Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 366
  • 482
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Нека не се заблуждаваме, че като работим по 10 часа и получаваме колкото мъжете, ако останем сами да се грижим за дете и всичко, цъфтим и връзваме.
Напротив, хем стандарта ни пада повече от наполовина, хем се обзавеждаме с екстрата- стрес и ежедневен страх да не ни бие шута шефа, щото детето или ние боледуваме.
Все си мисля, че ония- по другите държави, които са си постигнали законодателство, задължаващо мъжете да си поемат задълженията и след като се разпадне семейството, са много по- умни от нас, които в стил "Булгар, булгар", се гордеем как можем да опъваме каиша до скъсване.

# 406
  • Paris, France
След раздяла или развод детето може да се гледа и смесено - по седмица при единия и седмица при другия, а може да го гледа и бащата, а майката да хвърля 100лв месечно. Това по закон. Просто много жени не се възползват от тези възможности.

# 407
  • София - Рим и обратно
Филоменке, чак толкова сълзи да пролееш от смях, пък после да напишеш почти същото. Вари го, печи го, яйчицата след 30 не са като тия след 20. А това, че в Америка и незнам-си-къде остарявали различно, няма да го коментирам, че и аз ще се разплача.
Естествено, че най-защитена е жената в страните, където след евентуален развод, мъжът е задължен да предостави жилището и издръжка за НЕЯ и децата. Пък онези “равнопоставените” искам да ги видя как ще се оправят с блестящата кариера, 2-3 дечица и ипотека (примерно) в болест и здраве.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 09:47 от 'Кафе с мед'

# 408
  • София
Писала съм го и преди - според мой колега след ВСВ моделът на заплащане се променя в световен мащаб и вече мъжът не може сам да издържа семейство. Не зная защо и как=

Съгласна съм с Невена, че мъжете само плашат как ще вземат децата, обаче рядко го осъществяват. И в крайна сметка, ако една жена не може да се справи финансово, логистично и т.н., не е срамно да го остави на бащата или да го гледат смесено.
Да не мислите, че е толкова лошо да си свободен през седмицата, а 2 уикенда да го играеш добрият родител, който не се кара и купува всичко.

# 409
По повод последните няколко страници от темата и "мъжете ги предпочитат млади". Така е за жалост, ето аз съм примера за това (новата на бившия ми е поне 5 години по-млада от мен и за отрицателно време забременя и роди). Това, че не работи, по цял ден стои вкъщи и му яде парите не го притеснява. Аз обаче работех, но не ставах понеже не "хванах" от 3 месеца бебеправене. Иначе докато бяхме заедно слушах тиради от негова страна как жената трябвала да работи, да си изкарва парите... и като ударихме греда с бебето всичко се изпари. После си взе една пиявица, която да му яде парите и да му ражда бебета.
Ако няма наистина много, много силна любов мъжа ще смени жената, която не може да му роди с друга ама веднага. Дали работиш или не, не е от значение - от значение е дали си млада и можеш да раждаш. Минеш ли годините ти остава само да се надяваш, че някой ще те обикне такава каквато си, ще остане и няма да си тръгне.

# 410
Еми затова раждаш, докато си що годе млада, а после има време и за работа.

В моя случай знаеш ли каква е разликата? Аз имам около 7 години стаж, неродилите ми връстнички около 11-12. Еми пет години за цял живот все ще ги наваксаш. Ама другото няма как да го наваксаш.

# 411
LedyNina, аз така и не разбрах какъв ти е проблема. Генералните ти обобщения, да знаеш, не са верни. Хората са различни, няма правила.

# 412
Еми затова раждаш, докато си що годе млада, а после има време и за работа.

В моя случай знаеш ли каква е разликата? Аз имам около 7 години стаж, неродилите ми връстнички около 11-12. Еми пет години за цял живот все ще ги наваксаш. Ама другото няма как да го наваксаш.

Раждаш, стига да има от кого. Нали така? Пак се връщаме на темата дали трябва да се метнем на първия срещнат понеже часовника тиктакал.

# 413
Има колкото искаш. Казват, че оптимално трябва да срещнеш 5, за да подбереш. Няма нужда да са 200. Може да е вторият или третият.

Проблемът е, че повечето се хващат и губят време с махленски, анцузи, отрепки или гадове и търсят принц сред конярите. Ми ходи сред принцовете, може да стигнеш до граф, ама няма да е коняр, нали? Има среди, в които с вързани очи да хванеш мъж, ще става. Стига да имаш идея и точна цел. Ако само случайно си блуждаеш и чакаш да те залее идеята, че искаш да родиш от някой...

Нито децата, нито браковете са толкова специално нещо. Хващаш един за ушите и така...не му се чудиш много. Всички си имат кусури и драми. Важното е да не е хептен неграмотен и неориентиран или агресивен. Оттам нататък другото се постига с работа и развитие.

# 414
  • София
По повод последните няколко страници от темата и "мъжете ги предпочитат млади". Така е за жалост, ето аз съм примера за това (новата на бившия ми е поне 5 години по-млада от мен и за отрицателно време забременя и роди). Това, че не работи, по цял ден стои вкъщи и му яде парите не го притеснява. Аз обаче работех, но не ставах понеже не "хванах" от 3 месеца бебеправене. Иначе докато бяхме заедно слушах тиради от негова страна как жената трябвала да работи, да си изкарва парите... и като ударихме греда с бебето всичко се изпари. После си взе една пиявица, която да му яде парите и да му ражда бебета.
Винаги ще има по-млади жени. Ако разсъждаваш като жертва, ще бъдеш жертва.
Има по-лошо да те зарежат без дете - да те зарежат с дете/деца.
Новата на бившия ти вероятно гледа малко дете, така че злобееш излишно как новата му жена била пиявица. А дори да е - щом си я харесва, не ти трябва такъв човек, вземи почерпи, че си се отървала от него. И си подбирай хората, с които общуваш
Познавам поне 2 семейства, в които жената не може да има деца и мъжът не я е зарязал.
Скрит текст:
Водила съм подобни спорове с мъж, който към мен имаше много повече претенции, обаче нямаше смелостта да си поеме отговорността за решението и да каже "Харесвам я повече от теб" - винаги топката беше у мен, той не че не ме харесвал, обаче... И аз за съжаление се връзвах до едно време

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 10:56 от Cuckoo

# 415
Парите са за харчене, какво значи "яде му парите". Не, той си дава парите, за да има до себе си млада жена и дете. За какво да ги харчи - джаджи и мъжки играчки ли? Разбира се, че щом има жена и дете, те няма да се самоиздържат - ако беше така, ми да си раждаме сами и да се самоиздържаме, за какво ни е мъжът, само да ни дразни:)

# 416
LadyNina, да се чудиш откъде толкова много двойки с репродуктивни проблеми, че и с години правят опити ин-витро, а мъжът не си е тръгнал на третия месец. То по същата логика да обобщим на базата на един насилник или пияница,че всички мъже са такива. Bgtatko ти беше написал по-напред, че за повечето мъже децата не са от чак такова голямо значение. И моите лични наблюдения са, че жените страдат много повече от невъзможността за раждане на дете. Хората сме различни - аз домакиня или трофей не мога да бъда, съответно няма как да вляза във връзка с мъж, който си търси такава жена. Първо намери себе си пък после се обвързвай. Просто този мъж не е държал на теб, по-добре, че сте се разделили, отколкото да загубиш още няколко години с него.

# 417
  • София - Рим и обратно
Тоя израз "яде му парите" ми е също толкова просташки и селяндурски, колкото и свекървата дето след 3 месеца питала що не забременява. Ама, едно към едно.

# 418
  • София
Кафе, ако един мъж едва издържа семейството (напр. работи на 2 места), а за жената все не се намира работа, съм склонна да използвам точно този израз. Защото се чуват изрази "аз съм МУ родила дете и той трябва да се грижи за нас". За детето - да, но за теб - откъде-накъде, ако не сте се разбрали изрично?

# 419
  • София - Рим и обратно
Кафе, ако един мъж едва издържа семейството (напр. работи на 2 места), а за жената все не се намира работа, съм склонна да използвам точно този израз. Защото се чуват изрази "аз съм МУ родила дете и той трябва да се грижи за нас". За детето - да, но за теб - откъде-накъде, ако не сте се разбрали изрично?
Много рядко са тия жени, които от чиста лигня крепят дивана. А и мъжът обикновено няма сливи в устата да й каже, ако не му изнася това положение. Това си е типично нашенския ориенталски манталитет, че "тая му ядяла парите". Е, кой да му ги "яде", комшията ли? Нали ако не е тая, ще е другата. Все едно свекър ми да каже на свекърва ми, че цял живот му "яде парите", или че не бил длъжен да се грижи за нея.... Божеееее, той се кълне в нея, че благодарение на тая жена е имал възможност да се грижи добре за семейството си, тя е всичко за него.

Общи условия

Активация на акаунт