Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 398
  • 482
  •   1
Отговори
# 120
Не. Тази по-скоро оплаква сина си, че така и не се е решил. Защото за нея това, че няма внуци си остава проблем. Явно  не чувства детето на новата снаха съвсем като внуче.
Отделен е въпросът как някой, дето сте си били рода 20 години можеш така с лека ръка да го отпишеш напълно, щото синът ти нещо си бил решил.

# 121
Остават сами тези, които искат да са сами и тези с огромни дефиците, които отказват, зарили глава в пясъка, да видят.
Това е доста крайно твърдение. Както има много хора, които не стават за семейство, вкл. насилници, но са съпрузи и родители, така има и много свестни хора, които не са искали да са сами, но така са се стекли обстоятелствата.
Така са се стекли обстоятелствата в един определен момент от живота им. На запад отдавна се събират по двойки след 60тата си година след смърт на брачен партньор, защото не искат да са сами. Така че и възрастта не е фактор.
Ти говориш за временно състояние, временно всеки понякога остава сам. Аз имах предвид хронични самотници, за мен авторката не е такава.

# 122
  • София
Оф боже майко,
не се разбра, защото авторката нещя да отговори, колко време е траяла първата връзка и незабременяването в нея.
Не се разбра и сега откога са заедно с новата любов, но подозирам под 6 месеца...
Обаче каза жената, че новия не се е юрнал за деца, майка му била, пък на нея и било криво, че не ставало и какво ще си помисли свекървата.
Туй не е искане на деца. Туй е искане на заздравител за връзка.
И да, живеят си хората и без деца и нищо им яма, амаса нормални хора, с нормални разсъждения и мераци, не с разни драми сватбени.

# 123
Остават сами тези, които искат да са сами и тези с огромни дефиците, които отказват, зарили глава в пясъка, да видят.
Това е доста крайно твърдение. Както има много хора, които не стават за семейство, вкл. насилници, но са съпрузи и родители, така има и много свестни хора, които не са искали да са сами, но така са се стекли обстоятелствата.
Така са се стекли обстоятелствата в един определен момент от живота им. На запад отдавна се събират по двойки след 60тата си година след смърт на брачен партньор, защото не искат да са сами. Така че и възрастта не е фактор.
Ти говориш за временно състояние, временно всеки понякога остава сам. Аз имах предвид хронични самотници, за мен авторката не е такава.
Не е за това темата, но ето една статистика, която показва увеличение на хората, живеещи сами в ЕС.https://www.statista.com/statistics/545923/share-of-eu-population-living-alone/ Аз лично се сещам за поне трима души на 40+ от обкръжението ми, които са много свестни, но нямат семейство и деца. За съжаление, не изглежда да е по желание или временно да им се е случило.

# 124
От кое не изглежда?

# 125
Някои хора са достатъчно широко скроени и осиновяват и циганче. Лично познавам такива.
Да осиновиш дете,пък дори и циганче,не те прави широко скроен!

# 126
Чувала съм и виждала достатъчно истории за осиновители, не всички са ангели небесни и безкористни алтруисти. При една голяма част дете се взима, за да ги гледа на старини.

# 127
  • Пловдив
А такъв дето иска жена .за да му роди дете,ама няма значение коя е?Той какво си търси?

Явно е - търси деца. Какво му е лошото?

Хора,какви неща говорите аз съм потресена просто! Повечето тук имат деца и изказвания от рода на "разплодна крава,да те оплоди само,да се възпроизведе и т.н. ",е много грозно! Нима вие се имате за разплодна крава,защото сте родила 1 или 2 деца? Какви са тези неща недоумявам. Има хора които не искат да имат деца,има и такива които мечтаят за това. И айде сега  да оплюем мъжа,че искал собствено дете... Точните му думи само те двамата си ги знаят. И не,не е виновен че те е оставил заради това. Не всеки с удоволствие осиновява циганчета. Аз имам деца,това не ме прави разплодна крава,не съм мечтала да се "възпроизведа",но съм искала да създам собсвено семейство. Това също не ме прави лош човек.

Абсолютно те подкрепям. Откога приравнихме желанието на човек да има свои дете на животински разплод? Потребността от дете не може да се удовлетвори нито с интелекта и качествата на човека отсреща, нито с медали, кариери и т.н - а само с дете. Важно е двамата да го искат. Ако не, то всеки може да си хване пътя. И не прави мъжа някакъв балкански примитивен субект, който понеже иска дете, е провинциален простак и точно затова заслужава да бъде зарязан и изобщо дори да не се размножава.

И също така не виждам нищо лошо в това, че авторката иска да се омъжи по традиционния начин и да преживее всичко това. Нещо лошо има ли?

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 12:18 от svetlana manoleva

# 128
  • София
Не. Тази по-скоро оплаква сина си, че така и не се е решил. Защото за нея това, че няма внуци си остава проблем. Явно  не чувства детето на новата снаха съвсем като внуче.
Отделен е въпросът как някой, дето сте си били рода 20 години можеш така с лека ръка да го отпишеш напълно, щото синът ти нещо си бил решил.

Честно казано, тук много бъркате- не е зор за внуче, а за това, детето ти да не остане без свои деца.
Защото знаеш какво ще изгуби в емоционален план.

# 129
Светлана добре го е написала!
Аз и преди казах - ще си намериш подходящ мъж, но не става от първия път. И той няма да е идеален, ще си има недостатъци, но ще си отговаряте по тези две основни за теб точки - за брака и за децата. Те за всички са основни де, не само за теб. И аз като Светлана смятам за нормално един да иска дете, друг да не иска, един да иска сватба, друг не, и да не става връзка между всеки двама души, между които има сексуално и интелектуално /духовно/ привличане. Иска се и още, според мен отношенията между двама души са много сложни. И всяко нещо си има цена, ако намериш някой, който иска да се ожени, а не държи непременно на деца, той пък ще има други недостатъци. Апропо, колежка се ожени точно за такъв мъж. Може, и още как. На късна възраст при това, не на твоята!
Погледни от положителната страна на нещата - ако не можеш да имаш деца, не те напира възрастта, за да си намериш мъж. Имаш времето и в диапазона 40+.

# 130
  • Най-красивата страна
Според мен е много важно от кого точно ще имаш деца.
Не просто да ги имаш.

# 131
Така е, да. И затова мисля, че авторката не е намерила човека, от когото ТЯ да иска деца. И изобщо, авторката, независимо от възрастта ѝ, ми звучи като доста объркана и с много неясна представа за това какво да очаква и да иска от живота си. Мога да предполагам само, че е от провинциален град, че не е отгледана в много любов, но сред много стереотипи, не е високообразована, не е с перспективна професия... с две думи - като половината форум. Но, разбира се, не вие, а другата половина.

# 132
Момичета, бях на преглед - всичко е наред. Ревяща се обадих на приятеля ми, който спокойно отсече: "Аз нали ти казах, че излишно драматизираш.
Господ ме е опазил, че тогава не съм забременяла от бившия ми (колко време сме пробвали? 3 месеца). Предписа ми витамини и фолиева киселина. Благодаря ви за моралната подкрепа. Понякога човек се нуждае точно от това. Бъдете здрави и вие и семействата ви.

# 133
Момичета, бях на преглед - всичко е наред. Ревяща се обадих на приятеля ми, който спокойно отсече: "Аз нали ти казах, че излишно драматизираш.
Господ ме е опазил, че тогава не съм забременяла от бившия ми (колко време сме пробвали? 3 месеца). Предписа ми витамини и фолиева киселина. Благодаря ви за моралната подкрепа. Понякога човек се нуждае точно от това. Бъдете здрави и вие и семействата ви.

що се излагаш сега. наистина си мисля, че темата е пързалка. да не говорим, че всеки знае, че от рутинен преглед няма как да стане ясно дали има проблем или не. то са изследвания, то са следене, то са чудо - хората с месеци не могат да разберат каква е причината и дали има такава, а при теб за няколко дни се разбра, че си ок. ай ся. поне ги замазвайте тези бели конци, за да стане наистина сеир в темата.

# 134
  • Пловдив
Леле, не мога да повярвам, че предният ѝ мъж е решил, че тя трябва да забременее за 3 месеца, иначе е безплодна. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт