Остави ме защото не мога да имам деца

• 26 492
  • 482
  •   1
Отговори
# 195
Сирен, защо трябва да си на нокти и да не можеш да се отпуснеш? 

Защото заговорихме за връзки с пресметливи мъже, в които и жената трябва да е крайно пресметлива. В такъв случай наистина не може нито да се отпусне, нито дълго да стои в майчинство, нито дори да роди повече от 1 дете, защото с 1 дете по-сигурно може да се справи и сама. В брак или без брак, все ще трябва да е на нокти финансово.

Мъжът може да опре на жената, ако е много болен. Но дори и тогава, преди това вече трябва да е намерил начин да не опира на жената - спестявания, инвестиции, застраховки.

# 196
  • София

И аз смятам, че 40г са един житейски вододел. Кръглата цифра си оказва психологичното влияние. Но познавам една-две мацки, които се ожениха след 35г и родиха към 37г-38г. Мога да им пиша 6+ за избора им на партньор. И кариерите им са на световно ниво. Няма правила в тази игра. Peace

Права си- няма правила, но пък има статистика. Peace
Броят на неомъжените до 40 расте, броят на жените с репродуктивни проблеми на тази възраст е голям и расте......
И неслучайно ти също отбеляза, че познаваш САМО 1- 2 мацки на тази възраст, които са се вместили в последния влак.

# 197
Ами както не харесвам пресметливи мъже, така не харесвам и пресметливи жени. Естествено някакъв здрав разум трябва да има, не става въпрос да се хванеш за последния прошляк. Но когато не разчиташ на някой да поеме пълна издръжка, нещата принципно са по-лесни.
АбсурТ,  има статистики, че процентът на раздели при фактически съжителства и тези при брак са сходни, така че изобщо не говорим за изключения. Аз познавам много разведени, но нито една, която е останала в апартамента на мъжа си да отглежда децата до 18. Дори и да има правна възможност, повечето жени се прибират при родители, в собствено жилище или сами поемат да изплащат апартамент, взет на кредит.  Най-добра сигурност дава изборът на правилен човек. Като си финансово независим, сигурността давана от брака е нищожна.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 16:14 от TafTaf

# 198
  • France
Но за сметка на това ознавам 0 такива, които са се омъжили до 25. А и за цитираните в моя пост, не беше влак, a презокеански лайнер - лукс категория. Там не знам дали е толкова до възраст, колкото до социално положение.

# 199
  • София
Но за сметка на това ознавам 0 такива, които са се омъжили до 25. А и за цитираните в моя пост, не беше влак, a презокеански лайнер - лукс категория. Там не знам дали е толкова до възраст, колкото до социално положение.

Разбира се, нормално е в наше време да не познаваш нито една, омъжена преди 25, но това не променя факта, че на 40 познаваш само 2, които са хванали последното превозно средство, пък било то и лайнер. Simple Smile

# 200
  • France
И това какво доказва? Около мен примерите са :
    0% бракувани м/у 20г и 25г.
    5% между 25г и 27г.
  75% между 27г и 32г,
  10% между 33г и 35
и 10% на 35+
Да напомня, че дискусията с Кафе с мед почна по повод, на коя възраст жените по-лесно убеждават мъжете за брак. И моята позиция е, че не зависи от възраста, а от жената.

# 201
Чак и статистика с проценти... това в екселска таблица ли го сметна? хахахахаха

# 202
  • France
ДонДжон, какво да правиш, смятаме. И даже нямаме нужда от ексел за това.

# 203
  • София - Рим и обратно
Ама всеки си има някакви свои статистики. Моята е - от 2 приятелки омъжени под 25 = 2 щастливо все още (след 15 г.) омъжени с по две деца. От 4 на 40+ г. в момента - 3 все още неомъжени, 1 от тях с деца от донор, и 1 с нещастен брак пред раздяла. Всички сме с интелектуално ниво около и над средното, съответно средата ни също.

# 204
  • Paris, France
Съгласна съм с ТафТаф, общо взето. Пенсия и издръжка от мъжа ми бих взела и без граждански брак, само с подписване на съжителство в кметството  Съжителството се прекратява много лесно. Достатъчно е единият да иде да каже, че  се разделяме Затова готово. Няма дела, помирение, хонорари, присъствие в съда. За се разведем ще оставим доста хиляди евра на адвокати. Може би десетки хиляди. Не съм против сключването на брак, женена съм, но не мисля, че ако жената е много по-богата, осигурена и печелеща е разумно да се сключи брак. Доста жени са неприятно изненадани, че трябва да плащат издръжка на бившия съпруг и да д лят имущество, купено с техни, лични пари с бившия.

абсурТ, с какво точно е ощетена неженената в Европа? За Саудитска Арабия или Афганистан разбирам. Там убиват забременели те без брак.

# 205
Доста жени са неприятно изненадани, че трябва да плащат издръжка на бившия съпруг и да д лят имущество, купено с техни, лични пари с бившия.

страната изкарваща и/или имаща повече, може да се окаже ощетена. дали ще е жена или мъж, няма значение.
ако трябва да разчитам, че бракът ще е единствената причина един мъж да се грижи за мен и/или детето, то ще съм направила голяма грешка, че съм родила от него. ако един мъж не иска да плаща и да се занимава с детето, няма нещо което да го накара да го направи.

# 206
Прави сте, че когато жената е тази която изкарва по-голям доход също трябва да плаща издръжка на мъжа при развод, но за това почти никога не се говори.
Другата тема, която се захвана за жените, които се омъжват и раждат след 40. Защо смятате, че на 40 влака е изтърван? Харесват ми разсъжденията, че една зряла жена може да е по-отговорна и добра съпруга и майка от колкото такава родила на 20-21. Имам доста примери около себе си на майки родили преди 30 и всичките са жени, които не могат да контролират емоциите си и често си изкарват нервните кризи върху децата си. Една от тях дори  ми сподели, че е съжалила, че е родила толкова рано защото все още не се е била "находила и наживяла". Е това по-добре ли е от колкото да родиш на 40? Това дете как ще бъде отгледано и с каква настройка ще расте? Че е съсипало живота на младата си майка, която не се е находила заради него? Прави сте, че няма рецепта за това. Живота е най-добрият учител.

# 207
Че детето какво и пречи на ходенето? Може да си ходи насам натам и да си прави секс с когото пожелае. Такива жени бол...

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 13:52 от DonJon

# 208
Едно дете не е виновно,че е "съсипало* живота на младата си майка..нали тя решава дали то да се роди?

И въпреки всичко съм За,да има повече млади и осъзнати майки.

# 209
Че детето какво и пречи на ходенето? Може да си ходи насам натам и да си прави секс с когото пожелае. Такива жени бол...

Така е, не пречи а това дете тогава изобщо защо е родено? Това се пита в задачата. Като не е осъзнато желание и продукт на любов, а на напираща възраст (35-40)? Опцията да си хойка и прави каквото й скимне пък и с дете, много по-добра ли е, от колкото да си хойка и да си прави каквото поиска без дете? Да помислим...

Общи условия

Активация на акаунт