Утрогестан

• 46 494
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
Ползвам темата да не отварям нова.
От няколко дни съм на 300 утрогестан вагинално вечер. Получих течение - бяло и понякога жълтеникаво леко, предполагам лекарството изтича. От днес и парене, четох че е нормален страничен ефект, но аз се притеснявам. Някоя случвало ли и се е това?

# 121
Здравейте! Напоследък доста се притеснявам. От 7 гс пия утрогестан поради зацапване. Бях на по- високи дози в началото, а от 12 седмица съм на 2 вечер. АГ каза да го взимам по 35 гс. Притеснявам се защото съм бременна с момче. Може ли препаратът да увреди половите му органи? Има ли жени, които са пили утрогестан дълго при бременност с момче?

# 122
Здравейте! Напоследък доста се притеснявам. От 7 гс пия утрогестан поради зацапване. Бях на по- високи дози в началото, а от 12 седмица съм на 2 вечер. АГ каза да го взимам по 35 гс. Притеснявам се защото съм бременна с момче. Може ли препаратът да увреди половите му органи? Има ли жени, които са пили утрогестан дълго при бременност с момче?

Цялата бременност със сина ми, на най-високата доза. Момчето в момента е на 13 години, идеален е.

# 123
Благодаря! Много здраве ви желая! Blush

# 124
  • Sofia
Доколкото зная до към 20-та седмица го спират. Каква причина ви казаха за да го пиете до края?

# 125
Доколкото зная до към 20-та седмица го спират. Каква причина ви казаха за да го пиете до края?

На мен ли? Аз бях със серклаж и преждевременно раждане в 23-а седмица заради скъсена шийка. Бях на утрогестан до началото на 36-а седмица, когато ми свалиха серклажа. Родих десет дни по-късно. Не го пиех, вагинално го слагах.

# 126
Ползвам темата да не отварям нова.
От няколко дни съм на 300 утрогестан вагинално вечер. Получих течение - бяло и понякога жълтеникаво леко, предполагам лекарството изтича. От днес и парене, четох че е нормален страничен ефект, но аз се притеснявам. Някоя случвало ли и се е това?

Здравей, аз използвах 3 по 1 и имаше течение, което беше една част от лекарството, и една може би това което то предизвиква. При посещение на другия гинеколог обаче ми го спря, защото според него няма никаква нужда.  Ако не се чувстваш добре чрез него, консултирай се с друго АГ.

# 127
При мен причината за Утрогестан беше кървене от самото начало на бременността без да има отлепяне. После не знам защо го продължи, намали го, но не го спря. Предполагам превантивно, защото ми е първа бременност и съм на 40. В смисъл, нивата на прогестерон падат автоматично. Не съм се консултирала с други лекари. Когато лежах в МД с хематом, който не се разбра от какво е, ми дадоха 3х2. Моето АГ го намали на 2 вечер вагинално. На феталните, на които ходихме, лекарите нищо не казаха. Попитах си АГ докога ще пия утрогестан. Тя каза до 35 гс и после го спираме по схема. Аз просто се притесних да няма проблем с детето, понеже е момче и наскоро четох разни щуротии.

Общи условия

Активация на акаунт