Както си научиш децата, така ще си разиграват коня.
На 14 годишно би му било интересно да отиде в Тунис или Мароко, най-малкото, защото е нещо различно. А и малко деца има, които могат да де похвалят, че цяла седмица са се пускали на водна пързалка в Мароко... Примерно.
Но май темата не е точно такава?!
Нещо различно е ако вече не е ходило там 58 пъти. Ако всичките му съученици са ходили там по 90 пъти и държавите са наблизо, евтини не щат и това е. От Корея, Япония, САЩ идват филмчета, технологии. От Мароко и Тунис идват селяндури с деца. "Имат по много деца, акат в турски тоалетни (дупка с клекнало) и не купуват хубави подаръци" ми казват съупеничките на дъщеря ми. На 13-14 и децата с баби и дядовци там не щат да идат за цяла ваканция. Тийновете искат ново, модерно, престижно и свързано с интересите им. Не мога да противореча, защото такова е течението. А и няма смисъл.
Анонимен, не ми изглежда тежко да живееш сам на 30+ и много от познатите ми точно така живеят. Не съм се развела с мъжа си, но имам разведена баба и разведена майка. Никой не се развежда за да го взема друг. Хората се развеждаме, защото по някакви причини не можем да живеем повече с партньора. Повечето разведени жени май не се женят повторно, но някои се женят. Нито бекярството, нито разводът са трагедии.
От един преглед в женска консултация не може да стане ясна причината за незабременяването. Трябват консултации със специалисти в областта, не кварталния гинеколог. Няма лошо да се информират хората и нищо лошо не им желаем, напротив.