Паническо разстройство - 34

• 45 144
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
И при мен е тревожност от нищото. Май не е от някаква мисъл... или поне не съм се улавяла да мисля за нещо конкретно.
Не мога да застана на едно място, трябва задължително да правя нещо и да мърдам, иначе ще се побъркам. Нямам световъртеж (слава Богу), но е замайване и дереализация. Като на забавен кадър ми е всичко и все едно не съм аз. В тези моменти съм сигурна, че ще изкукуригам. Ужасно чувство.
Значи поне имаш сили. Аз съм като труп само лежа. Ще докладвам какво ми е казала психиатърката.

# 61
Днес ходих на маникюр и не можах да седна на стола нормално, само мърдане, мърдане. Направи ми "забележка" 3-4 пъти и мислех, че ще ме ошамари през ръцете накрая.... Ама това вече след година борба с ГТР. В началото само беше лежане и рев. И мисли от какво ще се умира, по около 10000 пъти на ден.

# 62
  • София
Днес ходих на маникюр и не можах да седна на стола нормално, само мърдане, мърдане. Направи ми "забележка" 3-4 пъти и мислех, че ще ме ошамари през ръцете накрая.... Ама това вече след година борба с ГТР. В началото само беше лежане и рев. И мисли от какво ще се умира, по около 10000 пъти на ден.
Дара, ти защо мърдаш така? Аз го правя същото, защото понякога като седя неподвижно и все едно "потъвам" или ми изтръпва главата и ей такива и затова ми е трудно да седя спокойно

# 63
Vencho, нямам идея, несъзнателно го правя. Аз и филм като гледам вкъщи - пак се въртя,ставам, сядам.... Не мога да отпусна тялото. Преди можех цял следобяд да си изкарам в леглото и да гледам сериалче. Сега 100% ще лудна. Grinning

# 64
Момичета, благодаря ви за подкрепата и хубаните думи. Днес втори ден на тая работа го изкарах в агония. Паник атака след паник атака, кошмар. Али, май ти ме пита дали работя много с хора. Ами, доста има с други колеги работа или ЩЕ има, защото аз още не знам къде се намирам. С клиенти не работя. Това ми е непосилно. Шефката обаче е страшен змей. Ще си имам много проблеми с нея от сега личи. Зла, не обръща внимание какво й говорят...кофти работа. Тая, която уж ме обучава няма време за мен, не надига глава от монитора, и аз не мога да разбера нищо засега от това, което ще правя.  Но усещам, че ме гласи да ми прехвърли най-гадните задачки, защото нея са я разчекнали.

Аз за физическите симптоми точно съм силно притеснена. Мойте ПА протичат със задушаване, не мога да си поема въздух, после всички нужди идват на ред...големи и малки. Разстройство ме хваща и ми се повръща. И като свърши този кошмар почва силна умора и прозяване (явно компенсирам за кислорода, който от задух не мога да поема) и почвам до заспивам като тия дето имат такава болест и мозъка им изключва. Звучи смешно, но наистина заспивам. Не мога да си задържа очите отворени. И сутрин ми е най-зле. Вечер съм човек в почти всички случаи.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 21:10 от lovely

# 65
При мен най гадния симптом е световъртежа. Той ми докарва и ПА. Ако АД ми повлиява всички симптоми, то той не се повлиява. Минава за малко, когато му скимне. Сега есента е най- гаден. Аз цял ден съм в офис и сутрин и през деня горе-долу бива положението, но вечер като се прибера и започна да шетам и вкъщи, се започва....не ясен поглед, дереализация, замайване. Понякога късно вечерта минава. Липсата на слънчева светлина ме съсипва...

# 66
  • Sofia
Момичета, как ви се отразяват диетите и глада?
Имала съм няколко ПА. От 4 мес пия ципралекс. Последните 2-3 мес се чувствах добре, даже последния месец прекрасно. До миналата събота, когато правих 24 часово гладуване. Накрая ми прилоша ужасно. Започнаха едни пристъпи - става ми горещо, леко ми се гади и много ми прималява. Имам чувството, че ще припадна. Обаче не припадам и след малко ми минава. После пак същото. Това при нормално кръвно и кръвна захар. Изследвах всичко което се сетих, всичко е в норма. Първата вечер пих ксанакс, нямаше кой знае какъв ефект. От тогава вече 6ти ден съм така. Прилошава ми по 5-10 пъти на ден, все по-рядко и по-слабо, но не спира. Психиатърката ме посъветва да увелича ципралекса и да пия ксанакс 4-5 дни 2 по 12.5 мгр. Вчера пих и ми беше като че ли по-добре. Днес го пих сутринта, на обяд пропуснах, защото много ме е страх от зависимост. И сега пак ми прилоша.  Когато не ми е лошо, през останалото време главата ми е на боза. Не ми се вие свят, но съм като на две ракии. Ей такова едно странно. И ужасно ме е страх през цялото време. Направо не издържам вече.
Моля, помогнете. Какво да правя?

# 67
  • София
Сави, нашето състояние не обича глада. Още повече, че това си е шок за организма, може би ако искаш да правиш фастове трябва да си няколко месеца на строг режим без въглехидрати и тогава глад. И то постепенно, не от 1вия път да е 24 часа. Сега с какво се храниш ? Вярвам, че ще ти се оправят пак нещата, просто организма се е шокирал.

# 68
  • Sofia
От 5 мес съм на много строг режим, с минимум ВХ. Свалих 26 кг. Явно обаче пълният глад не ми понася. Няма да го правя повече. Въпросът е сега мога ли да направя нещо, за да ми мине по-бързо...

# 69
От 5 мес съм на много строг режим, с минимум ВХ. Свалих 26 кг. Явно обаче пълният глад не ми понася. Няма да го правя повече. Въпросът е сега мога ли да направя нещо, за да ми мине по-бързо...

Да, яж сладко. Шоколадът стимулира производството на ендорфин  хормонут на щастието. И аз съм имала ПА при прилошаване или като ми е причернявало от ниско кръвно. Това страхът да не ти стане нещо. Затова си яж спокойно или мини на хранителен режим, за да избегнеш тази слабост.

# 70
  • Sofia
Не ям сладко. С диабет съм. Ям понякога по 1 квадратче шоколад с 90% какао.

# 71
 Някой има ли с усещане за тежко бавно дишане. При мен има някои дни по няколко часа ме държи, сякаш ще ми спира дишането, не мога се концентрирам да чета нещо спокойни, все едно на пресекулки ми работи мозъка?

# 72
И чувство че ми е прекалено суха устата, или пък че отделям много слюнка, и като си погледна някой път езика е един леко запенен?

# 73
И чувство че ми е прекалено суха устата, или пък че отделям много слюнка, и като си погледна някой път езика е един леко запенен?

И на мен ми се случва ,но и аз незнам на какво се дължи 😢

# 74
Благодаря за новата тема.
Аз често усещам кръв в устата си и като отида до тоалетна и плювна и има наистина кръв. Това ми изкарва акъла и ми се подкосява всичко:)

Общи условия

Активация на акаунт