Операция на щитовидна жлеза -16

• 56 636
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
danche77 проф. Пандев е новатор. Той не се усланя на книгите писани преди 50 години, а чете ходи по конференции и се води по европейските стандарти.
Не е толкова страшно, гаранция няма дори да е премахната изцяло. Просто трябва добро следене и никога да не се пропуска профилактичен. Добрия ендокринолог знае какво вижда.

Siyana66 за всеки случай си вземи блокчетата и си плати още една хистология. Аз повторих при д-р Терзиев, тогава беше в ИСУЛ.

# 406
Благодаря ти много за съветите!

Амм на теб цялата жлеза ли ти отстраниха?  И после трудно ли се напаснаха хормоните които трябва да пиеш?

# 407
Благодаря ти, глухарче. Токуда ми е по-удобна защото има история назад. А и исках да ми пуснат и антителата. Но ще ида и в Бодимед. И на мен не ми звучеше правдоподобно. Ще пусна и ще пиша пак да се допитам до вас.

# 408
  • Варна
Благодаря ти много за съветите!

Амм на теб цялата жлеза ли ти отстраниха?  И после трудно ли се напаснаха хормоните които трябва да пиеш?

Да цялата, защото доктора знаеше, предварително какво да очаква.
Не напасването отнема 3-4 месеца, не е толкова страшно.

# 409
Извинявам се подробния разпит.

Понеже ми казаха, че като ми я махнат докато не излезне и хистология на нея, няма да приемам хормони, защото ще притъпят действието на йод терапията. Теб също ли те бяха оставили известно време без хормони след операцията или веднага ти назначиха хормони?

И имаше ли пълнеене голямо и някакви други странични ефекти докато се напаснат? Отделено трябва ли да спра да приемам някакви определени храни?

# 410
  • Варна
Извинявам се подробния разпит.

Понеже ми казаха, че като ми я махнат докато не излезне и хистология на нея, няма да приемам хормони, защото ще притъпят действието на йод терапията. Теб също ли те бяха оставили известно време без хормони след операцията или веднага ти назначиха хормони?

И имаше ли пълнеене голямо и някакви други странични ефекти докато се напаснат? Отделено трябва ли да спра да приемам някакви определени храни?

Ами не знам защо са ти казали да не пиеш хормони като например моята йод аблация беше след 3 месеца, ако не пия хормони толкова време най-малкото ще има увреждания на органите. Тези доктори защо си говорят наизуст идея нямам. То не става тплкова бързо. Значи като вземеш епикризата отиваш и подаваш за онкокомисия, определят ти дата, явяваш се, решават как ще те лекуват. За йод има много чакащи, прави се график и тогава ти казват кога да спреш хормона и кога да се явиш в болницата. А при мен за капак нямаше и йод в България.
Сега ако сме една нормална държава може би щеше да има логика и след операцията до месец да минеш лечението, но уви ...

Иначе да, един месец не трябва да си пил хормон и ТСХ да се покачи над 50,

# 411
ох звучи доста страшно ...

Имаше ли някакви странични ефекти от всичко?

# 412
  • Варна
ох звучи доста страшно ...

Имаше ли някакви странични ефекти от всичко?

Не. Освен това, че си без жлеза нали, щото колкото и да не ни се  иска дава отражение върху работата на целия организъм.

# 413
Благодаря ти! Доста ме успокои, защото звучи доста страшно да ти махнат толкова важен орган... но след като всичко е поправимо, няма да се притеснявам толкова! Нека всичко да приключи и може да се включа отново, за да споделя как е минало всичко Simple Smile

# 414
  • тук и там
Аз съм във Европа , но на мен още преди операцията ми казаха че ако резултата по време на операция-покаже карцином,ще махнат цялата жлеза-не част от нея ! Може би зависи все пак какъв е карцинома-капсулован или не,знам ли..
Между другото,ми казаха и на мен-окончателни резултати,две седмици след операцията.На въпроса-"ако резултатите не са добри,пак ли ще ме оперирате",отговориха уклончиво.Решавало се каква ще е стратегията след окончателни резултати..Та нищо чудно,при резултат от хистология, различен от теста по време на операция- и тук да оперират повторно..

# 415
Аз съм във Европа , но на мен още преди операцията ми казаха че ако резултата по време на операция-покаже карцином,ще махнат цялата жлеза-не част от нея ! Може би зависи все пак какъв е карцинома-капсулован или не,знам ли..
Между другото,ми казаха и на мен-окончателни резултати,две седмици след операцията.На въпроса-"ако резултатите не са добри,пак ли ще ме оперирате",отговориха уклончиво.Решавало се каква ще е стратегията след окончателни резултати..Та нищо чудно,при лош резултат и тук да оперират повторно..

Ами на мен ми казаха, че по време на операцията са ми направили два теста на възлите, защото те бяха два. Хирурга ми каза, че те са с 60-70% точност, хистологията е оконтаченият фактор. Затова и ще ме вкарват втори път... Единият ми възел беше почти 2см и се кръвостабдяваше и още на ехографа на ендокринолож ката не и хареса и затова поиска да си направя изследване на маркерите.

п.с. и леко да се пошегувам със себе си - Поне ще се оттървса от Хашимотото Grinning

# 416
  • Варна
Между другото,ми казаха и на мен-окончателни резултати,две седмици след операцията.На въпроса-"ако резултатите не са добри,пак ли ще ме оперирате",отговориха уклончиво.Решавало се каква ще е стратегията след окончателни резултати..Та нищо чудно,при резултат от хистология, различен от теста по време на операция- и тук да оперират повторно..

Ако не е капсуловано и има разсейки в ЛВ тогава със сигурност се маха цялата жлеза, там спор няма.

Siyana66 за съжаление до колкото аз знам, тъй като Хашимотото е автоимунно заболяване продължаваш да си го имаш и след премахването на жлезата, но дано се появи някой, който има Хашимото за по-достоверна информация. А за цикъла сакън деее, млади сме още. Май е слух, непотвърден.

# 417
И аз силно се надявам, че не е вярно това с цъкала. Наистина сме млади.. особенно с моите 23г. Grinning

# 418
Бре, че много сте писали. За Хашимотото - аз съм с папиларен карцином и премахната изцяло жлеза, пила съм йод, т.е. нямам никаква вече тъкан останала от жлезата и въпреки това чак 15 месеца след операцията нивата на ТАТ ми влязоха в норма, преди това си държах нива от порядъка на 700. 

Въпрос към тези, които сте с папиларен, но запазена половин жлеза - не може ли да се направи сцинтиграфия за преценка дали има някъде нещо (от което се опасяваше някой по-горе) или не се практикува при оставена част от ЩЖ?

За преждевременно влизане в менопауза по скоро са митове и легенди.  Но за по-ранна профилактика за остеопороза са ми казвали лекари, не че съм ходила към момента де, на 38 съм.

# 419
  • Варна

Въпрос към тези, които сте с папиларен, но запазена половин жлеза - не може ли да се направи сцинтиграфия за преценка дали има някъде нещо (от което се опасяваше някой по-горе) или не се практикува при оставена част от ЩЖ?

За преждевременно влизане в менопауза по скоро са митове и легенди.  Но за по-ранна профилактика за остеопороза са ми казвали лекари, не че съм ходила към момента де, на 38 съм.

А за остеопороза да и аз съм предупредена. Преди 2 години се прегледах в зелената зона бях. Тази забравих Flushed

Общи условия

Активация на акаунт