Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 095
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
https://m.bg-mamma.com/?topic=1019585

Това е за кефира. Защо не вземеш да погладуваш с д-рЕмилова? Може да ти помогне мисля.

# 616
  • София
И аз имах кървене нещо като улцерозен колит , но добит от брахитерапията,/казаха,нещо като радиационен/, която правих след хистеректомията, помогнаха ми салофалк гранули. ,Мисля, че и от стрес се отключва това кървене.и мен ме чака колоноскопия, но отлагам.

# 617
  • Бургас
И аз имах кървене нещо като улцерозен колит , но добит от брахитерапията,/казаха,нещо като радиационен/, която правих след хистеректомията, помогнаха ми салофалк гранули. ,Мисля, че и от стрес се отключва това кървене.и мен ме чака колоноскопия, но отлагам.
Защо не пуснеш калпротектин?
С каква диагноза ти махнаха матката?
Нямала съм никаква терапия след хистеректомията.Ендометриоза ми беше диагнозата.Клетки на рак не се откриха на хистология.
Към Салофалк съм алергична.И към всички подобни.Съдържат салицилова киселина,тя е дразнителят.
Колитът ми е от няколко години преди хистеректомията.Предполагаха,че има ендометриални клетки из червата.
Осакатиха ме с техните предположения.

# 618
  • София
,Брахитерапия 8 процедури заради карцином на ендометриума.
,Нямаш терапия защото нямаш ракови клетки, това е добре. А пробвай с диета, в ремисия се влиза с диета.Изключваш дразнещите за теб храни., не ям зеле,диня,бобови,спанак,коприва,млечни.

# 619
Здравейте! След операция за миома и хистеректомия, полага ли се ТЕЛК? Благодаря!

# 620
Ако няма злокачествено образувание Не !

# 621
Здравейте , момичета  , предстои ми операция - пластика на влагалището  с хистеректомия .Ходих при проф.Горчев и той е категоричен за опартивната намеса, с робота  ..искам и друго мнение и като чета тук ,се насочвам към д-р Щерев или д-р Карагьозов. Тези лекари дали правят пластики  и къде има Да Винчи в Сф въобще , освен в Плевен , при професора .Търся мнения Simple Smile

Поздрави от Шумен Simple Smile
  Здравей румид, виждам, че искаш мнение за робота Да Винчи. Аз съм на 57 години. Правиха ми роботизирана  тотална хистеректомия в Майчин дом София. Оператора ми беше проф. д-р Иван Костов шеф на болницата. Много съм доволна от екипа и невероятни специалисти.
 24 часа бях в реанимация, постоянно бяха до мен, завиваха ме ,успокояваха ме, питаха ме добре ли ми е и т. н . .., с една дума страхотно, Бог да ги благославя. И на другият ден станах и можех вече да ходя, макар, че съм доста килограми. На четвъртия ден ме изписаха.
С две ръце ти препоръчвам Майчин дом, София и проф. д-р Костов и неговия екип.
Ако имаш въпроси питай ме.

# 622
  • Бургас
Не мога да повярвам,че са били толкова мили.Браво на тях,така трябва да се държат лекарите с пациентите.
Съжалявам за въпроса,но платено ли е това с робота и екипа?
Аз съм била все по каса и без екип и т.н.
На всичкото отгоре правех алергии към обезболяващите.Оставяха ме без обезболяващи.На едната операция още не можех да ставам,но ми казаха,че обезболяващи повече няма.И ми изключиха звънеца.Цяла вечер го натисках,извивах се цялата от болки,ужасно ме е яд,че не се сетих да звъня на 112(не знам беше ли вече въведен този телефон преди 10 години).
Имаше две много стари баби в стаята,те можеха да вървят,цяла вечер ги молих да отидат и да извикат сестра.Не отидоха мръсниците.
На сутринта вече се сетих да се обадя на майка ми,стана луд скандал,аз настоявах да викаме медиите да ги заснемат.
Взеха да се оправдават,че звънецът е бил повреден.Ами не беше,защото като по чудо се оправи,без да е дошъл техник.Ако беше идвал,щеше да дойде и да пробва бутона над главата ми.
Разбира се ме изкараха наркоманка.Не можело да ми сложат морфин.Щяла съм после всеки ден да ходя,да се тръшкам и да си искам.Не знам как измислиха тази глупост.И как имаха сърце на полудял от болки и ужас човек да изключат звънеца.При положение,че след обяд преди да изключат звънеца,аз направих почти анафилаксия към Трамал.Наляха ми доста Урбазон венозно.И ме оставиха без възможност да ги извикам при проблем.

На другата година ми сложиха на следващата операция Лидол.Точно на третата инджекция се зачервих като натъркана с коприва.Пак Урбазон.Не изключиха звънеца.Всеки път щом звъннех крещяха,че съм лигла и преекспонирам болката.
На другите с много загрижен глас казваха"Миличка,много ли те боли?Обаждай се,ще ти слагаме обезболяващи." И им слагаха,дори на изписването даваха Трамал на хапчета,какво ли не.

Да,от алергия се прави анафилаксия.На 20 юни тази година дори съм спряла да дишам напълно при въвеждане на упойка за поредната колоноскопия.Събудих се със синьо лице,цялото в спукани капиляри.
Но и от болка може да се изпадне в анафилаксия.Пак може да се получи шок.

# 623
Ами не си си платила,затова е било така.То не,че като платиш ти висят на главата,но поне слагат по-хубави упойки и дават обезболяващи и като им звъннеш идват на момента.

# 624
  • Бургас
Вероятно е така.За съжаление големи суми не мога да отделя.
Плащам каквото ми поискат на регистратурата, тази година,за колоноскопията платих 150 лв за външен лекар,100 лв за упойка,50 за престоя.
300 лв общо.
И 300 лв са ми много,имам доста заболявания,а ТЕЛК ми е само 56%.
За щитовидната жлеза не можех да дам над 1000 за Сечанов,ходих в една частна болница и всичко излезе 80 лв.Обаче аз самата отказах обезболяващи.Гърчих се няколко дни,всички казваха,че операция на ЩЖ не е много болезнена,но мен ме боля много в началото.Не можех да говоря дълго време високо,и сега да викам силно не мога.Давех се с вода,не можех да преглъщам.Но и хора,оперирани от големи светила,са имали почти същите проблеми.
На мен обезболяващи не ми дават,не знам защо правя алергии към аналгин,парацетамол,аспирин,ибупрофен,Трамал,лидол...
И температуропонижаващи не мога да пия,с над 40 градуса температура в Инфекция ме караха да си слагам лед под мишниците.Ужасно е.
Обаче след втората ми коремна операция бях в реанимация.Не усещах болка,слагаха нещо в системата и губех всякаква представа какво се случва.Поисках шишенцето,исках да видя какво ми слагат.Казаха,че не може,наистина нямам идея какво беше,в епикризата не пише,само Трамал е описан.Обаче от това неизвестно нещо не получих алергия.
Трябваше да ми кажат,за да може поне на колоноскопии да се ползва.Ако бяха ми казали,след операцията на щитовидната жлеза можеше да се сложи...

# 625
За обезболяващи питай анестезиолог.И след операции те назначават обезболяващите.

# 626
  • Бургас
За обезболяващи питай анестезиолог.И след операции те назначават обезболяващите.
Силно се надявам да няма нужда от повече операции.
А анестезиолозите също правят грешки.
През юни точно анестезиолог ми подаде упойката,от която съм получила анафилаксия.
Не му прави чест,че се скри,не успяхме да говорим с него и да разберем какво ми е сложил.Търсихме го неведнъж.
В епикризата не пише нищо,за настъпили усложнения пише:Няма.
Не знам мога ли да докажа нещо и струва ли си да се занимавам.
Щеше да е добре да знам към какво съм направила реакция,но...
На кожна проба всичко почти излиза отрицателно.Преди всякакви упойки ме пращат на алерголог.
Трамалът и Лидолът бяха отрицателни на кожни проби.
Явно и упойката,която през юни ми е подал анестезиологът.

# 627
Нищо не можеш да докажеш и не си струва да се занимаваш.В епикризите винаги пише,че няма усложнения,вързват си гащите.

# 628
Не мога да повярвам,че са били толкова мили.Браво на тях,така трябва да се държат лекарите с пациентите.
Съжалявам за въпроса,но платено ли е това с робота и екипа?
Аз съм била все по каса и без екип и т.н.
На всичкото отгоре правех алергии към обезболяващите.Оставяха ме без обезболяващи.На едната операция още не можех да ставам,но ми казаха,че обезболяващи повече няма.И ми изключиха звънеца.Цяла вечер го натисках,извивах се цялата от болки,ужасно ме е яд,че не се сетих да звъня на 112(не знам беше ли вече въведен този телефон преди 10 години).
Имаше две много стари баби в стаята,те можеха да вървят,цяла вечер ги молих да отидат и да извикат сестра.Не отидоха мръсниците.
На сутринта вече се сетих да се обадя на майка ми,стана луд скандал,аз настоявах да викаме медиите да ги заснемат.
Взеха да се оправдават,че звънецът е бил повреден.Ами не беше,защото като по чудо се оправи,без да е дошъл техник.Ако беше идвал,щеше да дойде и да пробва бутона над главата ми.
Разбира се ме изкараха наркоманка.Не можело да ми сложат морфин.Щяла съм после всеки ден да ходя,да се тръшкам и да си искам.Не знам как измислиха тази глупост.И как имаха сърце на полудял от болки и ужас човек да изключат звънеца.При положение,че след обяд преди да изключат звънеца,аз направих почти анафилаксия към Трамал.Наляха ми доста Урбазон венозно.И ме оставиха без възможност да ги извикам при проблем.

На другата година ми сложиха на следващата операция Лидол.Точно на третата инджекция се зачервих като натъркана с коприва.Пак Урбазон.Не изключиха звънеца.Всеки път щом звъннех крещяха,че съм лигла и преекспонирам болката.
На другите с много загрижен глас казваха"Миличка,много ли те боли?Обаждай се,ще ти слагаме обезболяващи." И им слагаха,дори на изписването даваха Трамал на хапчета,какво ли не.

Да,от алергия се прави анафилаксия.На 20 юни тази година дори съм спряла да дишам напълно при въвеждане на упойка за поредната колоноскопия.Събудих се със синьо лице,цялото в спукани капиляри.
Но и от болка може да се изпадне в анафилаксия.Пак може да се получи шок.

Добро утро, питате за цената на робота. Доста пари, само за костюма на робота е 90лв., защото се използва еднократно. Касата плаща за операцията към 1 000лв., но ние пациентите доплащаме 2 000 или 3 000лв.
 За тази тежка операция, и над 100 килограма съм..., нямах избор, имах пет кюртажа, и не искаха да ме оперират заради килограмите. Аз не съм от София, но здравето е най-важно. Е, да много са парите за обикновения човек, но си заслужава.

Но благодаря на Бог, и на всички от Майчин дом в София за доброто отношение, и за перфектно свършената работа.  После всички доктори идваха да ме питат: "Как съм?" , "Боли ли те някъде"?  Винаги ги благославям.
 Както писах, изобщо не ме оставиха да имам някъде и някаква си болка, в реанимацията ме питаха постоянно, дали ме боли някъде и удобно ли ми е леглото, възглавницата...
Благодаря Ви!
Хубав ден!

# 629
Добро утро, питате за цената на робота. Доста пари, само за костюма на робота е 90лв., защото се използва еднократно. Касата плаща за операцията към 1 000лв., но ние пациентите доплащаме 2 000 или 3 000лв.
 За тази тежка операция, и над 100 килограма съм..., нямах избор, имах пет кюртажа, и не искаха да ме оперират заради килограмите. Аз не съм от София, но здравето е най-важно. Е, да много са парите за обикновения човек, но си заслужава.

Но благодаря на Бог, и на всички от Майчин дом в София за доброто отношение, и за перфектно свършената работа.  После всички доктори идваха да ме питат: "Как съм?" , "Боли ли те някъде"?  Винаги ги благославям.
 Както писах, изобщо не ме оставиха да имам някъде и някаква си болка, в реанимацията ме питаха постоянно, дали ме боли някъде и удобно ли ми е леглото, възглавницата...
Благодаря Ви!
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт