МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 297
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Кате,този крем на SPIRIG ли е?Тази козметика се внася в България и има Microsun.Но и аз не мажа със слънцезащитен крем,много са малки още,просто избягвам директното слънце.

Да, точно тази е фирмата, а крема е MicroSun Baby FPS 30.

И аз не мажа, докторката ми препоръча, само когато не мога да избегна директното слънце.

# 271
  • Бургас
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АННА!!!  bouquet
Появи й се и нещо като екзема според мен на веждите- първо бяха ситни пъпчици,ама точно по самата вежда, а сега се образува жълта коричка. Освен това от днес си имаме и струпейчета по главата, та ще имаме доста работа при педито да обяснява...

Не е екзема а корички ,появяват се на бебетата и с МУСТЕЛА се оправят.И на нас се ноявиха само на веждите..Сега ще купувам Мустела.
А с какво по-точно на Мустела да мажа?

# 272
Здравейте мами,
Все още си пеем жално като ни заболи коремчето.
ЛаДида, Ол4е давам водичка, опитвам със залъгалка, дори и пея с моя "вълшебен глас" Wink..... какво ли не правя, но определено стоенето на гърдата на мама е най-лечебното средство за коликите  Simple Smile  
Днес ни направиха първата ваксина. Миличката колко жално плака......сърцето ми се късаше, докато я гушках, когато и  я поставяха.....
Гледах едно предаване за измислената в БГ ваксина срещу СПИН или Хепатит. Та в кадрите, които прожектираха имаше един интересен момент. Майка с бебенце на ръце седяха в лекарски кабинет. Докторът трябваше да вземе кръв от пръстчето на детенцето и каза на майката да кърми детето, докато трае процедурата. Поне в часта, която бяха заснели детенцето не плачеше така скръбно, както моето примерно, когато ни вземаха кръв. Трябва да пробвам да видя дали при нас ще подейства поне малко успокояващо, въпреки че не ми се      вярва много, много newsm78
И ние имахме от тези пъпчици, които описвате. Лекарката каза, че е бебешко акне и че дори да се разпространи да не го третирам с нищо. Единствено да мия личицето с чиста вода няколко пъти на ден. И наистина помогна. За 4-5 дни пъпчиците се скриха. Да не си кривя душата останаха още мъничко, но са толкова нищожно малко, че съм сигурна, че ще се скрият за няколко дни. Но определено ни е бая топло. От топлината й излизат пъпчици по цялото тяло. Скриват се веднага щом се охлади малко, но като гледам вече гола трябва да ходи моята девойка. Само по боди я държа и пак пъпчасва  Rolling Eyes 
А със слънцезащитен крем не мажа! Когато не мога да избегна слънцето покривам с тензухена пелена гюрюка на количката, така че да падне надолу и детето си е на сянка. За сега успявам да не я изпържа. Надявам се и да не успея, че жална ми майка......сама ще си се гръмна.
Този път и ние с дребното ще дойдем пред президенството. Трябва да се съберем повечко майки. Ще гледам да агитирам и други майчета, такива които не влизат във форума и няма откъде да разберат за следващата среща.
Чао, много усмивки и целувки по дупетата на бебоците Simple Smile

# 273
Честит Рожден Ден, Ани! Бъди много щастлива, здрава и нека късмета бъде винаги с теб.

# 274
Анна, честит рожден ден!
Да си ни жива и здрава, много щастлива и все така весела, та да ни разсмиваш и нас   Flutter

Олче, мойта снимка е 160/206  Wink Трябва да гледаш 160-то да е толкова, другото може малко плюс-минус...
Гледам, че и други майки са се заразили да си сменят аватара и да сложат бебенцата. Много се радвам  Hug Тъкмо ще им се радваме повече, те кви са ни сладурчета..  Heart Eyes

Слънцезащитен крем и аз не слагам, искаше ми се, но само го крия от слънцето. Той по принцип се роди " с тен" , в смисъл, че не е бял  newsm78 Мен ме питаха докато раждах кога съм успяла да ходя и на плаж, пък аз за последните 3 години съм ходила само 2 пъти  #Crazy А не съм мургава.. Абе вярно ,че бебчо има мойта кожа, ама чак пък да имаме тен... Те още малко циганета ще ни изкарат  Joy hahaha tooth

Имаше още едно предложение за име на тема, ама си записах на листче и мислех после  да го сложа на 1-ва страница и го затрих  Embarassed Пък сега не мога да го намеря  ooooh! Дали ще е удобно на мамата, дето го предложи да го напише пак? Извинявам се ...  Confused     bouquet

Последна редакция: пн, 26 юни 2006, 18:58 от crazybrat

# 275
Анна, честит рожден ден!
Здравейте и от нас!И от нажежения Пловдив-тук е такава жега ,че не е за показване,ама аз нали съм си слаба в главата-днес два пъти изкарвах дечко...Направо съм си за бой...ама той си кротува милия-само ако огладнее или има голям зор на д....то,тогава се обажда.Ходихме до пощата да си вземемм подаръка от Ретро радио и след това на разходка с Пепита и тяхния Любчо/ и баба му/...а и да поразлепя малко плакати за протеста,че предишните дето ги налепих са ги изпокъсали/абе това българите сме нещо страшно-като не си съгласен,поне остави на другите да го прочетат.../
Иначе и ние без пъпки от претопляне не оставаме-макар,че хич не го обличам,но с лятната количка все ни стига слънцето и вече даже сме леко мургави/но не мажа нищо слънцезащитно,защото и аз знам,че до 6мес.неможе-крема дето го купих остана за баткото/.... crazybrat,то и ние малко като на братята роми го докарваме с детенце,ама аз съм свикнала ,щото като дете бях много мургава/много бързо ме хваща слънцето/,и доста кльощава и честичко ме бъркаха....А и вчера като четох какво е казала майката на Bubble 79-храня без режим,спя с детето на спалнята,кърмя по улиците,не дезинфекцирам постоянно и т.н. направо може да си сменя етническата принадлежност/но искам и преференциите им-поне тока да не плащам/
duhi_puhi ,и аз уж съм здравомислеща натура,ама и аз мия очичките със светена вода и пребайвам-ама досега съм се убедила ,че действа успокояващо на детето-може и да си внушавам...но пак е вид успокоение.А и ми е направило впечатление,че от определени хора децата ми реват....

# 276
Уф, аз цял ден си повтарям - като смогна да пиша, какво да не забравя и забравих най-важното  Blush ooooh!
Днес имам повод да черпя - виртуално в случая  Flutter
С мъжо правим една година, откакто сме гаджета Mr. Green
  cook beer cheers Wine Glass Drunk eat cook cook
 Joy Майка ми одеве падна от смях като и казах по телефона  Blush Точно преди една година се цункахме за сефте  Flutter Crazy Бързо действаме, а  Mr. Green
Щяхме да излизаме, ама нещо беб не мисли така и го отложихме за утре или вдругиден.

И още нещо сътм забравила одеве - нас мен лохиие ми спряха преди няколко дни (на 32-рия ден) newsm44
Пиша сега, щото не бях сигурна . Сега имам нещо като бяло течение, но много слабо. Само че незнам дали е бяло или прозрачно, щото ходя с ежеднежни превръзки постоянно  Blush Някой друг със прели лохии? Би ли споделил на кой ден спряха и дали след това има течение.
Благодаря    bouquet

Последна редакция: пн, 26 юни 2006, 21:43 от crazybrat

# 277
  • София
Крейзи, честита годишнина! Ама вие наистина много бързо действате, ние с нашите 9 години сме си направо за архива! Желая ви много любов и разбирателство, вълшебни мигове заедно и пълна къща с дечица!  loveuuu married 1dating luvbed 1stroller 1stroller 1stroller 1stroller
Благодарско за отговора, е сега ще се правя на майстор програмист, дано пак не ми отхвърли размера, че ще ми се чуят псувните чак във вашия край... smile3515
Лека и спокойна нощ на всички, без ревове и колики! Ние днес много ревахме, ама много... Sad Метнал се е на баща си и по това, нашият юнак, не само че му е одрал  кожата и физически, ами и жеги не може да търпи... Rolling Eyes И аз съответно съм така  Crazy #Crazy Party

# 278
Крейзи, ето заглавието, което бях предложила по рано:
   "Майско бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!"
 Крейзи, честита ви първа годишнина! Много да се обичате!Ама наистина сте бързи, за една година бебче Hug, да ви е живо и здраво!И при мен лохиите спряха към 30-я ден, а и аз като теб ползвам ежедневни превръзки и имах някакво леко течение.
  Да ви разкажа как се изложих вчера. Нали излязохме по магазините, нищо не си харесах, дрехите в БГ ми харесват по-вече, не че съм капризна. Та като дойде време за манджата, тръгнахме да търсим място, но в този момент виждаме едни познати. И както им се ухилихме, усетих че кърмата ми шурва, а бях забравила да си сложа подложки Banghead Тръгнах да тършувам из чантата за някоя салфетка, а кърмата си тече през потника, та по панталоните ми чак отиде Embarassed Уви нищо не отких и ръчнах резервните чорапки на дребната в пазвата си hahaha
Ани  newsm59 Много щастие и здраве!

# 279

Да ви разкажа как се изложих вчера. Нали излязохме по магазините, нищо не си харесах, дрехите в БГ ми харесват по-вече, не че съм капризна. Та като дойде време за манджата, тръгнахме да търсим място, но в този момент виждаме едни познати. И както им се ухилихме, усетих че кърмата ми шурва, а бях забравила да си сложа подложки Banghead Тръгнах да тършувам из чантата за някоя салфетка, а кърмата си тече през потника, та по панталоните ми чак отиде Embarassed Уви нищо не отких и ръчнах резервните чорапки на дребната в пазвата си hahaha
Голям  майтап  Joy hahaha Whistling И на мен ми се случи на 2 пъти да капя, буквално, по улиците  Mr. Green
Петя, твоето заглавие съм го записала на 1-ва страница, но имаше още едно преди това, което загубих  Blush

Последна редакция: пн, 26 юни 2006, 21:55 от crazybrat

# 280
  • видин
здравейте мамчета,
да се отчетеме - и ние имаме пъпки по лицето, и ние имаме люспички по веждите, и ние сме нервни, и на нас ние горещо !!!
и на мен май лохиите ми спряха

честити ви празници и годишнини!

момичета, имам проблем- от три дни лявата ми гърда почти спря да прави мляко. карам почти само на дясната. а тя е двойно по-голяма. слагам бебка всеки път първо на лявата докато има нещичко все пак и после на дясната, като през това време лявата започва да капе по малко -около 5-6 капчици, прехвърлям бебка пак там и така ........... направо не зная какво стана. лявата ми гърда просто си доби предишните размери и почти не функционира.   дали да отида на лекар, но и да отида какво ли ще ми кажат. тук във видин нямаме мамолози. просто не зная. кърмата ми и без това все си беше малко, а сега дори се налага да я дохранвам вечер с по 30-40 грама.
дайте съвет.

# 281
Ха здравейте.
Крейзи и на мен ми спряха лохиите и имам същото бяло течение. Аз също не мога да преценя бяло ли е прозрачно ли е, но определено ми се ще вече и това да спира Whistling
Смайли 5я - милата, то голям майтап това. Но ти пожелавам да не изпадаш отново в такива ситуации.
Хубав сън на всички бебета и майки покрай тях  Wink

ПС - Мария ра питай в здравния или в кърмаческия, където имат повече опит. Дано успееш да се справиш.

# 282
И на мен лохиите ми спряха,но нямам бяло течение.
Крейзи -честита годишнина.Много да се обичкате,слушкате и уважавате  GrinningАма верно,че много сте бързи бееееее Laughing
Аз какво да кажа като сме женени от почти 15 г а от 17 г сме заедно  #Crazy ooooh!

А с какво по-точно на Мустела да мажа?
Стелатопия и Стелаатрия ама и аз не съм сигурна.Мислех,че е Стелатопия,а една приятелка маже със Стелатрия.Ще питам..

# 283
  • Бургас
Честит рожден ден Анна! Желая ти много здраве, щастие, късмет и много сбъднати мечти!
Крейзи, честита ви годишнина! Да празнувате още мноооого такива заедно!
Вчера писах писах и после изтекла сесия и дрън дрън и дребната се разрева и така си останах без включване. Ама и вие добре сте се справили с писането, не ми остава ред да чета. А като свърша и забравям какво щях да пиша.
Слънцезащитен крем и аз не слагам, четох, че до 6 месеца е вредно. Тя дребната и без това е с тен като мен, та не е май чак толкова страшно.
Пъпчици ни излизат от време на време. Докторката каза, ако нямат бял връх да не се притеснявам. А и гледам, че май като се претопли тогава се появяват.
Не вярвам аз на номера със светената вода, но определено като я намокря с каквато и да е вода и става по-добре и се успокоява. Чак милото и чай пропи от жега.
А ползващите климатици - спите ли на пуснат климатик? Мен още ме е страх да го пускам да не я простудя, но като дойде юли-август няма да има мърдане.

# 284
Анна честит рожден ден! Бъди жива и здрава и много обичана майка и съпруга.

Аз си купих крем за слънце, но като намазах ми се стори 4е му излязоха пъпчици и не мажа вече. Мислех само ръчичките, ама все забравям и накрая ще се мажа аз с тоя крем. Много хубаво мирише.

Мимозке, аз имам крем на Мустела ама не е Стелатрия , дали ще стане номера.

Крейзи, свикнаха ли роднините с името на Лео? Нали беше писала че са ви се поразсърдили....

Руми, мина ли ти разраненото зърно? Дано вече да си се оправила. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт