Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 398
  • 482
  •   1
Отговори
# 330
Прави ми впечатление опита да се изкара ранно раждането преди 30г.
И да се придвижи "нормалната възраст" някъде между 35- 40.
Което е безумно, като знаем че менопаузата не се е изместила на 60, нито на 50.

Нормално менопаузата е 50-55. По-рано или по късно са изключения. Ако твоята е била на 40, съчувствам ти.

# 331
  • Paris, France
Нормално менопаузата е 50-55. По-рано или по късно са изключения. Ако твоята е била на 40, съчувствам ти.

Не точно. Преди 40г го водят преждевременна менопауза. Преди 45г е ранна, но не ненормално ранна. На 51 е средно тук и не са рядкост жените в менопауза на 45-50.

Една жена е абсолютно безплодна още 5-10г преди последната менструация. Хормоналните нива са такива, че бременност не може да настъпи. Няма и качествени яйцеклетки. Нивата на някои хормони не могат да бъдат променени чрез външна намеса. Други са манипулируеми, но фактът, че яйцеклетки почти не са останали не може да бъде променен. Затова по-добре не лежте на кълката нормална менопауза.

Трябва да видите суратите на 36-37 годишни изчакващи когато им се съобщи, че вече отдавна не разполагат с яйцеклетки и че хормоните са им предменопозални.

# 332
  • София
Скрит текст:
Прави ми впечатление опита да се изкара ранно раждането преди 30г.
И да се придвижи "нормалната възраст" някъде между 35- 40.
Което е безумно, като знаем че менопаузата не се е изместила на 60, нито на 50.

Нормално започва на 45 и завършва до 50 без приемане на хормони. newsm78
И не, моята започна на 45 със спирането на мензиса, като първата година нямах никакви други симптоми.
Вълните дойдоха след това.
Така че, нека не се лъжем- продължителността на живота ни се е увеличила от древността досега, но климаксът си започва пак по същото време.

# 333
Е, стига, де, повечето жени на 35-36-37 си забременяват съвсем нормално и може да се каже, че дори е лесно.

Освен това в днешно време организмът на жените на тази възраст далеч не е толкова изтормозен и амортизиран, колкото този на връстничките им отпреди 50-100 години. Няма такъв увреждащ физически труд, хранят се по-добре, взимат добавки, наблюдават се от лекар, няма многобройни забременявания и спонтанни (и други аборти) аборти, от които се изчистват в най-добрия случай с някакви билки и бъркочи на знахарки...

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 19:33 от кукумицинка

# 334
  • Paris, France
Кукумицинка, физическият труд не уврежда. В държавите, където жените бачкат на полето и носят по 50 кг на главите си раждат по 5-6, че и повече деца. Естественият край на плодовитостта е точно в късните тридесет. Примитивните, които не използват противозачатъчни и водят полов живот започват да забременяват по-рядко, да правят повече спонтанни аборти след 35г. Рядко раждат след 40г, особено първо дете.

В днешно време все повече жени влизат в ранна менопауза, но много малко го знаят предварително. Когато се случи е късно за деца. Тези, същите жени са ми гли да имат деца през 20те си години.

Наличието на менструация не означава непременно плодовитост, особено след 40г.

# 335
Аз мисля, че идеалната възраст, чисто биологично, за раждане на  дете е 25-30, но не се вмествам и в двете граници с децата си.

# 336
  • София
Не говорим за това, а че менопаузата с всичките ѝ екстри, чука на врата на 45 и ако си родила на 40- 42 , засрещането на твоя климактериум с бебешкия първи пубертет, не е приятно изживяване. Simple Smile
При мен, синът беше на 9 години и рязко ми се наложи да не го прегръщам плътно и успокояващо повече от 2 минути, че да не усети как ставам вир вода.

# 337
По всички данни, дори и след 35 хормоните започват да се приготвят за зимен сън, а в днешни дни и още по-рано. Никак не е чудо невиждано, жени между 35 и 40 с изчерпан яйчников резерв.

# 338
  • Paris, France
абсурТ, това за топлите вълни е голяма рядкост. Много е неприятно и все още няма лек. Баба ми отваряше всички прозорци и врати. Учителката ми по английски ги имаше, ама жестоки. Нищо не и помагаше. Не знам защо някои жени го имат а други не. Не е и наследствено, защото познавам жени с майки, които са го имали, но те самите нямат и обратното. Не знам на какво се дължи и се надявам да не ме сполети.

# 339
  • София
Кой ти каза, че е рядкост?
Научно е обяснено от какво се получават.
Опитват се да ги парират с разни хормони, но всеки който ги взима, си играе с рака на криеница.

# 340
Кукумицинка, физическият труд не уврежда. В държавите, където жените бачкат на полето и носят по 50 кг на главите си раждат по 5-6, че и повече деца. Естественият край на плодовитостта е точно в късните тридесет. Примитивните, които не използват противозачатъчни и водят полов живот започват да забременяват по-рядко, да правят повече спонтанни аборти след 35г. Рядко раждат след 40г, особено първо дете.

В днешно време все повече жени влизат в ранна менопауза, но много малко го знаят предварително. Когато се случи е късно за деца. Тези, същите жени са ми гли да имат деца през 20те си години.

Наличието на менструация не означава непременно плодовитост, особено след 40г.

Те може да раждат и по 10 деца, това не значи, че еднообразното тежко физическо натоварване не уврежда организма, не са изсипани и не се случва да се гътнат по време на някое раждане. Естествен край на плодовитостта в късните 30, според теб, означава, че повечето жени естествено нямат проблеми с плодовитостта преди късните 30, направо 40.

Факт е, че белите, добре хранещи се жени от развитите страни обичайно са с по-късна естествена менопауза от цветнокожите им връстнички им от развиващите се бедни страни, включително и плодовитостта им се запазва до по-късна възраст. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3285482/
При недохранване от ранна възраст (наблюдава се и при животни и растения, не само при хора) организмът гледа да не хаби ресурс за вегетативен растеж (по-висок ръст и пр.), защото поддръжката му изисква повишен разход на енергия в сравнение с по-дребен организъм, а се стреми към по-ранна полова зрялост и размножаване, защото недохранването може да прекрати функционирането на репродуктивната система във всеки един момент, тъй като и самото размножаване също е свързано с разход на енергия.

# 341
  • Paris, France
кукумицинка, напълно съм съгласна с написаното от тебе. Това, което аз се опитвам да обясня е, че никоя жена не може да бъде сигурна, че няма да навлезе в менопауза преждевременно или, че няма да и се случи нещо в здравен план, поради което да не успее да има дете, въпреки, че още не е менопозална. И в развития свят има добре хранени жени, които установяват, че са в предменопозални чак когато си изследват хормоните, защото не могат да забременеят, а все още не са чукнали 40г. Какво ги грее тях лично, че останалите им сънароднички са все още плодовити? За тях самите вече е късно. Майка ми и баба ми имаха редовни цикли в ранните 50г, обаче братовчедките на майка навлязоха в менопауза преди да навършат 50г, малко след 45г, а са само с десетилетие по-млади от нея.

Не е само менопаузата. Във всеки един момент може да се разболеем от нещо, което да прекрати репродуктивния ни живот. Моя близка отложи децата поради учене и кариера. Отношенията с мъжа и се влошиха и като я оперираха от рак на матката мъжът и поиска развод. Тя беше на около 30г тогава. След това намери прекрасен човек, но деца не може да има. Ако беше родила 5-6 години след сватбата щеше да има дете. Доста видове рак стерилизират и мъже, и жени. Жената може да е здрава, но мъжът и да се разболее. С времето не става по-лесно

Тези, които не държат да имат деца няма от какво да се притесняват, защото за тях това не е важно. 

# 342
Е, разбира се, че не е само менопаузата. Може да ти падне и тухла на главата, докато се разхождаш, както и куп други болести и инциденти. Моята първа менструация дойде на 13-14 г. Има циганки, латиноси и негърки, които раждат на 9-10. Хипотетично имат по-голям шанс от мен да се размножат, ако се гътнем още в пубертета.

Живеем в такова време, че повече се изследваме, поне в развитите страни, съответно и повече болести си откриваме. Кой ги знае колко са били с изчерпан яйчников резерв и стерилитет в нетолкова далечното минало, когато такива неща изобщо не се изследваха.

# 343
  • София

Кой ги знае колко са били с изчерпан яйчников резерв и стерилитет в нетолкова далечното минало, когато такива неща изобщо не се изследваха.

Да, не се изследваха, защото и не се правеха докторите на Господ, че да правят инвитро на баби.
Просто се съобразяваха повече с природните дадености.
На мен ми трябваха 9 месеца труд, за да сътворим второто, а моя колежка роди първото на 38 без никакви стимулации.
И на 43 една  комшийка, която мислеше, че тумор има, роди- уж в менопауза беше.

# 344
Природните дадености са такива, че 70-80% от жените могат да родят на 38 без никакви стимулации. Голяма част от останалите вероятно биха имали репродуктивни проблеми далеч преди 38. На 43 години вече е доста по-трудно за повечето жени, но не е и чак невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт