Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 556
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Ами до сега от Парфимо И нотино аз не съм имал проблем с тестерите на всякакви марки от Ферари до Милер Харис...
А сега с първата ми поръчка от Елинор се появяват съмнения, до 6ти трябва да ми дойде поръчката и ще видим Simple Smile

# 376
Може ли обсъжданите теми със сайтове, ментета и съмнения да ги прехвърлите в темата за парфюмни сайтове?!

# 377
  • при морето
Днес съм с Bouquet Ideale Xerjoff и не стъпвам на земетя от радостта, която ми носи.

Много красив, обожавам го!  Heart Eyes

Момичета, кажете няколко думи за Mukhallat. Мисля да го стрелям насляпо, по отзиви... в размисъл съм.
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Mukhallat-3241.html

[/quote
Хм.За мен е приказка от детството.Ванилия и ягоди-детска мечта.Плюс още нещо.Обичам го.В студ е разкош.

# 378
  • София
Мис Каролин Бингли, жалко, че не си харесала Уиш, но Шопард наистина имат ретро нотка. Аз знаете как умирам за ретро.
За Ариана те предупредих, че е плодов. Все пак, не се отказвай от Ариана. Щом искаш сладост, пробвай лилавия й парфюм. Днес съм полята с него и съпругът ми много го харесва. На децата е, но често им го "крада". Казва, че с него съм като сладкарница. На мен чак ми горчи от сладост и затова не успявам да заспя.
Накратко да те предупредя:
Tom Ford-Black Orhid ми е много любим парфюм, но не вярвам да го харесаш в този момент, ако не го познаваш, щом търсиш зъбовадци. Може би Кадифената орхидея ще ти допадне повече.
EA-Red Door - прекрасен, любим и много сладък, опушен и меден. Внимание, има много ретро звучене. Понеже следя "Мистериите на Мис Фишер", си я представям с подобен аромат.
Другите зависят от личното усещане и от типа кожа.

# 379
Мис Каролин Бингли, ако търсиш сладък и уютен парфюм, Bombshell Victoria's Secret едва ли ще ти хареса. Аз много го харесвам и го нося с удоволствие, но пролетта и лятото. За моя  нос  този парфюм е прекрасен и леко специфичен, има една тръпчива нотка, не на острота, но в никакъв случай не е сладък парфюм. Ако сега не ти хареса, дай му шанс пролетта.
Много мек и уютен парфюм, който бих ти препоръчала, е Eve  на Jil Sander. Беше любов от първото помирисване и не оставам без него. Мога да го нося целогодишно, ако искаш го пробвай, ама не е зъбовадец, да знаеш😁.
Сън не спя да чета за парфюмите, ей😊

# 380
Този Мукхалат изглежда много мой по описание. Или поне изглежда да е нещо,което ще ми хареса.
Феникс,аз поръчвам на посоки каквото ми хрумне и по описание ми допадне. И каквото има в Нотино, защото някои ги няма като мостри. Ще поръчвам и най-актуалните и известни аромати, някои от тях познавам, други съм чула в темата. Искам да ги опозная и да си откривам така и нови любимци.
А понеже съм от провинцията, а и не обичам да ходя по парфюмни магазини където ме гледат подозрително, досаждат ми с въпроси и излизам като надрусана със 10 листчета...
Мострите са ми чудесна възможност на спокойствие в къщи да си ги разносвам и проучвам.За мен вариант сляпа покупка не е много добър, защото много трудно харесвам нещо,носа ми е много капризен, много силно развито обоняние имам и много неща ме дразнят и ми докарват главоболие и гадене.
 Да, търся сладости, но аз принципно не мога да ги нося тези тежките и главоболни.  Затова достигам до извод,че харесвам сладникави,но не накъртващи такива-какъвто е например Кендито на Прада.
Ето , пък примерно Ангела на ТМ също много го харесвам,а той си е доволно сладичък.
Red door го поръчах признавам си заради нотките и описанието на дама от предните постове как съпруга й го харесал. 😶предполагам че за него ставаше дума. Имаше и страхотни отзиви.
И тъй като харесвам парфюмите на ЕА реших да го пробвам.
Исках да тествам нещо тамянено и затова поръчах и другите,в които има тамян(в два от ароматите), защото го харесвам,но не съм го носила в парфюми.
Чисто любопитство ме гложде и от интерес към тези така коментирани и харесвани аромати,та ги почвам наред..

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 08:56 от Мис Каролин Бингли

# 381
  • София
Мис, пробвай Angel muse и La vie est belle.

# 382
Мис, пробвай Angel muse и La vie est belle.

Първия с удоволствие. Втория го ненавиждам най-меко казано. И то само от тест в един магазин. Оттогова розбрах, че това е аромата на колежката от офиса-70 годишна модерна софийска баба, който е покрай мен всеки божи ден😉 Имам невероятна памет за аромати и веднага го познах. Просто така ми се е набил,че не мога,не мога да го харесам и това е. То всеки ден ме бомбандира с него,още от сутринта като отворя шкафа с палтата и ми става лошо.

# 383
  • София
И аз съм така с Ла Ви. Харесвам съставките му, харесвам Джулия, обаче половин София миришеше на него.

# 384
Джулия и аз я харесвам,даже много!

# 385
  • Франция

...това е аромата на колежката от офиса-70 годишна модерна софийска баба...
Мис Бингли, може ли да те цитирам всеки път, когато някой в темата тръгне да разправя, че бабите носели Chanel No 5?
Grinning

# 386

...това е аромата на колежката от офиса-70 годишна модерна софийска баба...
Мис Бингли, може ли да те цитирам всеки път, когато някой в темата тръгне да разправя, че бабите носели Chanel No 5?
Grinning

Разрешавам ти.
Зависи от бабата. Както казах моята е от модерните, ходи с дантелени блузи, пайети по обувките и кожени клинове и има розови кичури в русата си коса☺
Съответно и парфюма й е модерен!

# 387
Здравейте, в някои от предишните страници бяха споменати поне 2 ЕДП или ЕДТ с аромат на тамян, но пропуснах да си ги отбележа и разгледам. Върнах се малко назад, но не успях да ги намеря. Бихте ли ги напомнили отново?

# 388
  • Бургас
Браво на бабето,ще си ухаем двете с нея на Ла Ви Е Бел.Kissing Heart Мисче,пробвай го Мукхалат,за мен е един от най-хубавите Монтали и има мостра от него.Stuck Out Tongue Между другото аз никога или поне не си спомням да съм надушвала Шанел5 върху жени,а се разминавам с доста и има много нахакани и поддържани бабенца,но неее не съм засичала полята дама с този парфюм.Винаги,когато го пробвам така периодично ме питат дали съм сигурна,че точно него искам да пробвам.Grinning

# 389
Може ли обсъжданите теми със сайтове, ментета и съмнения да ги прехвърлите в темата за парфюмни сайтове?!
И аз се присъединявам сърдечно към тази молба. Начетох се на Бай Ганьовски писания в темата за изпитаните сайтове, поради което спрях да я следя. Поне тази тема да опазим от подобни истерии bouquet

Общи условия

Активация на акаунт