МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 310
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Здравейте и от нас с Калина   bouquet
Ние вече цяла седмица сме ужасно кисели  Rolling Eyes #Crazy Добре че таткото беше в отпуск, че иначе щях да лудна - малката не спи повече от час през деня и през другото време е едно мрънканеееее  Cry
Тази нощ да ми се събират най-много 2-3 часа сън и направо едва гледам, преди малко сестра ми я взе Калина и я изведе с количката да си починем малко...
В петък прекарахме целия ден в Пазарджик и все се оглеждах за Крейзи, мислех, че ще я видя из градинките  Wink Хвана ни голямата буря насред центъра и опищяхме едно заведение, че даже и се насрахме и сменяхме там за ужас на собственика  hahaha
И аз като Ладида цедя и давам, но от известно време й давам и гърда и почва да й харесва, но когато се храним от гърда режимът отива на майната си и се виждам в чудо...
Вчера имаше слеща на Ла лече лигата в Пловдив и съм много доволна  Grinning Още в началото им се оплаках на опитните кърмачки, че принцеската обикновено се храни от гърда 1-2 пъти на ден спокойно, а останалите пъти като пробваме е с бой по мама  ooooh! И дребната пак реши показно да прави - 2 пъти огладня и я кърмих по време на срещата - и двата пъти едно спокойствие  Shocked Чак после Бу ми вика - че ти какви проблеми имаш - виж каква е послушна  Laughing Ама в момента, в който се прибрахме и пак се почна старата песен с нервниченето  Sad
На 1-ви и ние ще протестираме, ако не ни мине котка път  bowuu
Духи, защо не пробваш с отвара от лайка, ама много внимателно  Rolling Eyes

# 241
  • София
Най накрая да дойде ред да пиша. Нашият малчо не е от кротките и поспаливите - много е добричък, ама през повечето време си мрънка. Понеже много повръща - не пропуска на всяко хранене, или ще пъшка, или ще мрънка при пръцкане или пък ще заплаче от глад. Ама сега спи!
Вчера навърши 40 дни и ходихме в жегата на църква, така че вече съм чиста след молитвата  Wink, а пък малчо заспа и в църквата пазеше приличие Heart Eyes
А пък при мене има вече форумска деформация и понеже в църквата имаше още едно бебе за молитвата за 40 дни и аз все си мисля дали не е на мама от форума! Laughing
Аз дори не мога да преценя дали имаме колики - май има от време на време та затова с цел да можем да спим през нощта, давам тогава три или четири пъти капки профилактично.
Crazybrat, излекувахте ли на Лео пъпките по лицето? На Румен не му минават от един месец - уж позатихват, обаче не се изчистват напълно Confused
Да ви се оплача и от майка ми (бивша акушерка). Тя не е при мен, обаче при всеки разговор по телефона ми натяква да съм спирала нощното хранене на детето. И като й кажа, че повръща, според нея е от претоварване на стомахчето през нощта #Cussing out Коликите също са от това и въобще коментарът е, че само циганките кърмели през нощта и в болницата взимали бебетата при тях да спят в леглата #2gunfire... Аз все й казвам че нямам нужда от теории от преди 30 години и да прочете малко да се образова, обаче се дразня само...
За забелването - педиатърката ми показа как да го правя, ама или забравям след баня и се сещам след като съм намазала с олио (а тогава вече не може), или пък много бързам да го облека, че реве от глад. Снощи се пробвах да забелвам, обаче пипам внимателно и ме е страх да дърпам, за да не го заболи детето.
 Hug

# 242
Здравейте. Днес баткото беше много кисел и чак сега мога да си почина. Майка ми го взе, за да го поразходи малко. А бебето спи.
Аз карам съпруга си да забелва пишлето. После аз само "поддържам" това положение, до което е стигнал той. Все пак той се грижи за себе си от години и знае кое как да направи.
Сега разучавам начините на връзване на слинг. Майка ми ми даде един плат и искам да видя дали ще ни е удобно преди да поръчвам.

maria ra, "липсата" на кърма е само временно явление. Докато млякото се нагоди според детето. Не се обиждай, че пиша "липсата". Просто гърдите непрекъснато произвеждат мляко. Затова дори и да е малко - дръж бебето повече време докато се насити. Дори и това да е 1 час. То ше му капе - капка по капка и накрая ще заспи. А след това кърмата ти ще се увеличи.

# 243
Ладида за запека дай сок от круша или кайсия,но кайсията я обели заради мъха.Може и череша само че се увеличават коликите

# 244
Ладида за запека дай сок от круша или кайсия,но кайсията я обели заради мъха.Може и череша само че се увеличават коликите

На толкова малко бебе, аз не бих рискувала да давам плодов сок.

# 245

На толкова малко бебе, аз не бих рискувала да давам плодов сок.
и аз  Peace
maria ra , големият ти син е колкото мене  Crazy Flutter
Змейковица, ние в петък бяхме с майка ми по институции да подаваме документи, затова не ти писах. Просто нямах време  Cry Дано следващият път се засечем и запознаем малките сладури  Mr. Green
Бабъл, не са ни минали пъпките съвсем. От време на време все се подава по 1 отнякъде...все по лицето. Аз ги мажа само със спирт 70%, спрях всички други лилави и сини мазила, както и кремове.

Подкрепям Страйпър за липсата на кърма . Аз също смятам ,че е временно. НА мен също ми намаля ужасно за 2-3 дни и се пощурих. Но с държане постоянно на цица, течности и мюсли нещата се оправиха. Всъщност постоянно предлагах цица, още щом заподозра, че няма да откаже  Mr. Green

Ние преди малко се прибрахме от разходка. Пих кафе с едни съученици, които много се раядваха на бебето, но им беше доста странно. То и на мен де, по-миналата година ни беше бала, пък сега аз с бебе  Crazy А и нали съм първата от класа... Heart Eyes bowuu

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 18:10 от crazybrat

# 246
Здравейте!
Най ми е хубаво събота и неделя. Мъжа ми се занимава основно с детето аз само го храня. Преди малко бях на китайски ресторант с приятелки. Всички ме убеждават че няма да ми падне тумбата преди да спра да кърмя, въпреки фитнеса.  Crazy Ама не мога да я гледам вече.

Крейзи, как почистваш пишката при смяна на памперса? ААА като стана въпрос за памперси , една приятелка ми даде 2 торби с памперси от всички марки - Памперс, Либеро , Хъджис, Молфикс, Хепи. Ама лошото е че повечето са до 5 кг и няма да им усетя качествата.
Ладида, сложи на термометъра сапунче, така винаги става.

Кате , благодаря за упражненията. По колко пъти горе долу се изпулнява едно упражнение?

# 247
  • Пловдив
Крейзи, няма проблем  ние и без това често идваме в Пазарджик, така че все някой път ще запознаем мъниците  Hug
Момичета, има ли някой с бебе като нашето  #Crazy През деня хич не спи и само реве - по памперс е да не й е топло, яде си здраво... не разбирам какво става  Cry вече съм направо отчаяна... Всеки ден до 11-12 вечерта е така  Rolling Eyes
За памперсите - вчера мъжът ми купи Пипи от 4-9 кг. (ние сме 4кг. и нещо и са ни добре  Peace) Много ми харесаха, изгодни са и пише, че са френски. Не пропускат и освен това лепенките им са някак еластични и лесно се слагат и добре прилепват  bowuu

# 248
  • София
Здравейте и от нас! Hug
Ние 2 дена бяхме командировка с бебчо, на вилата далеч от шумната София, добре ни се отрази и по - честичко ще си ходим лятото. newsm41 family 1swing Друго си е - Велизар си отспа навън, кърмихме се на воля на двора сред цветя, птички и пчелички... А  каква пауза за сън направи снощи...  #Crazy Изчипкахме се в 19.30, папка и после до 0.00 часа откара... И понеже имахме гости, на всеки му беше странно как така дълбоко спи, а не е на масата с нас, както обикновено /отрано се е ориентирал човека на маса да седи  Grinning/ И циците ми съответно бяха ето така bombs Щях да гръмна, ужас...  Embarassed Mr. Green Crazy
Доста сте писали, браво на вас.  smile3501Сега ви изчетох и се включвам по темите:
Повъпроса за капките за колики /на Вени Вики ако не се лъжа  Embarassed/, много съм чела тук във форума, че даването "за всеки случай" не върши никаква работа, защото подобни лекарства нямат превантивно действие и точно затова трябва да се прилагат когато настъпи криза, а не редовно и непрекъснато. Аз не съм давала от 5 дена въобще. Naughty
Nadia_d, мила, не се безпокой за рева и не го  ограничавай в папкането детето, щом е на кърма няма да му се претовари коремчето, тя се преработва много бързо,то детето си знае. Но има едно но! Когато имат колики бебчетата бъркат болката с чувство за глад и тогава яденето не им помага особено. Ти най - добре си познаваш детенцето и знаеш защо плачка. Пробвай да го занимаваш, пееш, гушкаш, ти си знаеш, ние на маймуни сме ставали вкъщи, но няма как... Monkey newsm57 smile3535 Доста честичко,обаче, бебетата просто искат да си седят на цица, за собствено успокоение и кеф. Питайте ме мене в тия жеги като ми се лепне  #Crazy #Crazy #Crazy
По въпроса за пишките, мене ме е страх да пипам и незнам какво да правя - от едно място ми викат пипай, от друго - не, та не знам. Иначе и аз се вторачвам и ме е страх.
А относно кърменето на открито, и аз съм забелязала, че млади момичета и жени ме гледат едва ли не като второ качество човек, но това си е въпрос на манталитет и култура, какво да очаквам от някой, за който това не е най - естественото нещо на света, а бутането на АМ е най - лесно и "прекрасно", за да не си нарушаваш удобството да храниш където видиш зор и да не те е срам. Абе, тъпотия... #2gunfire
Лека вечер ва всички вас - мацки и малки мацоранковци! Heart Eyes

# 249
Ние тъкмо се нахранихме и сега малко спокойствие. Въпреки, че понякога по това време се скъсваме да ревем и нищо не помага. Нито гушкане, нито люшкане, нито пеене, нищо ... Но последната седмица май се покротнахме.
Maria_ra аз почиствах дудата на малката, но след разговор с педито и като почетох малко във форума спрях. Разбрах, че секрета, който се отделя и предпазва от инфекции и др. такива при почистване се премахва. Опитвам се като я мажа с кремче да е по встрани и да не й влиза вътре.
Приятна и спокойна вечер на майчетата и сладки сънища на мъниците.

# 250
  • София
Здравейте и от нас. Ние днес правихме питката и чак сега сядам. Беше много хубаво, получихме страхотни неща. Бебка се държа горе-долу добре, накрая се разплака само, че много се преумори.

# 251
Момичета като плачат така неутешимо бебетата пробвате ли да миете със светена вода!? Аз така правя и мисля че помага.

# 252
Бабъл79 и при нас пъпчиците продължават вече месец. Нашто педи каза, че са бебешко акне и дълго ще ни красят Weary, с нищо да не ги мажем, само да се измива често лицето. За разнообразие и главичката ни се бели, таткото каза, че прилича на герой от фантастичен филм("Междузвездни войни" навярно hahaha)
 Днес ще излезем в някой МОЛ, шопинг терапията ми се отразява добре smile3521, обещал ми е да ми купи нещо Crossing Arms
 Целувки на всички мушмуроцо  love001

# 253
Да ви се похваля днес и аз бях на плаж,къпах се в морето поплувах.  grinning039.Водата бива ама може и по-топла да е..Една гостенка имахме донесе два тоалета  на бебата.Абе много сме несериозни все нещо става и изместваме часа на къпане. Rolling Eyesднес в едно заведение се забляхме,вчера се успахме...чак ми е съвестно..Но днес за първи път се наспах наистина.От 1ч  чак в 8 сутринта се събуди куклата и после в 12 на обяд и то аз я събудих..

# 254
Ани, пишката я почиствам с мократа кърпа - първо нея обезателно. Дърпам леко кожата надолу (то не, че може много де...) и има мааалко беличко нещо, съвсем малко - него почиствам хубаво. По принцип през 4-5 часа, иначе само кожата около пишката по-старателно и дупето. На върха мия 2 пъти на ден, ама само с вода. Сапун или шампоан там не слагам, че ме е страх да не остане или да влезе навътре  Confused
Много ме е страх от тая пишка, беее  #Crazy  Tired
Обаче снощния рев не е бил от нея  Wink Днес след баня по същото време пак рева като козле и само гушкане го успокои. После сукна 2 минути и заспа  Heart Eyes Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт