МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 312
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
привет и от нас днес!!Разсмивате ме с вашите описания и премеждия и Иги и Крейзи..Големи образи сте..
Ние днес бяхме на д-р по точно аз де..Д-ра ме похвали как съм се възстановила все едно не съм раждала  SunglassesЕ  аз си знам,че имам още за възстановяване,ноооо добре е като получавам комплименти  WinkВече мога да ходя на фитнес само да има кой да гледа бебка и отивам.
Да ви се оплача болницата и д-ра са във Варна и ние там бяхме.След прегледа на разходка и на обяд в едно заведение на центъра8бистро Европа/ и дребка огладня.Аз си викам няма страшно тоалетните са прилични-там ще се кърмим.Отиваме и почваме, в това време в съседната кабинка влиза др. жена.Добре обаче идва някаква невъзпитана с детето си /достатъчно голямо,че да отиде в мъжката тоал. щото си е момченце де/ и почва да чука по вратите и да нервничи кога ще се освободи някоя тоал. .Добре де ама нито една не се освобождава и тая почва да тропа и да вика отвън какво ставало с тоалетната??Много интересен въпрос какво може да става с или "във" тоалетна??!!Тя не знае ли?От цялата гюрлутия беба се разписка и тая продължава да не се усеща и да дига гюрлутия..И да ни квалифицира,че не сме наред щом стоим още там..... Twisted Evil Twisted EvilМного ме ядоса ама нищо не казах,че детето и без това се стресна от нея..Добре ,че накрая се махна.
Май много писах заради тая.......................
Тук е жега и за първи път бяхме по голи крачета и ръчички,но на места малко подухва и я завивам..

# 226
  • Пловдив
Привет и от нас!

Поздрави на всички празнуващи  bouquet

На нас вчера ни биха ваксина против туберколоза (в Белгия не я слагати и решихме да я слогим) та бяхме доста раздразнителни, но слажа богу днес сме пак усмихнати. Галко само че скоро ще и слагаме пак и ми е много мъчно че я боли но е за нейно добро, затова ще и сложим и една която не е задължителна, но ни е препоръчаха да я поставим, така че ще действаме.

Крейзи, прочетох че турсиш информация за Tobrex, искам да ти кажа че няма проблем да ги ползваш не са вредни за малкото човече. Нас откакто ни изписаха имаме конюктивит, като само се мести от едното на другото око, за щастие таткото ни е очен лекар, реши пържо да пробва с Фуцуталмик, но нашата принцеса недава да и се почистят очичките и нямахме голям успех, затожа сега слагаме Tobrex, вагно е да се слагат 4 пъти на ден, но преди тожа с марля да се почистяат очичките. Дано съм била от полза.

Лека нощ на всички малки съкровища

# 227
Вени вики, аз доколкото разбрах искаш вместо теб да напиша в подписа ти адреса към сайта , който си направила за Вики. За да направя това, трябва да ми дадеш потребителско име и парола, с които влизаш в БГ МАММА. Проверих и видях че си ми дала потребителско име и парола с които влизаш в албума със снимки на Вики.
Няма проблеми да направя това за теб, само дано да съм те разбрала правилно.  Hug

# 228
pepsun , благодаря ти!   bouquet
Аз потърсих из форума и разбрах, че е антибиотик и то силен. Реших да не го взимам, понеже ни е изписан "ей така"  #Cussing out #2gunfire и не са му правени никакви изследвания на секрета. Ще ходим във вторник да види как се повлияваме и ще излъжа (ако трябва), че не действат. Ще си поискам талон за изследване о тогава ще слагам антибиотици. Аз съм много против тях, не пия от 16 годишна, какво да говорим за детето... Confused

То на него нещо м устана одеве и ревеше като заклано  Tired Confused Cry Почудих се как да го успокоявам - не ще да яде, не ще да лежи, не ще да го гуша, събличах го, обличах го...квото се сетих правих и то пак РЕВ... Накрая го съблякох чистак гол, без памперс и се кротна  #Crazy Мен най-много ме е страх да не плаче заради пишката. Тук четох, че като се получи фимоза, не може да се изпишка и много плаче. Точно това си помислих, че е станало  ooooh! Дано да не е  Praynig Направо ще лудна с тая пишка...
Май още 2-3 седмици и ще почна и аз да забелвам, та поне да знам, че няма срастване  Rolling Eyes Уж нямаше, ама май така ще съм по-спокойна. Засега там не дърпам нищо насила, след всеки памперс почиствам кожата, дори и само напикан да е. Някоя от майките с първо дете момче имала ли е проблеми с пишката? Възможно ли е да се е възпалила нещо, трябва ли да се зачерви? Ще съм ви благодарна да споделите...   bouquet

# 229

Някоя от майките с първо дете момче имала ли е проблеми с пишката? Възможно ли е да се е възпалила нещо, трябва ли да се зачерви? Ще съм ви благодарна да споделите...   bouquet
Крейзи-ако се възпали ще е зачервена така,че ще разбереш.Личи си.На нас навремето педиатърката ни каза да не пипаме до 6м. възраст поне.Ние в началото бяхме опитали ама не можеше да се забели и спряхме.После пак опитахме като по-голямо,но не стана .При нас имаше някакво срастване и детския хирург-а той е най-добрия в Североизточна България ни каза да не пипаме като стана на 3 1/2 год. тогава го заведохме за пластика която стана с упойка за 15 мин.От тогава не сме имали проблеми.А докато беше не забелена почти не е правил проблеми..

# 230
Здравейте и от нас,
Изоставих ви за няколко дена и не мога да насмогна пак да ви прочета.
Честит първи месец на всички бебешоци! Да радват много мама и татко!   bouquet
Честит рожден ден на патерици и на Paizy!   newsm51 Много радост в семейството.
Честити годишнини на Олчето и на ira_d. Още дълги години да се обичат все така    loveuuu
Paizy мен операцията ме наболява още от самото начало и все още от време на време имам силни бодежи и опъване. Освен това вчера пак ми текна малко кръв. Не знам на какво се дължи ?!
Maria_ra на мен завеждащата на родилно отделение ми каза да нося колан от самото начало и все още съм с него, въпреки че в тази жега не е особено приятно. Питах я като ходих на контролен преглед и тя ми каза да не го свалям.
Аз стерилизирам веднъж на ден, тъй като сме на АМ и ползваме непрекъснато шишета (не по желание, просто кърмата не ми тръгна или не бях достатъчно упорита  smile3506).
Момичета, какво ще кажете за ваксините. Ние след 5 дни ще ходим да ни ваксинират и май ще ползваме петвалентната ваксина "Пентаксим".
Лека и спокойна нощ на майчетата и бебоците  newsm46

# 231
Вени вики, по-добре изпрати лично съобщение на Ани с паролите си. Също така не се препоръчва да се използва една и съща парола за всички сайтове. Може да имаш проблеми ако го правиш.
Crazy - ние слагахме Тобрекс 2 пъти по 6-7 дена без ефект. След това взеха секрет от окото на Криси и се оказа, че стрептококито е резистентна на Тобрекс, а се оправи с други капки. Направо поискай да му направят изследване преди да слагате капки. Добре, че се съмняваш. Аз послушно му слагах 2-та пъти и сега съжалявам.
При нас като се оправи конюктивита се откри и запушен слъзен канал. И сега правиме масаж от окото към устата, в основата на носа.
 А н и, спя и то по 9-10 часа на ден. Но не спя в определени часове, а когато или много ми се приспи или нямам работа и мога да си полегна с малкия.
Ира, четох, че има 2 вида кърма - предно и задно мляко. Предната е по-водниста и с нея бебето утоява жаждата си. Задното е по-маслено и с него се наяжда. След като Елла пълни памперсите, спи спокойно и наддава, значи си яде и от задното мляко. Един път се цедих. Изцедих 60 мл от предно мляко за 2-3 минути. И после започна да тече по-мазно мляко. Така, че тя със сигурност пие и от задното.
Иначе ако търси да суче между яденетата може да й дадеш пак същата гърда, от която е яла при последното хранене. Така ще яде предимно задно мляко.
Какви порои, какви гръмотевици!
Ние не може да излезнем от тях. Сутрин обикновенно спим. После докато се оправим и то завали.

# 232
danica иcrazybrat ,аз  съм решила да не пипам...и бъди сигурна,че ако има възпаление,ще го разбереш.Най-малкото ще се зачерви.На мен също ми казаха да почно да забелвам/ и двете лекарки/защоот му било тясно отворчето на пишлето...айде бе-аз не мисля така-детето си пищка съвсем спокойно-такава струя вади...че прехвърля двата метра като реши да ме напикае.../а уж по-това се разбирало/...а туук във форума има бая теми за фимозата и след като ги прочетох реших-твърдо не на пипането там.А и да знаете,ако все пак решите,почвайте овреме,че после няма кой да ви даде да пипате там/ нашия батко просто не дава/
За кърменето навън,вече така съм се специализирала,че изобщо не ми пука...но да ви кажа какво забелязвам-бабите и мъжете реогират по спокойно и одобрително като ме видят гушнала детето и заметната с пелената...но виж майките с колички-повечето като се опулят-все едно не са виждали как се храни бебе/вчера седнах на пейка до една детска площадка...е очите им щяха да окапят!!! и определено ме коментираха-не ,че ми пука ,но ме хваща яд....

# 233
момозата, Страйпър, Кабранска -  Hug мерси за съветите   bouquet
Аз никакво лекарство не пия без да го подложа на щателно разнищване. И накрая пак не го пия  Mr. Green Вече спрях да купувам НЕбилкови лекарства, само събирам рецепти у нас... Ама сега ще направя така - ще искам изследване на секрета и тогава  Crossing Arms

За забелването - и аз съм решила да не пипам. Преди 1,2 страници точно това писах. Прочетох всички теми за фимозата в тоя форум в 9-тия месец. И пак ме е страх от тая пуста пишка  Confused Сигурно щото си нямам и незнам какво трябва и какво не, кое е нормално и кое не...  hahaha
Тук имаше снимки на нормална пишка и на възпалена, ама толкова си приличаха, че ще лудна  #Crazy
Аз се очудвам от себе си, много се шашнах нещо. Я да ходя да си лягам и да ми минава, че само глупости са ми в главата  Crazy Laughing Най-вероятно нищо му няма на детето Praynig
Любе, с това твоето кърмене - все едно и за мен си писала  Flutter Аз съм забелязала същото. Възрастните хора, мъжете, циганките дори ми се усмихват или не им прави впечатление. Обаче майките  #Crazy все едно падат от Марс... ужас  Confused Това си е трагично ...  #Cussing out
Хайде, лека нощ от мен! Утре повече Simple Smile

# 234
  • Бургас
Добро утро, момичета!
Много съм притеснена- бебка от 36 часа не е акала и коремчето й е твърдо като камък!  Cry Незнам какво да правя- пробвах с термометъра в дупото, ама нищо не се получава, само отделя газове, а ако не излиза...Притискам и крачката към коремчето, но пак без успех! А досега сме нямали такъв проблем, на всяка смяна памперса беше пълен! Навсякъде я хвалех, а тя каква стана- урочасах си детето!  #Cussing out
И да ви кажа, стана ми неспоконо детето, направо ми се плаче, чувствам се ужасно безпомощна!  Cry

# 235
  • видин
здравейте,
аз като майка ва двама големи мъже искам да ви успокоя - не се притеснявайте за пишките. всичко се оправя. не съм забелвала нито на големия нито на малкия син- не по убеждение, а защото или бяха много молки, или не ми даваха, или просто забравях. фимоза се получава много по- рядко. по-скоро сетава стесняване на кожичката отпред и не може да се покаже главичката, което си е проблем, но са решава чрез по-силно издърпване. едно време при социалистическото здравеопазване дори се превеха профилактични предгледи на момченцата в детските градини. при такъв преглед на големия син ме повикаха в градината и ме насочиха при специалист. там просто му го забелиха рязко изведнъж,много го заболя,после обливахме с риванолче известно време и започнахме да забелваме при всяко къпане вечер. е, желателно е да не стигате до такъв момент, защото е травмиращ за детето. но на такива малки деца - на по месец е невъзможно да се забели пишка - аз затова и съм са отказвала - именно защото не може. като станат на няколко месеца ще се пробвате. няма нищо страшно, само трябва да не дърпате прекалено силно. и защото явно съм небрежна майка, с малкия син повторихме процедурата - беше още по-голям- ходеше на училище вече. за сведение - сега големия е на 22 години, а малкия - на 17 и пишките са им наред.
така че споко мъжки мами.

сега един въпрос към дамските мами - чистите ли и как пишонките на госпожиците? защото нашата има остатъци от кремче и разни други неща, опитвам се да почистя с памуче, но не получавам очаквания резултат.

толкова за пишките.
кажете как сте с кърмата? аз вечер много яко я закъсвам. ям като прасе, наливам се с течности, кърмиме са на 2 часа и от двете гърди, но втора вечер няма нищо!!!

# 236
  • София
момичета здравейте и от нас.Последно време нямам време за нищо,защото постоянно съм заета с Иван,пък и имам гости,но тази сутрин успях да ви попрочета малко.
 LaDiDa ,пробвай с отвара от овесени ядки,при нас подейства(сваряваш 1супена лъжица овесени ядки в 300мл вода,прецеждаш водичката и я даваш на детето).
 Момичета видях,че сте писали и за еднократната помощ,та в тази връзка имам едно питане:Когато се подаде молбата за получаването им,след един месец парите в брой ли ги изплащат или ги превеждат по сметка?Питам ви защото разбрах,че тази молба се подавала по постоянен адрес,а моят е в провинцията и ще трябва да пътувам,та заедно и с бебето,а ако трябва и после за получаването да пътувам пак,то няма да има смисъл да ги вземам тези пари,пътните ще ми ги изядат.
 За пишката,аз почнах по малко да я забелвам след баня,първо издърпвам кожичката нагоре и после забелвам,дано да няма проблеми ама педито ми каза да го правя и аз почнах.

# 237
Добро утро!

Тази нощ Килиан спа от 21.30 до 02.30 без да се събуди за ядене, та и аз си поспах без прекъсване няколко часа. А сутринта, вече за втори път ми отказава да яде и аз трябва а се цедя, защото тогава имам най-много кърма.

LaDiDa ,пробвай с отвара от овесени ядки,при нас подейства(сваряваш 1супена лъжица овесени ядки в 300мл вода,прецеждаш водичката и я даваш на детето).

Овесените ядки съдържат глутен и не се дават на бебе под шест месеца, защото могат да предизвикат алергия.

Ето ви едни упражнения за таза, а другите ще ги кача в албумчето.

# 238
imar, като подаваш молбата има опции - ако искаш можеш да посочиш банкова сметка и ти ги превеждат на нея  Peace
crazy, и мен ме мъчат разни такива въпроси за пишлето, ама като сменям памперса гледам много да не се заглеждам, щото почвам да си въобразявам какво ли не  #Crazy И на мен понякога ми изглежда зачервено, ама де да знам дали е наистина  newsm78

Пък ние имаме едно косъмче в едното оченце.. не знам как е влязло  Rolling Eyes И не смея да пипна.. Дали ще си излезе само? И може ли да направи някаква беля?

# 239
Включвам се само да кажа Аз съм за протеста на 1.07 и за срещата на фонтана.
Вики и на мен много ми липсвате всички от училището затова ще направим всичко възможно да дойдем. Ще чакам и другите мами да се включат, видях че Пилето се е записала.  Hug
Ама не само мамите от училището а и другите да дойдат.  Laughing
Вики, зачетох че се искат снимки на децата, ама ако може кажи с 2 думи точно за какво става на въпрос, че докато смогна да изчета

Снимките ще се лепят на един рулон картон.....
и ще се надписва ...... например аз съм петър петов петров и съм на ...години....искам........
поне такава е идеята.....момичетата от страната които не могат да се доберат до протест започнаха да пращат снимки ....от София може да си я носиш на място.....и само ако искаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт