Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 345
  • 482
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Раждаш, стига да има от кого. Нали така? Пак се връщаме на темата дали трябва да се метнем на първия срещнат понеже часовника тиктакал.

За да родиш трябва да можеш да забременееш. Ти си имала двама партньори, но не се е получило засега. Трябват и някакви битови условия.

Не е нужно да се мяташ на първия срещнат, но не е лошо да се оглеждаш и да не завързваш връзка с мъже, които не отговарят на критериите ти за сериозна връзка или които казват, че не искат скоро деца.

# 421
  • France
Ами посмей се и ти, Кафе. Смехът е здраве, подобрява оросяването, изглажда бръчките. И недей ги мисли тези “равнопоставените”, те са се измислили сами, вече. Peace Сега, сериозно - наистина ли, не виждаш разлика м/у това което аз и ти сме написали? А даже не минах в детайли, като разнищени теломери и ефектът на първото дете в/у тях...

Куко, начинът на живот в световен мащаб рязко се променя, след индустриалната революция. Която избухва много преди Втората Световна. Която пък е следствие, до голяма степен на Първата Световна, която пък от своя страна е провокирана И от нуждата от суровини. Нужда, многократно увеличена "благодарение" на индустриалната революция. Кво да правиш, не може да се спре прогреса. Rocket

ЛейдиНина, мисля, че е време да разбереш, че въпросният не те е напуснал заради възраста ти, нито заради 3 месеца на "бебеправене". Други са били причините.

...
Нито децата, нито браковете са толкова специално нещо. Хващаш един за ушите и така...не му се чудиш много.
Ох, ти уби всичко детско в мен! Joy

# 422
Кафе, ако един мъж едва издържа семейството (напр. работи на 2 места), а за жената все не се намира работа, съм склонна да използвам точно този израз. Защото се чуват изрази "аз съм МУ родила дете и той трябва да се грижи за нас". За детето - да, но за теб - откъде-накъде, ако не сте се разбрали изрично?
Много рядко са тия жени, които от чиста лигня крепят дивана. А и мъжът обикновено няма сливи в устата да й каже, ако не му изнася това положение. Това си е типично нашенския ориенталски манталитет, че "тая му ядяла парите". Е, кой да му ги "яде", комшията ли? Нали ако не е тая, ще е другата. Все едно свекър ми да каже на свекърва ми, че цял живот му "яде парите", или че не бил длъжен да се грижи за нея.... Божеееее, той се кълне в нея, че благодарение на тая жена е имал възможност да се грижи добре за семейството си, тя е всичко за него.

Не е никак рядко. Много мои познати предприеха точно този "модел" да крепят дивана и мъжете им да се спукват от работа. Даже открито са ми са се чудели защо работя - а те го играят "съпруги" и "майки" по цял ден. Въпросът е до кога мъжете им ще го търпят и позволяват.

# 423
  • София - Рим и обратно

Не е никак рядко. Много мои познати предприеха точно този "модел" да крепят дивана и мъжете им да се спукват от работа. Даже открито са ми са се чудели защо работя - а те го играят "съпруги" и "майки" по цял ден. Въпросът е до кога мъжете им ще го търпят и позволяват.
Злорадост ли усещам. Това си е лично тяхна работа, а ти не си им в семейството, за да знаеш те как го "играят" и спуква ли се, не се ли спуква някой от работа. Чудно ми е , как някои хора си позволяват да дават акъл как трябва да се случват нещата в чуждите семейства, и то предимно такива хора, на които много-много не им върви в техните собствени.

# 424
лейдинина, ти обичаш ли още бившия си? непрекъснато се връщаш към него и съм сигурна ще би искала да си на мястото на жена му и с бебе. разбирам желанието ти за детенце, но трябва да се откъснеш от миналото си и да гледаш напред. бившия ти явно не те обичал, щом толкова лесно те е зарязал и то без да е сигурно, че не можеш да заченеш.

# 425
Авторът\авторката на темата веднъж пише, че досега е можел\а да роди две деца от двама, друг път - че не може да има деца.
Малко като котката на шрьодингер.

# 426
Има нещо много сбъркано в тази история. И в поведението на авторката. От постовете, които прочетох, историята ми прилича като да е от някое помашко село. Авторката все попада на младежи, за които само децата са важни. Не е чувала за прегледи, втрещи ме това, че "чак в паниката си записах час за АГ", като че ли обикновен АГ преглед е нещо много специално. Останах с впечатление, че на такъв преглед през живота си не е била  Confused
После много жлъч изля. Започвам да се чудя дали бившият я е зарязал заради бебето или май не съвсем....

# 427
  • София
Злорадост ли усещам. Това си е лично тяхна работа, а ти не си им в семейството, за да знаеш те как го "играят" и спуква ли се, не се ли спуква някой от работа. Чудно ми е , как някои хора си позволяват да дават акъл как трябва да се случват нещата в чуждите семейства, и то предимно такива хора, на които много-много не им върви в техните собствени.
Защо да е злорадство, ако същите тези жени започнат да се оплакват от мъжете си или как парите не им стигали или че мъжете не помагат вкъщи?
Мерси за такъв модел, при който не мога да си позволя съществени неща, обаче аз ще се правя на велика, а ММ или баби и дядовци ще се скапват. Лично аз ММ не съм го взела, за да се грижи за мен, взела съм го  да се справяме заедно.
Разбирам мъжът да изкарва без много зор и наистина да не е наложително жената да работи. Вчера писах, че не бих имала против, но от камбанарията на 25 години трудов стаж, на 30 не мислех така.

# 428
Има среди, в които с вързани очи да хванеш мъж, ще става. Стига да имаш идея и точна цел. Ако само случайно си блуждаеш и чакаш да те залее идеята, че искаш да родиш от някой...

Много се извинявам, че така нарушавам хубавият ви разговор с авторката, но ми стана интересно в кои среди може да се хване мъж с вързани очи?
Че се попритесних, защото и аз съм една нещастница - 30 и кусур годишна, без деца, но за сметка на това с няколко бременности, все още с мъж до нея, ама така като ви чета, не се знае докога  Mr. Green
Да не губя време, че нали към 40 менопаузата ще почука на вратата, а аз мога да се окажа без мъж.
Да знам къде да се втъркам, че да хвана някой и директно да се размножаваме без много много да умуваме  ooooh!

# 429
Много глупости се изписаха, но кафе с мед изби рибата с пресните си яйца.

# 430
  • София - Рим и обратно
Много глупости се изписаха, но кафе с мед изби рибата с пресните си яйца.
Не те знам четеш ли на английски
https://www.quora.com/There-is-a-common-saying-that-women-lose-9 … e-preserving-eggs Пресни или престояли и поумрели, сама си избери как да ги наричаш, на мен ми е все тая. Моите съм ги мътила преснички:joy:

# 431
Разбрах че са пресни твоите, но не ми се изясни докрай това значи ли че децата родени от майки на 35 /или не дай си боже 40/ са по-некачествени щом са родени от некачествени яйцеклетки?

# 432
Харесва ви, не ви ли харесва, все тая, яйцеклетките остаряват с нас.

# 433
  • France
Кафе, много внимателно прочетох цитираната статия, но никъде не видях да пише за качеството на яйцеклетките. В общи линии, дори повтаря написаното от мен. Още в заглавието се споменава, че една жена, средно губи 90% от яйцеклетките си. Което е напълно логично, като се има предвид, че от 0 до 12г, губи минимум 75% от запаса си. По нататък автора дава даже оптимистичната цифра на 25 000 клетки при 37 годишните, с по 10 фоликула на ден, които започват да зреят, напускайки латентната фаза.
Всъщност нормално е, че статията не дава по-точна информация, целта ù е само да отговори на въпроса дали жените които не овулират, запазват по-дълго запаса си от яйцеклетки.
Няма дори да обсъждам "качеството" на коментарите под статията...

Ох, сега погледнах и линковете под статията. От къде изкопа този ултра религиозен сайт?!

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 01:51 от Philomena

# 434
Разбрах че са пресни твоите, но не ми се изясни докрай това значи ли че децата родени от майки на 35 /или не дай си боже 40/ са по-некачествени щом са родени от некачествени яйцеклетки?

За съжаление единственият начин да се провери е като се тества генетичния код, а именно - нека поживее това дете, да се види какви проблеми има. Реално никой не знае точно какво ДНК има, как се проявява...обаче с възрастта има повече риск от изтривания, транспозиции и неща, дето могат да ти направят беля.

Просто самият процес на генериране на зряла яйцеклетка също дава повече дефекти, самото ДНК на организма има и увреждания...та по-добре по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт