Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 105
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
И аз го правя всяка година. Зависи лекаря какво ще прецени, някой даже изобщо не правят.
При мен в Токуда, ако имам правени някъде другаде някакви образни изследвания ми ги искат било то скенер или ЯМР, ако е правено при тях не ми ги искат, понеже ги имали в базата данни и ги виждали от там. Точно за сравнение ги искат. Simple Smile

# 601
Боже момичета ужасно ме е страх от резултата

# 602
Всичко ще е точно и наред. Вярвай и никакви сълзи.  Само слънце и насторение

# 603
Марго,благодаря за съпричастността и разбирането:heart:

# 604
Спокойно, всичко ще е наред! Ние сме с теб ❣

quote author=Evelina Blagoeva 673315 link=topic=1075028.msg41126792#msg41126792 date=1595767074]
Боже момичета ужасно ме е страх от резултата
[/quote]

# 605
Благодаря за подкрепата bubamara ❤

# 606
Здравейте, момичета дайте малко съвети каква трябва да е храната която приемаме кое е забранено и кое е позволено

# 607
На мен нищо не са ми забранявали. Който и лекар да съм питала все ми казват да си живея живота, както преди.

# 608
  • Бургас
Има ли други млади жени с тотална хистеректомия,които не са на хзт?
На 38 съм с тотална хистеректомия преди 10 години.Естроген не съм пила.
Тежките вълни и надебеляването с над 30 кг (аз и през бременността бях не повече от 65,а сега около 100?),ок,каквото-такова.
Обаче да спра да правя секс на 38 (още ненавършени),не мога да го допусна.
Имам ужасна сухота,смъкнато било влагалището,атрофирала била лигавицата.
Аз да не съм на 70 или 80,че да имам атрофия?Чиста микробиология,няма никакво течение.За съжаление и лактобацили няма.И нямало да ги има,не можело в моя случай да се поддържа нормална микрофлора.Да съм слагала Интимохелп,Лактажин и Вагизан.
Ползвам лубрикант,никакъв ефект.Докато правя секс ми е хубаво.И после няколко дни се чувствам протрита,пари,боли.Само минава,но е кошмар.
Жените на 38 все още раждат деца,ще взема да съдя този,който ме оперира.Ендометриоза само имах,не беше рак.Било предрак на ендометриума.Не пише такова нещо в епикризата.
Имам вече омазнен черен дроб и метаболитен синдром.Ами като работи организмът ми на обороти,подобни на тези при 70 годишните дами,нормално.Остеоартроза,не знам колко още изменения в костите и ставите.
Преди 3 години ми махнаха и щитовидната жлеза.
Много добре ме скопосаха.

# 609
Аз бях  на 35г. с радикална хистеректомия без хормонална терапия. Напълнях с около 30 кг. И така дебела около 5 години. Страх, депресии, мисли, ... От почти две години съм на хранителен режим. Към днешна дата съм свалила 27 кг. Рака вече ми е най малкия проблем. Живота ми не е розов, но пък и най малките готини неща се научих да ги забелязвам. До заветните 65кг.  ми остава да сваля още 6 кг. Лепвам си една огромна усмивка и си махам по задачи. Секса не ми е ок, но гледам да е редовно за да е щастлив съпруга и аз спокойна😁
Детето ми е н 7г  с лека форма на аутизъм но е гениален на тема фотография и аз обожавам снимките му. Гледам да греба с пълни шепи от всичко позитивно  и егоистично да го изживявам. ☺️

# 610
Може ли да споделиш режима?

# 611
  • Бургас
Гена,добре е,че са се поуспокоили нещата при теб.Ракът не го мисли,няма го вече и няма да се появи,от сърце ти пожелавам да си добре и да можеш да си отгледаш детето!Помогни му да си развие дарбата,нека се чувства здрав,щастлив и обичан,другото не е толкова важно.
Аз съм ужасена,защото имам тежък,кървящ понякога колит.Алергична съм към поддържащото лечение на такъв колит.Не мога да пазя диета за черния дроб или метаболитния синдром.Лекарите ме препращат един на друг.А болестите следват една след друга.
И аз гледам да се радвам на живота,създавам си приятни емоции.Синът е на 14,още се боричка с мен,много му се радвам.Говорим си,прекарваме забавно време с него.И време за учене,когато са на училище.
Приятел имам,много се харесваме и обичаме,голяма подкрепа ми е,вече пета година сме заедно.Работи здраво човекът,по 12 часа на ден,вечер изобщо не му е до секс,едва гледа горкото.И пак намира време за мен.
Всеки ден,в който нямам диария и болки в корема е празник.Понякога малоумните  ми черва влизат в ремисия.Но кризите са дълги и мъчителни,от ноември 2019 се мъча,не минава.И на колоноскопия бях през юни,тя допълнително ме разбута.Повече няма да давам да ми правят,17та май по ред беше тази,само ме разбутват,бъркат и накрая пробиотици+Дуспаталин.

# 612
Пробвайте с някой билкар или хомеопат.Майка ми се пооправи с мед,но си го купуваше от пчелар заедно с питата и ядеше и нея.

# 613
Аз бих предложила кефирена гъба. Има такава група тук и ще Ви я изпратят по куриер. Разбрах, че страшно помага за колита.
А сухотата няма ли да оправи поне малко с вагинален естроген или Мона Лиза Touch терапия?

# 614
  • Бургас
Кефирена гъба имахме вкъщи,майка ми слагаше прясно мляко и го хапваше после.С млечните от бебе нещо не се разбирам.Хранили са ме с брашняна каша и някаква безмлечна бананова каша.
Имам алергия към гъби,вероятно не към всички,получавала съм от консумация на печурки и кандида(и на алергологичен тест и по краката бях получила,луд сърбеж и червенина,чак на кожен ходих).
Може ли все пак линк към групата,може да ми кажат нещо,което да помогне.Търся каквото и да е средство за лечение,нямам претенции,само да ми помага.

Вагинален естроген би помогнал много,точно това исках.Противопоказно било.Щял да събуди стари огнища на ендометриозата.
Отивам да чета за Мона Лиза Touch.

Общи условия

Активация на акаунт