МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 327
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
 newsm59  bigdance2Честит рожден ден на Таня и Пейзи!  newsm51  ura

Честита годишнина на Олчето и Ира! Желая ви много щастие е любов!

Ирка, и аз съм му се заканила на този Париж и мъжа ми отдавна ми е обещал, та тази година мисля да му напомня за обещанието. Иначе миналото лято само минахне покрай Париж и направихме една обиколка на Версай, защото объркахме магистралите.

Ние вчера бяхме изключително послушни, даже и вечерния плач пропусна, за което много се радвам.

Цитат
ходих да взема акта за раждане на малката и бяхме със слинга. служителката ме погледна и ми каза: "внимавайте да не го убиете детето в това нещо!"    

Shocked Shocked #2gunfire

И аз си нося слинга почти всеки ден, в къщи като готвя или като излизам за малко. Моят слинг е от кърпите, оригинален на Дидимос. Материята му не е еластична.

За пишлето, там не пипам! При Георги също не пипах. Като му махнах памперса на Георги, той започна да си "опознава" атрибута и сам си дърпаше кожичката.

За обличането и ние сме само по боди, също и спим само по боди. Някой път му слагам чувалче  , за да не се открива. Спиме на отворен прозорец.

За стерилизирането, аз го правя в микровълновата, също и гладя. но аз гладя и нашите дрехи.

Ани, упражненията за прибиране на таза ще ги сканирам и ще ти ги пратя ако искаш. Те са много лесни и се правят като за начало след раждането. Иначе след шест седмици се ходи (по желание, разбира се) на специален курс за това.

# 181
  • София
Честит празник на рожденничките paizy & tanya_79 /малко на патерици/! Живи и здрави и много щастие с малките човечета!!!
 hbdtu happy bd  Gift
Ние също в жегите сме само по боди, а като излизаме взимам една тънка пелена, но с нея покривам предимно количката да не я напича. Незнам вашите бебоци как са, но ние изперкваме в тая жега...  sweating Много е кисел нашият, тъкмо спря да се свива от колики и сега ново чудо... И още повече зачести висенето на цици. breastfeeding А в тази жега, така сме вир вода и двамата по цял ден. Иначе през нощта си спи горе - долу, сам си поразреди интервалите за хранене, общо взето доволна съм, че знае че нощта е за спане и не обръща режима ден  - нощ.  Wink Но пък през деня е ето така  smile3556 Не спи това дете почти хич! Само на цица ако придреме 15 - 30 мин и това е. И на разходка около час ако е на кеф.  Crazy Иначе се кърмим по градинките, вода, шишета и биби и нашият плюе като малко камилче, има ги за класов враг №1. #Crazy Все едно искаш да го прекараш, с такова недоверие те гледа и бръчка челцето... Grinning А колко е обиден ако продължаваш да упорстваш и да "буташ", лелее така се кара имам чувството, че ще ме сбие.  hahaha
За пране и гладене, майка ми ми помага много - поела е тези дейности от самото начало, както и стерилизирането, но май на последното му се вижда края,/то няма толкова какво да се преварява, само изливаме водата и чайчето на Хип, той просто не ги пие, да пие 10 грама на ден/ В тая връзка да попитам даващите водичка: Знаете ли дали изворната бебешка вода с розова капачка трябва да се преварява??? Че чух нещо, че само чешмяната трябвалоnewsm78 newsm78 newsm78 Прегръдки от нас двамата, прохладен и спокоен ден ви желая!  Hug

# 182
Знаете ли дали изворната бебешка вода с розова капачка трябва да се преварява??? Че чух нещо, че само чешмяната трябвало

Нашата педиатърка каза, че може и да не се преварява.... нали уж е специално за бебета!

# 183
Честит рожден ден на Пейзи и на патерица на Танчето 79 !!! Бъдете живи и здрави и много спокойни и щастливи с любимите хора до вас !!!
Смайли , да ти кажа как се справям с дупето - нашето няма една червена точица / пу-пу / - като го сменям задължително го мия с хладка водичка . Ако е наакан със сапунче , иначе само го обливам . След това го оставям поне 10 минути да си рита на воля без памперс , докато му изсъхне дупето , забърсвам с кърпичка на Памперс / но не винаги / и слагам съвсем леко пудричка на дупето и в гънките . Подбрала съм я специално да не съдържа Цинков окис / той подтиска потенето и влошава кожните проблеми /, в нея има само талк и силициев прах .

Ей , Кате дай и на мен тези упражнения , мооооля те ! Видяла съм се в чудо просто - ханша ми е 95 см. / а беше 88-89 см. / и приличам на бразилска танцьорка - един такъв вирнат / добре поне , че е стегнат , че иначе... / . Много искам да вляза във форма и да се избавя от тоя целулит - не знам какво съм яла през бременността , но имам чак на подбедриците Embarassed !!!

# 184
 newsm59   Paizy и tanya_79 ! Много здраве, късмет, любов и щастие с малките бебоци!

cook Misc Baby Bottle newsm24 Никол ви черпи - днес става на 1 месец!

Аз също стерилизирам всичко, даже и помпата след всяко изцеждане, нищо че не давам от цедената кърма, но така свикнах вече, че всичко го правя като робот и вече не ми прави впечатление.
Да ви се опрача, снощи в 12,30 часа вечерта изцедих с помпата за последното хранене само 45 мл от едната гърда (аз ги редувам гърдите и храня само от едната при едно хранене). Наложи се да изцеждам и от другата гърда за да имаме 90 мл за храненето. Никол го изсмука от шишето за 9 минути  #Crazy, на тати смукачето!
Спахме на отворен прозорец и беше спокойна. Но сега не знам какво да правя, ще пробвам следобед пак да цедя да видя дали имам достатъчно кърма в едната гърда. Ох, незнам!

Хубав ден и много разходки на дупетата!  Hug

# 185
Знаете ли дали изворната бебешка вода с розова капачка трябва да се преварява??? Че чух нещо, че само чешмяната трябвало

Аз само от нея ползвам, но я преварявам в МВ, че много не им вярвам на етикетите какво пишат. Какво си чула за тази вода???

# 186
  • София
Кате, и аз искам уптажненията за ханша,ако може. Моят се беше разширил с 5 см, но вече с 1,5 - 2 см  се е прибрал Simple Smile
Аз стерилизирам по веднъж на ден, само като имаше млечница на всяко хранене.

# 187
Здравейте мили майчета,
Организираме протест за увеличение на МАЙЧИНСТВОТО и ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ
Присъединете се към нас в опита ни да променим живота на децата
Повече информация за протеста и исканията тук:
http://www.visx-develop.info/first_july/protest.html
http://www.visx-develop.info/first_july/
Ако искате да изкажете мнение :
Нова тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108840.0
Предпоследна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106880.0
Анкета : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108859.0

Ако искате да поразходите децата си по жълтите павета в София
Надали ще имате друга такава възможност
Заповядайте на 01.07.2006г. в 10:00 на Фонтана на Президентството
Да се запознаем и да се поразходим заедно

# 188
   Благодаря за пожеланията!Но не се чувствам празнично,все едно нямам рожден ден!
   Честит първи месец на Никол на мама Бубилина и на Мая на мама Илияна,да слушкат много мама и тати и да растът здрави и силни!
    Ох,много е горещо и малкия беше кисел днес!Едва заспа.И ние не искаме вода и залагалки,не може да ги задържи в уста!Днес доста на често иска да суче,но по принцип си иска хапване на 3-3,5ч.
   Имам едно запитване-все още ми текат лохиите,но са вече прозрачни,все едно течение.Те дали ще пречат както меструацията,ако искам да си направя кичури?
   Целувки на малчовците!

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 13:35 от paizy

# 189
Ужасен дъжд,  че чак и градушка - отвратително!!!

Благодаря за пожеланията!Но не се чувствам празнично,все едно нямам рожден ден!
   Имам едно запитване-все още ми текат лохиите,но са вече прозрачни,все едно течение.Те дали ще пречат както меструацията,ако искам да си направя кичури?

paizy, сигурна съм, че това ще ти бъде един от незабравимите рожденни дни, дори че не е типично "празничен". Помисли си само, колко време чака този момент - да се появи бебока, а какъв по-голям подарък от това!
За кичурите - аз ходих на фризьор на втората седмица след раждането. Мойта фризьорка каза, че тнякой път има проблеми от това, че организма не се изчистил от упойкоти, но за лохиите незнам. Питай и в красива мама, въпреки, че при всеки си е индивидуално.

Здравейте мили майчета,
Организираме протест за увеличение на МАЙЧИНСТВОТО и ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ
Присъединете се към нас в опита ни да променим живота на децата

Подкрепям с две ръце Naughty   Naughty !!!!

# 190
Аз лично ще отида на протеста, стига да не падат жаби от небето....

Мами, как забавлявате бебковците докато са будни? Никола днес спи много малко между храненията и аз май го побърках от музика и песни. Първо го забавлявах с детски песнички и го возя в количката, след това пък му пуснах "Рамщайн" и той кротна...

# 191
   Няма спор,че Радо е най-големият ми подарък,то е ясно!
  И аз се чудя как да го забавлявам,пеем песнички,ама като му ги пусна,ако не пея и аз не му е интересно!А как пея,добре,че явно не разбира колко е фалшиво newsm78

# 192
Здравейте!Да използвам,че бебо още спи ,да се отчета...
Честит рожден ден на Paizy и tanya_79 !!! И рожден месец на на Никол на мама Бубилина и на Мая на мама Илияна!!!Да са живи и здрави и всички около тях!!!
Paizy,аз се боядисвах след раждането-не мисля ,че би ти попречило-при мен цветът си стана перфектен...А и съм го правила и по време на месечен цикъл-не съм забелязала нещо да има проблеми....Питала съм фризьори- и те така разправят...
BgViki,,благодаря ти ,че си дала линковете към темите...аз като си ги следя отдавна и си мисля,че всички са като мен....Иначе и аз съм се ангажирала с протеста,но ние действаме на местно ниво...

# 193
  • София
Аз втори ден забавлявам Радинка като пусна хубава песен и заедно танцуваме, междудругото по този начин заспива за 3 до 6 минути Grinning. Също така и свиря на пиано и пея, засега предимно коледни песнички, щото още ми е беден репертоара LaughingА веднъж ревеше истерично и аз се бях побъркала, чак и се ядосах и за да не направя някоя глупост пуснах радиото силно, за да я заглуши. Тя погледа 10 секунди много лошо и след това заспа - някъде бях чела, че много силен шум ги дразни и изключват.

# 194
  • София
Честито на всички бебоци и мами по повод рождените дни и месеци!!  bouquet
Нямам никакво време да пиша,явно сме в пика на коликите.
Вики,много ще е хубаво да се съберем на фонтана.
Поздрави на всички и целувки на бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт