Паническо разстройство - 34

• 44 833
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Да споделя нещо странно, което ми случва вече няколко пъти преди да заспя, точно когато се унасям - изведнъж от горе до долу преминават няколко буквално вълни, става ми супер студено и лошо, трябва да се изправя, иначе едно напрежение, лошо ми става, някак в гръдната област. Няма сърцебиене, а просто гадно чувство....и така един час.... направо вече не знам:cry:

# 691
Да споделя нещо странно, което ми случва вече няколко пъти преди да заспя, точно когато се унасям - изведнъж от горе до долу преминават няколко буквално вълни, става ми супер студено и лошо, трябва да се изправя, иначе едно напрежение, лошо ми става, някак в гръдната област. Няма сърцебиене, а просто гадно чувство....и така един час.... направо вече не знам:cry:

Не се притеснявай, това е от тревожноста или поне така ми каза псито.
Аз съм същата работа ако опитам да спа през деня, или сутрин след събуждане. Трябва да стана веднага, защото не се търпи.
Вечер заспивам чудесно с Тритико. Ремирта и тя влияе по същият начин. Заспивам за по малко от минута и спа толкова дълбоко, че приятелката ми вика, че чак се плашила Grinning

Ето ви един сутришен поздрав за повдигане на духа и настроението Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=M38aWHxwtXE

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 09:19 от deepmind

# 692
Аз имах такива вълни, но аз го свързвам с предменопауза, понеже съм на 48. Аз си реших проблема с масло от вечерна иглика.

# 693
Момичета от сряда не мога да спя и получих треперене  и силна тревожност, заради битовизми но важни. Октомври бях спряла хапчетата и в незнанието какво да правя сутринта изпих половин золофт и два пъти по четвърт клонарекс. Минах през диспансера, защото исках да ме консултират спешно и да ми дадат нещо за успокоение. Прегледаха ме у понеже нямаха хапче ми дадоха да изпия ампула диазепам. Казаха също днес да започна направо с по два флуанксола и довечера клонарекс 0.5 Диазепама ме птпусна малко поспах но като цяло усещането е че съм парцал. Само лежа. Изпих само 1 флуанксол. Моята лекарка преди ги въведе бавно. Кога ще отмине ефекта на диазепама. Моля споделете мнения

# 694
Диазепама трябва да е преминал като ефект. По вероятно е да се чувстваш като парцал заради самата тревожност.
2 флуанксола, предполагам не на веднъж? Клонарекса ще те държи по спокойна, но този Золофт който си изпила е бил напълно ненужен, провокиран от атаката която си получила... почувствала си се в безизходица и си пробвала да се натъпчеш с успокоителни.
Не пий Золофт по твое усмотрение. Това не е асперин и може да те докара до още по лошо положение. Консултирай се с психиатър.
До тогава си пий флуанксола както са ти казали (предполагам 2 на ден, не на веднъж) и клонарекса. Флуанксола може да подтисне тревожноста, но ако не отмине това усещане по добре отново при психиатър. И най-важното, опитай да си решиш важните битовизми, защото очевидно това ти е дразнителя. Хубавото е, че знаеш причината и можеш да се бориш с нея.

# 695
Благодаря. Ще се видя с пси в сряда. За битовия проблем едва ли скоро ще се реши. Бях добре, а ме провокира. Още нещо не само че нямам апетит но и безумно ми се гади. Това гадене го има и друг път без да съм била тревожна.

# 696
При тревожни хора флуанксол и деанксит не са за препоръчване. Засилват треперенето. те са за депресии и панически атаки. Аз съм пощурявала от флуанксол...... Докато отидеш на психиатър пий само клонарекс. Той успокоява. Да, золофт е АД и е безсмислено да го  пиеш без предписание...
Брейййй, на всички ви се гади. Само аз ли ставам ламята Спаска от тези АД. Ям като за световно....

# 697
alinnna, радвай се Simple Smile Няма нищо по добро от апетита. Аз се храня, ама на сила. Рядко ми се дояжда нещо с апетит.

# 698
Не, не се радвам. От 50 килограма за 4 години качих на 130. Едва се движа. И ако това е за радост.....

# 699
Някои от вас имал ли е високо кръвно при прием на антидепресанти? Четох, че е възможно като страничен ефект. Обмислям да започна да пия, но това ме плаши, защото част от хипохондрията ми е свързана точно с кръвното и си го меря често.

# 700
Не, не се радвам. От 50 килограма за 4 години качих на 130. Едва се движа. И ако това е за радост.....

Честно казано и двата варианта са гадни. Аз миналата година, когато започна всичко свалих 14 кг за 1 месец.
Представи си как ми се отрази на хипохондрията ...

Asya96, моят съвет е да спреш да четеш. Повечето от страничните ефекти отминават сравнително бързо. А и какво толкова те е страх от завишено кръвно? Аз честно да ти кажа повече бих се притеснявал от завишената тревожност и засилването на останалите проблеми които имаме, защото това е по вероятно да изпиташ в първите седмица-две. Дори и да покачиш кръвно, има толкова много начини да го контролираш Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 06:19 от deepmind

# 701
Хора, коло време мога да не се храня без да има проблем. Ям 1-2 нищожно количество насила. Отвевне на време усещам глад но и силно гадене. Вода пуя но средно. Отпаднало ми е но не знам дали няма и елемент на обезвреждане или ми е замаяно от състоянието и флуанксола и клонарекса.

# 702
  • Перник
За пореден път го пиша. При гадене таблетка дименхидринат решава проблема/поне при мен/.

# 703
Хора, коло време мога да не се храня без да има проблем. Ям 1-2 нищожно количество насила. Отвевне на време усещам глад но и силно гадене. Вода пуя но средно. Отпаднало ми е но не знам дали няма и елемент на обезвреждане или ми е замаяно от състоянието и флуанксола и клонарекса.
Аз не се храних близо месец. Миналата година-близо 2. Хапвам 2 хапки и ми става гадно. Организма ти няма да позволи да умреш от глад, спокойно. Стомасите си увреждаме само. После почват съмнения за болести и там Grinning
Вода пий повече, това поне можеш да се насилиш да го правиш. Замаяно ти е от състоянието най-вече. Клонарекса и той може да те "отпуска". Успокой се, след 3 дена ще ти предпишат правилно лечение. Избутай до тогава.

# 704
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт