# 276
  • където ми харесва
Разбира се, че не са. Даже повечето самотни майки, не се вкопчват в децата си, освен ако нямат някакъв набит комплекс, че ще останат сами завинаги, и единственото, което ще остане с тях са именно децата им.
Никога не съм се вкопчвала в моите деца. Да, и мъж имам до себе си, от много години, че и общо дете имаме. Но, пак ти казвам, не съм го търсила целенасочено, само и само да имам съпруг, а детето ми баща.
Идеята ми е следната-прекрасно е, когато си намерила човека за себе си, с който да изградите заедно семейство, да създадете деца и т.н!
Но, не винаги нацелваш правилния човек,  а лошото е, че доста често го разбираш, след като си родила дете. Това не е причина, да останеш в този брак/връзка, когато си нещастен. Не е и причина да чакаш да станеш на 40 и чак тогава да създаваш дете по някакъв начин. Даваш Нилсен за пример, но на нея това й е 5то дете, а не първо. За мен лично, не е ок, да дадеш живот на първото си отроче, когато си на такава възраст, защото няма как да си толкова ползотворна като майка, колкото би била една жена на 30, примерно.
Това, обаче е моето мнение.

# 277
Наистина не разбирам ожесточението, с което се изправят срещу жените, които искат мъж и семейство.

Аз пък се опитвам да си го обясня това по следния начин. Имах колежка, която беше родила твърде млада от грешният човек (биеше я и я тормозеше), ама имаше вече две големи деца. Навсякъде парадираше и навираше децата си все едно са най-великото постижение на света. Че тези деца нямаха нормална семейна среда беше без всякакво значение. Та тези предумиращи крясъци на колежките от форума ми напомнят точно на нея.
Не мисля. И аз съм била самотна майка, не разсъждавам така. А и знам историите на жените, не е това.
А за детето, което ще плаща за неподходящия баща. Моят баща е супер неподходящ за такъв, но освен това майка ми си го търпи и дондурка до ден днешен. Това, че ти смяташ, че той е ОК, изобщо не ознава, че децата ти ще са ок с него и не обещава безоблачно бъдеще. Но можеш да си фантазираш.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 10:26 от Анонимен

# 278
The Siren of Titan, а ако нямаше мъж до себе си по някакви причини щеше ли да се навиеш да родиш от донор? Много ме съмнява, така че полека с класификациите.
Не, разбира се, щях да се наслаждавам на живот на свободна жена, с творчество и личностно развитие. Никога не съм си помисляла дори за идеята за дете от донор, нито я пропагандирам.

И въобще не гледайте известните жени, те са адски богати и могат да си изгладят всяка спънка около детето/децата. Докато за една обикновена жена, появата на деца в кофти момент може буквално да я доведе до просешка тояга, с мъж или без. То и да родиш на 42, точно когато си мнооого примамлива за наемане, си е риск. Представяш ли си 3 години майчинство между 42 и 45, или дори 2 години - ми те по-младите ще те издухат от играта. Язък за граденето на кариера.

# 279
  • София
Тук се дискутират крайности. Аз се опитвам да постигна златната среда - не пренебрегвам това, че имам 2 деца, но се старая да имам интереси извън тях и не ги считам за единственото си постижение.
Вярно е, че има хора, които живеят не С децата си, а ВМЕСТО децата си и съответно оплюват другите.
За мен семейство и работа/кариера са равностойни.

# 280
Във връзка с работата ми се срещам с млади двойки, някои са и с бебенца.Виждам и какви са им доходите, ами те са изцяло зависими от родителска помощ, финансова.То добре да раждат около 25 години, обаче ресурс нямат да си отглеждат децата самостоятелно.Както много пъти е обсъждано в свекървенската тема, живеят в детската стая с бебето, живеят в наследствен имот, или ако искат да купуват , пак някой родител е вързан с кредита, защото доходите са малки.Как точно сами ще си вземат решения за живота и отглеждането на децата?Виждам и тези между 30-35 г., ами друго е, знаят и могат, усеща се.

# 281
Не е ли време за спам тема "Къде ме стяга чепика" - там всеки, който има да каже нещо на съседката, приятелката, злвата, да може да си излее душата, вместо да се разпилява в десетки теми.

# 282
Ама чакай, то ако си с чак толкова ниски доходи на 25, откъде накъде ще си с високи на 35?

Започваш висше на 19, завършваш на 23, повечето студенти работят, до 25 дори жената ще има поне 2 години стаж, а ако е умна, може да има и добро заплащане. Ако мъжът е с 5 години по-голям и напреднал - къде е проблемът да се отделят и да родят дете?

# 283
  • София
Сирен, не всички са с 3-5К заплата на 25. А мъжът може да е на същата възраст и да не е напреднал. Освен това, има трудни дисциплини за следване.
10 години са много време.

# 284
Всичко, както в най-прекрасните ви представи и планове, особено за маса чужди хора, няма как да се случи. Млад, хубав, с пари, с кариера, с дом, с подходящите нагласи и убеждения или пък поостарял, ама запазен във всяко отношение, с младежки дух, с пари, с къща, със спестявания... това са някакви въздушни кули, дето няма как да се построят и да се нанесеш в тях за приказно уреден живот.

Общи условия

Активация на акаунт