Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 133
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Леко, безпроблемно пътуване и хубава ваканция на днешните туристи!  Simple Smile

LanaSh, аз тъкмо разглеждах линка на елказелка от Раян еър, който е постнала и като цъкнах на изискваните документи за България, ми излезе тази декларация, за която тъкмо щях да питам дали я е попълвал някой, който се е прибирал? Ето я:

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/BG-Passanger-DATA.PDF

Вевроятно Уиз нея имат предвид.

Никъде не ни поискаха декларацията. В самолета някои хора държаха листи и коментираха, че са им я раздали. Дали при чекирането не разбрах, но никъде не питаха за нея.

Няколко пресни впечатления. Туристите по крайбрежието на Амалфи са малко. Не е като преди години. Въпреки това в пиковите часове пътуването с автобусите от Соренто до Амалфи и Амалфи- Равело си остава предизвикателство.
На връщане от Позитано към Соренто към 4 и нещо следобяд автобусът качи правостоящи. Не беше онази блъсканица, която ставаше преди. Но поне 10 правостоящи имаше.
На слизане от Равело също качи правостоящи, а половината хора останаха за следващия автобус. Шофьорът спря да допуска хора, за да не стане тъпканица.
За съжаление вече ги няма лентите за редене на опашка, които помня от предното  пътуване. Така може да дойдеш пръв, да стоиш часове и няма гаранция дали ще се качиш в автобуса. Явно следобяд автобусите от Равело имат голяма дупка, а се събират много хора.
Туристическия ситисайтсиинг бус не върви въобще.
Маските на открито са задължителни, но следобяд в най-голямата горещина е невъзможно да се носят. Почти никой няма с маска навън по това време. В останалите часове се носят. Полицията в Соренто спира хора без маски и предупреждава. Не зная глобява ли. Тези, които видяхме се разминаха само с предупреждение.

# 586
Качихме се в автобуса за Алберобелло,  който уж е влак.
Билети се продават в барчето. 😂

Снимам от автобуса.

Локацията е синята точка.

Розова маслинка, а автобусът на Фликсбус ли е? Обърна ли внимание на разписанието? В Алберобело има ли какво да се прави цял ден?
И тук хванахме сиестата. Работеха няколко заведения. Няма откъде да се купи вода - добре, че в апартамента ни бяха оставили 1 бутилка вода и я пълнехме на единствената улична чешма. Хора почти нямаше. Чак след 20 ч. започнаха да се пълнят част от заведенията.

# 587
  • IT
Ами в много от малките градове/села, особено в Южна Италия, но и тук в Рим по кварталите между 13-14 и 16 -17 часа хранителните магазини са затворени, както и в неделя не всички работят.

# 588
Качихме се в автобуса за Алберобелло,  който уж е влак.
Билети се продават в барчето. 😂

Снимам от автобуса.

Локацията е синята точка.

Розова маслинка, а автобусът на Фликсбус ли е? Обърна ли внимание на разписанието? В Алберобело има ли какво да се прави цял ден?
И тук хванахме сиестата. Работеха няколко заведения. Няма откъде да се купи вода - добре, че в апартамента ни бяха оставили 1 бутилка вода и я пълнехме на единствената улична чешма. Хора почти нямаше. Чак след 20 ч. започнаха да се пълнят част от заведенията.
Автобусът на фликсбус не знам къде отива, за Алберобелло вози друга компания, има си сайт с разписание. 
https://www.fseonline.it/s/
Ние изкарахме четири часа с обяда, но бяхме с раниците от самолета и в жегата се поразкиснахме. Трулите (белите къщички) са прекрасни. Като се върна, ще пусна албуми по някое време, както винаги.
Ние за сиестата знаем от опит и гледаме да сме подготвени.
В самото сърце на стария Бари сме до църквичката Сан Марко Венецианеца. Все едно всички живеем в един апартамент.😂 
Вечерта пихме винце на терасата, започна мача, целия квартал пя химна. Голям кеф, обичам така да се потапям в атмосферата. Бяхме и в Св. Никола вчера, влизахме в криптата при мощите.
Днес отиваме по морета. Полиняно, Монополи.

# 589
Ти си голяма късметлийка, та чак италианците биха😀

# 590
За 17-20 юли още има двупосочен за 40 лв. Цените на колите под наем паднаха от 500 на 280 лв.

# 591
Розова маслинка, много благодаря за снимките на "гарата" за Алберобело - много ни помогнаха, иначе италианците само ни объркваха. Моля те, сподели после инфо за транспорта и до другите места 😊
И ние сме в стария град и слушахме виковете снощи. Били сме и на други места в Италия, вкл. Сицилия, но чак толкова да няма откъде да си купиш вода, не се е случвало. Иначе обстановката в старата част е супер, само малко ни липсват магазини за сувенири - има много малко и са смотани 😆
Къде хапвате вие?

# 592
  • София
Мен така ме упътиха за автобуса, че го изпуснах. Аз също благодаря на маслинка, че минава първа по пътя Wink Divi_86, в 10:00 ли хвана автобуса? Имаше майка, татко и срамежливо дете Simple Smile
Вчера бяха спрели движението до моята улица, песни, тромби, танци, беше Велико! Снимах клипове, че бях седнала да вечерям в пицарията до мен, която е хубава и не скъпа. То, май цените са еднакви навсякъде.

# 593
Мен така ме упътиха за автобуса, че го изпуснах. Аз също благодаря на маслинка, че минава първа по пътя Wink Divi_86, в 10:00 ли хвана автобуса? Имаше майка, татко и срамежливо дете Simple Smile
Вчера бяха спрели движението до моята улица, песни, тромби, танци, беше Велико! Снимах клипове, че бях седнала да вечерям в пицарията до мен, която е хубава и не скъпа. То, май цените са еднакви
навсякъде.
Елказелка, да, в 10 ч. го хванахме. Друг с дете май нямаше освен нас. И ти ли си в този автобус?

# 594
  • София
В следващия, че вашия се напълни. Аз приключих с Алберобело, хареса ми, но в повече ми беше туристическо.

# 595
Ние сме по морето.
Монополи. Сега обядваме и ще се къпем тук, тъкмо да се разотидат.

В Полиняно бяхме по-рано, има вълни.

Засега най-нетуристическо ми е в Монополи, но го знаех.
Наздраве!

# 596
  • София

Наздраве от мен!
Кацнах! Минах с антиген с час, който е от 02.07, 5:45ч. Опашките са убийствени.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 15:11 от елказелка

# 597
Ние пък минахме с антигени от 1 юли. Голяма лудница е верно, аз тази година съм летяла само три пъти с уиз, на Т1 е по-спокойно, но свалят по 20 човека от самолета от двете врати, другите стоят прави в самолета и благославят. Като се връщахме от Мадрид май месец, 30 минути изкарах права в самолета...
Пак ми се ходи някъде...
Бари.

# 598
  • София
На Терминал 2 бе абсолютно спокойно- събота 2 юли- 13.50часа. Толкова спокойно, че трябваше след като слязохме от самолета, минахме паспортен и медицински контрол, повече от 15 минути да чакаме да тръгне лентата с куфарите.
Колкото до медицинския контрол, който няма тест и сертификат го отделят да му правят тест, но аз показах двата листа сертификати / моя и на жена ми/, медицинската сестра или каквато е там само ги погледна, каза добре и това беше. Ама на кого са тези сертификати, да свери имена с паспорти или лични карти, да сканира кода за валидност на сертификата- ЗАБРАВИ! Абе абсолютна измекярщина-типично българска работа. Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим...

# 599
  • София
А на заминаване към Италия с Уиз колко по-рано трябва да сме на летището? Не съм летяла от 2019г. и нямам идея колко се чака. С ваксини и ръчен багаж сме, а полетът е следобяд. Благодаря ви предварително за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт