Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 413
  • 482
  •   1
Отговори
# 105
Авторката въобще деца не иска, ни биологични, ни осиновени, ни циганчета. Нея я вълнува толкова ли е важно за мъжете и свекървите ТЯ да може да роди...и обречена ли е самота ако не роди. Това е. На този въпрос вече се отговори. Не знам дали темата изобщо би могла да й бъде полезна с друго.

# 106
Здравейте момичета. ... Психирала съм се до такава степен, че идната седмица съм си запазила час за женска консултация с тази цел. Дайте ми някакъв съвет... от кога стана задължително да може да имаш деца, за да имаш щастлива и успешна връзка и значи ли, че липсата на деца те обрича на самота до края на дните ти?
Просто си попаднала на такъв типаж. Ако и вторият типаж се окаже такъв, явно ще трябва по-упорито да разбереш къде грешиш и да смениш типажа, просто първият път си избрала грешен. Сега, не е сигурно какво ще стане, не си прави изводи от една напориста свекърва! Изчакай спокойно. Ако трябва говори с терапевт. Не може да се психираш от тези неща, кой какво казал, грижи се за себе си! Всякакви хора има на този свят, разбира се, че ще намериш подходящ. Остават сами тези, които искат да са сами и тези с огромни дефиците, които отказват, зарили глава в пясъка, да видят.

# 107
Ако една жена страда от безплодие, хубаво е да се види от какво е, защото някои от нещата са свързани с общото здраве. Не е хубаво да се подхожда с това суеверно отношение - по-добре да имаш диагноза и да знаеш с какво се бориш, вместо да се появи някоя неприятна изненада.

# 108
Остават сами тези, които искат да са сами и тези с огромни дефиците, които отказват, зарили глава в пясъка, да видят.
Това е доста крайно твърдение. Както има много хора, които не стават за семейство, вкл. насилници, но са съпрузи и родители, така има и много свестни хора, които не са искали да са сами, но така са се стекли обстоятелствата.

# 109
Авторката въобще деца не иска, ни биологични, ни осиновени, ни циганчета. Нея я вълнува толкова ли е важно за мъжете и свекървите ТЯ да може да роди...и обречена ли е самота ако не роди. Това е. На този въпрос вече се отговори. Не знам дали темата изобщо би могла да й бъде полезна с друго.

Странно е, че човек, който не иска деца прави опити за забременяване...или в твоя свят това не е така? Какви са тези квалификации? Един я е зарязал с този мотив, и този същия вече има дете! Абсолютно нормално е това да и се превърне в ахилесова пета, в страх, в комплекс! При някои жени само фиксидеята за деца ги оставя без такива!

В създалата се ситуация, при това напрежение вече във връзката аз вероятно бих си тръгнала. Но аз никога не съм разбирала този страх, че видиш ли ще се събудя едикога си и няма да имам едикакво си.

# 110
  • София
Колко възмутително, че някой иска свои деца...
Наистина май авторката иска да си излее яда, не че държи на дете, иначе досега да се е изследвала.
Да, има и такива мъже, но не може да се изисква от всекиго.

# 111
Боже..  Никой не предлагал брак и затова се навила да ражда и без такъв. Звучи като върховния компромис. Айде, от мен да мине, ще ти родя дете ама да знаеш, че не е щото го искам ами щото да не остарея сама.
Ми,че то това са масовите мотиви жените да бременеят..Да,знам,че ССФ се запложда и ражда само подтиквана от велика либоф,но в реала си прозират други неща..

Наистина май авторката иска да си излее яда, не че държи на дете, иначе досега да се е изследвала.
Да, има и такива мъже, но не може да се изисква от всекиго.
Жена,която неглижира себе си,особено когато има съмнение за подобен проблем,напълно кореспондира със свекървата описана в темата.Просто са си лика и прилика..

Много безобразно и безотговорно отношение и към самия себе си,и към околните,понеже подобно нещо ако е вярно,си е от сериозно значение и един потенциално сериозен партньор има правото да знае и е редно да бъде уведомен своевременно. 3а да са ясни приоритети и да няма излъгани

п.п.Ако някой партньор си позволи да скрие подобен факт от мен,раздялата ни на по-късен етап е почти сигурна..

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 14:53 от Какво?

# 112
Все по-рядко хората гледат на осиновяването като на вариант и жалко за тях. Нормално е двойка, копнееща за деца, да приеме дете, копнеещо за родители, вместо всеки от страните да стои нещастен.

# 113

Странно е, че човек, който не иска деца прави опити за забременяване...или в твоя свят това не е така? Какви са тези квалификации? Един я е зарязал с този мотив, и този същия вече има дете! Абсолютно нормално е това да и се превърне в ахилесова пета, в страх, в комплекс! При някои жени само фиксидеята за деца ги оставя без такива!

В създалата се ситуация, при това напрежение вече във връзката аз вероятно бих си тръгнала. Но аз никога не съм разбирала този страх, че видиш ли ще се събудя едикога си и няма да имам едикакво си.

В моя свят когато една жена има репродуктивен проблем ходи на лекар и намира решение.
Авторката "прави опити" за забременяване (ако въобще е вярно) защото смята, че мъжът й и свекървата очакват това от нея!
Тя не пита как да се справи с проблема и да забременее, не ходи на лекар, дори не знае какво й има, а пита важно ли е за мъжете да има деца?

Наистина ли вярвате, че една жена, която смята, че има репродуктивен проблем и иска дете ще седи и чака и ще казва, че няма време да иде на лекар?

Аз въобще не вярвам, че темата е истинска. За мен тя е пусната с цел да предизивка спор - важни ли са децата, защо ги раждаме и т.н. но за по - драматично авторката се представя като човек с мистичен проблем. Само че за да е по - достоверно да беше измислила някаква диагноза поне. Така не й се получи много пързалката. Ама който иска да вярва....

# 114
  • София
Ами в реала невинаги жена около 40 успява да зачене първо дете. Случва се, но не е норма и няма гаранции. Човек не е зле и да е малко реалист.

# 115
Напълно съм съгласна с Kalina.

# 116
  • София
Все по-рядко хората гледат на осиновяването като на вариант и жалко за тях. Нормално е двойка, копнееща за деца, да приеме дете, копнеещо за родители, вместо всеки от страните да стои нещастен.
Тя се възмущава как ще й лепнат клеймо и ще я нарекат безплодна, и защо не могло връзката да си кара и без деца. Едва ли не мъжът е долен тип, който има такива претенции...
Иначе споделям напълно твоето мнение, аз съм твърдо ЗА осиновяване.
Но при 2 биологични деца нямам право да се изказвам, не зная как щях да се чувствам в другия случай.

# 117
  • София
Да, и аз останах с такова впечатление. За съжаление има хора, които създават деца не защото ги искат, а защото трябва. Дали им трябва, за да се сдобият с халка, дали за да задържат някого, дали защото Пенка съседката ги обсъжда...
Жалко за децата им.

# 118
Офф, то ако започнеш да си мислиш какво клеймо щели да ти лепнат някакви елементарни хора, трябва да живееш във вечен страх. Който иска, все ще ти намери нещо, за което да се хване: я ще си ялова, я ще си курветина, я мързелива, я просто лоша...винаги се намират кусури.
Колкото до старите хора и тълкуванието им на такива ситуации, съвсем скоро станах свидетел на разговор, в който една доста възрастна жена коментираше сина си. Историята е такава, че той не могъл да има с жена си 20 години деца. И тя, като негова майка, рекла на снаха си да говорела със сина й за осиновяване. ( не ги знам по лекари ходилили ли са, не са ли, но като гледам какво е развитието на цялата история, предполагам, че и те ще да са "нямали време". ) Той обаче не щял и за по-лесно си намерил нова с дете. И според думите на свекървата "наша Ганка артиса". Кратко и ясно. Даже беше така тактична жената да не я нарече "ялова". Представям си в дълбокия прованс в по-кофти случаите на какви определения е възможно да се наслуша човек.

# 119
  • София
Е, какво, да оплаква вече бившата си снаха ли?

Общи условия

Активация на акаунт