Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 227
  • 745
  •   2
Отговори
# 555
Много съм доволна от др.Тошко Димитров,беше в Токуда а сега е май в Надежда

# 556
Седмица след операцията се събудих сутринта и си казах.. Мария това виче е зад теб. Няма го. Усещам го вътрешно. Пожелава ви само прекрасни неща. Да питам може ли да ползвам епилатор.

# 557
  • Варна
В никаква критическа не влизате, като почнат да си измислят хора, които грам не са наясно.Преди почти три години ми е била операцията с оставени яйчници, няма никакви симптоми да влизам в критическата.Не се стресирайте.

# 558
В никаква критическа не влизате, като почнат да си измислят хора, които грам не са наясно.Преди почти три години ми е била операцията с оставени яйчници, няма никакви симптоми да влизам в критическата.Не се стресирайте.
Точно!

# 559
Момичета , които сте оперирани с робота- как се чувствахте по време на операцията , не беше  ли  зловещо усещането , докато чакахте да ви сложат упойката....има ли лекар до вас по време на операцията /простете невежеството ми ако говоря глупости , но ми предстои и на мен такава операция/
И друг въпрос имам - имам записан ден за операция на 15 юли , а ще е доста горещо май...дали ще се съгласят да направим операцията , доколкото разбрах в такива жеги не се съгласяват , ако не е спешна

# 560
Аз съм оперирана с работа в Плевен от проф. ГОРЧЕВ. Ти въобще не стигаш до упойката. Минути след като легнах на масата вече съм спяла. Събудих се в реанимацията. На другия ден бях в стаята  и вече ходех леко леко.

# 561
Здравейте! Аз също съм оперирана с робот. Няма нищо страшно. Бях будна докато сглобят 2 от ръцете (не знам как точно се казва) на робота и ги гледах какво правят. Частите бяха в един огромен кашон. Сложиха ми упойката, заспах за секунди и се събудих в реанимация. Успех с операцията! Ще се възстановите много бързо.

# 562
Ами това ми го каза жена с операция, без матка със запазени два яйчника...Каза че влязла веднага в критическата, а е била само на 35....И аз леко се шокирах...
А нормално ли е да имам бодежи?

# 563
Здравейте, какво разбирате под 'критическа'.. след хистеректомия цикъл няма. Но при запазени яйчници хормоните си работят както са работели преди това. Фактически цикъл няма но всичко си тече нормално на хормонално ниво.

# 564
Бодежи и аз имам от време на време, не знам дали е нормално 😁ама изчезват, после се появяват на друго място и така...

# 565
Здравейте,
След нередовни обилни месечни цикли , поликистозни яйчници и  следствие на хиреплазия ми правиха два пъти абразио в рамките на 2 години.  Хистологията ми е добра.  Тъй като не се повлиявам от хормонални таблетки /примолут/ ми препоръчват хистеректомия на  матката. Имам няколко въпроса, които ме  вълнуват в момента:
1. Някой с подобен проблем успял ли е да нормализира нещата с алтернативен метод? Ако да, то как?
2. Коя клиника/доктор да избера за евентуална операция? Аз съм от Смолян и няма значение в  кой град ще препоръчате.
3. Операцията с робот Да Винчи - болезнена ли е, какви са плюсовете в сравнение с лапароскопската манипулация, каква е цената, колко трае възстановяването?
4. Какви са последствията от отстраняването на матката, като изключим това че спира менструалното кървене. - Главоболие, напълняване, депресии?!
По принцип съм много страхлива и с нисък праг на болка.
Благодаря на всички, които ще отделят време да прочетат и да ми отговорят.

# 566
Здравейте,
След нередовни обилни месечни цикли , поликистозни яйчници и  следствие на хиреплазия ми правиха два пъти абразио в рамките на 2 години.  Хистологията ми е добра.  Тъй като не се повлиявам от хормонални таблетки /примолут/ ми препоръчват хистеректомия на  матката. Имам няколко въпроса, които ме  вълнуват в момента:
1. Някой с подобен проблем успял ли е да нормализира нещата с алтернативен метод? Ако да, то как?
2. Коя клиника/доктор да избера за евентуална операция? Аз съм от Смолян и няма значение в  кой град ще препоръчате.
3. Операцията с робот Да Винчи - болезнена ли е, какви са плюсовете в сравнение с лапароскопската манипулация, каква е цената, колко трае възстановяването?
4. Какви са последствията от отстраняването на матката, като изключим това че спира менструалното кървене. - Главоболие, напълняване, депресии?!
Здравейте.
Аз се оперирах преди година и половина.Яйчниците са ми запазени.Операцията е лапароскопска,затова за давинчи мнение немога да дам. Но бях два дни само в болницата и след това вкъщи.Абсолютно никаква болка не съм изпитала,само първите дни когато се изправях,имах усещането че все едно червата ми ще изпаднат на земята,но след това всичко премина.Бях само месец болнични и се върнах на работа.Не мога да ви препоръчам болница и лекар,понеже живея в чужбина и се оперирах тук.Но мога да ви дам няколко съвета.Не се страхувайте,това е излишен стрес.Стегнете се и си повтаряйте ме е за ваше добро.Когато мине операцията,консумирайте по меки храни,повече течности и всеки ден се разхождайте по малко,първо в къщи,а после и навън.Аз лежах по цял ден пред телевизора,получих запек,а това не е никак добре.Късмет че прясното мляко ми действа разхлабително,та реших проблема.Но качих едни 8 килограма и до ден днешен се боря с тях.Иначе по принцип се напълнява малко,но ако му отпуснете края,после трудно се свалят. Остана ми малко коремче от мазнинки.В дните на овулация и ,,цикъл,,се усещат едни спазми и боцкания,но казват че е нормслно първите година,две.Ами,това е горе долу.Успех ви желая.Всичко ще бъде наред.

# 567
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте,
След нередовни обилни месечни цикли , поликистозни яйчници и  следствие на хиреплазия ми правиха два пъти абразио в рамките на 2 години.  Хистологията ми е добра.  Тъй като не се повлиявам от хормонални таблетки /примолут/ ми препоръчват хистеректомия на  матката. Имам няколко въпроса, които ме  вълнуват в момента:
2. Коя клиника/доктор да избера за евентуална операция? Аз съм от Смолян и няма значение в  кой град ще препоръчате.
по т.3 се включвам - оперирана съм с Да Винчи.  Не мога да сравня с обикновена лапароскопска. При мен това беше единствения вариант освен отворена операция, която исках да избегна. По време на операцията си под пълна упойка и няма как да те боли. Аз не съм имала болки и след излизане от упойката в реанимация, също не съм искала обезболяващи в следващите дни. Възстановяването е непосредствено след престоя 24ч в реанимация след операцията. Ставаш, ходиш, малки къси разстояния в болничната стая, после дължини по коридорите. След месец се върнах на работа.
по т.4 - последствията са на първо място, че болките и проблемите приключват. Лично аз не съм имала главоболие и депресии. Минаха 4г от операцията и общо съм качила ок 5кг. Не ми е проблем, по-важно ми е да съм здрава и в добро разположение на духа.

# 568
  • Бургас
IIuisa,имате ли запазени яйчници?
На мен нищо не ми оставиха,до 29 години варирах между 48 и 55 кг,дори след раждането бях около 55.
Ех,заради тази тотална хистеректомия станах около 80-85 кг.
После ми махнаха и щитовидната жлеза и сега гоня 100 кг.
Не ям повече,имам ужасен колит и почти не ям и пак съм дебела.Точно заради колита не смея да си купя хапчета за отслабване.И лекари съм питала,и в аптека за добавките съм питала,чуят ли,че имам колит със склонност да кърви казват да не рискувам.

# 569
  • Sofia
Скрит текст:
IIuisa,имате ли запазени яйчници?
На мен нищо не ми оставиха,до 29 години варирах между 48 и 55 кг,дори след раждането бях около 55.
Ех,заради тази тотална хистеректомия станах около 80-85 кг.
После ми махнаха и щитовидната жлеза и сега гоня 100 кг.
Не ям повече,имам ужасен колит и почти не ям и пак съм дебела.Точно заради колита не смея да си купя хапчета за отслабване.И лекари съм питала,и в аптека за добавките съм питала,чуят ли,че имам колит със склонност да кърви казват да не рискувам.

Имама запазен един, но той вече преустанови функцията си. Да сме здрави е най-важно. Килограмите - на заден план.

Общи условия

Активация на акаунт