Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 502
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
 Идвам да се отчета за Пантерата .
 Елегантен, изискан, аромат на изнънчената дама. Като стилна дама от висшето общество на средна възраст или като любимият парфюм на сериозна бизнес дама, със сериозна професия. 😊Не се смейте моля, това усещам, това си представям, това и пиша.  Класен и интересен. Но много далеч от мен, от моя типаж, от моя характер, от мен самата. Не знам дали бих го купила. Хубаво ухае, но не е мой. Не ми допада този мъх, който усещам и мириса на разляло се мастило върху лист. На това започва да ми мирише в един момент. Сто пъти го мерисах-това е, мастило според моя нос. Иначе началото е приятно. Самия аромат не е точно ретро, но на мен ми носи отново това усещане. Разбира се това не е задължително лошо, но как да кажа този аромат не би ми прилягал.
  Много исках да го харесам достатъчно, защото е хубав наистина, но не би.
Victoria Secret Bombshel
както казах ми е различен, усещам някави цветенца и ми е странен. Не е за всеки определено. За мен-със сигурност. Не мога да опиша по стойностно, защото не различавам нищо определено и нищо в него не ме впечатли. Просто не го усещам.
И третият, който тествам днес(от ставането се напръсках, луда работа)
Е Noora All Haremain-отдавна исках да пробвам нещо тяхно, нещо типично арабско. Много ми бяха интересни.
Този парфюм е сапунен. Сапунените парфюми са ми най-най-омразните завинаги. Обичам аромата на чист и хубав сапун, но не и в парфюм. Не харесвам свежи и чисти аромати, това са ми възможно най-безличните, не искам да мириша на сапун и изпрано.
Този аромат е чист сапун. Сапун и рози+ малко сандалово дърво, малко мускус.
Тази комбинация неочаквано ми хареса. Макар, че сандаловото дърво ни ми е никак любимо. Тук не е натрапчиво и не ми пречи. Като аромата, който се разнася в индийските магазини-някъде из темата бях чела подобно описание. Ето на това мирише, нещо такова е. На мен не ми харесва по принцип, но този ми е сякаш приятен. Има нещо, което ми допада. Би бил изключително подходящ в непретенциозна обстановка и за ежедневието.
Типичен ориенталец ,но пък този сапун го прави ежедневен и не тежък, силен, каквито са повечето ориенталски парфюми. Наглед нищо особено, но пък някак ми допадна.
Имам да тествам и  Черната орхидея, за която събирам кураж, защото ме уби буквално като отворих мострата. Това чудо съм първоначално убедена, че няма да пи допадне, но няма да бързам да я отписвам. Ще се опитам да я разнося. Много известен и харесван аромат е или поне с тези впечатления съм останала. И искам да разбера защо. 😊
Та така...тотална греда се оказаха мострите. Ще видим следващите...
Иначе се сдобих с 3 аромата за един месец и засега не предвиждам нищо. Обаче като бъдещи покупки съм си набелязала Gucci Rush Gucci Bloom и Ангела на Тиери Мюглер . Тях съм си ги харесала отдавна.
Това е от мен за днес момичета. Надявам се не съм ви разсмяла много с моите аматьорски описания.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 10:57 от Мис Каролин Бингли

# 556
 От известно време имам непоносимост към високите бройки парфюми.
 Обхванала ме е мания да чистя от ненужни предмети, дрехи и козметика, които събират прах и не се носят.
 Парфюм, към който не съм посягала с месеци очевидно вече не ме вълнува. А за мен това е почти равно на
 смърт Laughing
 По най-бързият начин подарявам, така се отваря място за нещо ново, което ще носи любов.
 Зная, че тук има момичета сериозни колекционери, и им се възхищавам искрено Heart Eyes
 Но самата мисъл за 200 и кусур бутилчета, които стоят сами, без някой да ги обича и обгрижва..става ми
 тъжно Laughing

Сори за лиричното отклонение bouquet

# 557
Аааа, обичам си всички 221, но си е плашеща бройка дори за луд колекционер като мен. Не давам нищо обаче, харесвам си ги.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 22:32 от densi

# 558
  • Бургас
Споделям мнението на Smartie и моите станаха прекалено много и не зная какво ще правя.А и всеки ден излизат нови и не е нужно да се трупа поне за мен.Но се успокоявам те 200 броя нищо не са в сравнение с доста хора в Тубата 1000+ бройки и нагоре.Следя доста хора там и си намерих прекрасни чуждестранни  блогове за парфюми.Kissing Heart

# 559
  • София
Аз отскоро започнах да разменям и ми е интересно. Не знам един човек колко парфюма би могъл да изразходи за една година да речем, не повече от 10-12 ако са среден размер 50 мл.

# 560
  • София
Smartie, и аз като теб  Hug
Преди няколко години с ужас установих, че ей така в шеги и закачки бройката е попрехвърлила 200-те.. и което е по-лошо, някое вече пръскам ей така, без да ми носят някакви специални емоции, ами ей така, да има.. Съответно се запозна една чистка, която вече е към края си. Имам да доизпръсквам още няколко, на пръстите на едната ръка се броят, които едва ли ще подновя, но ми харесват достатъчно, за да не ги разкарам явно Wink

Има парфюми, които няма изгледи да ми омръзнат след вече толкова години и спокойно бих имала и литри от тях без да се опасявам, че ще залежат - любимите Ермеси (няколко Ермесанса, еликсира, нилските и/или покривните градини, няколко колона, Жур в поне 2 версии и Галоп), Cuir Beluga, Ninfeo Mio, Oud Ispahan, Voulez Vous Coucher Avec Moi.. и май това е Wink По литър от всеки и пак напълнихме една вана  smile3521

# 561
  • София
Няма тогава да казвам колко са вече нашите семейни парфюми (мои, на съпруга ми, на двете големи дъщери и вече и на третата дъщеря). Ако сметна колко пари сме дали, можело е много други неща да имаме или да сме направили. Но манията не прощава. Имаме списък дори за по-лесна ориентация кой и какво има, за да може и другите да ползват ароматите. А започнахме скромно и с малко. Simple Smile
Не мисля да правя чистка скоро. Удоволствие ми е да се пръскам и да се наслаждавам на хубавия мирис. Дори се чудя какво ще става с порастването на най-малката и после и с Малчо, когато и ако се запали и той. Simple Smile
Ако постна целия списък, ще вземат да ме баннат. Simple Smile

# 562
  • София
И аз се опитвам да не трупам, но не става. Все има нещо, което да ме очарова. Мисля,  че чрез парфюмите проектирам някакво друго възможно мое аз, защото така е най-лесния и достъпен начин, а и винаги е възможно бягство - един душ и си отново същия като преди Simple Smile
Не се престрашавам да разменям също така, но подарявам на роднини и приятели Simple Smile
* * *
Сега като тичам в студеното ми е много хубаво - навън е свежо и въздухът е чист или поне последните дни е така. Но странно като се прибера все посягам към някакви парфюми, които не са точно ядрени, а навяват усещането за контролирана мръсотия - петрол, козинка на симпатична жива животинка, работилница за изработка на чанти.
Днешният е точно от тази група
Скрит текст:
отваря се с горчив суров петрол, но след час типичната роза и амбра за тази къща овладяват положението.

# 563
 То колекционерството си е за инвестиция, там и съхранението е на ниво, пък и има спрени парфюми, които
 се търгуват за цяло състояние, та е супер. Grinning
 Говоря за точно онова усещане, което Елица спомена- да пръскам ей така, да има.

Помня преди 20 и няколко години как получавах скъп парфюм два пъти в година- по Коледа и на рожден
 ден. Сякаш тогава повече оценявах и съпреживявах уханията, знам ли...
 Май ме е настъпила декемврийската носталгия Laughing bouquet

Чакам си черната Перфекто рокля, че сега в студа е идеалната комбинация от вишновка и бадемов ликьор.
 Замислила съм и новото Гучи Блум ди фиоре пролетта. Май в топлото е най-сочно.
 Също така някой спомена Джой на Жадор, същата работа и при мен- колкото повече го тествам, все повече
 ми харесва. Има нещо много 'мадамско' в него Heart Eyes

# 564
И аз си нося моя Joy с голям кеф и доста често.

# 565
Дами, препоръчайте, моля , 3-4 мъжки парфюма. Трябва да харесам 2, а не обичам да се лутам в парфюмерия без определена цел ))).

# 566
  • Пловдив
Моите предложения са :
Kokorico by Night Jean Paul Gaultier
Midnight in Paris EDP Van Cleef & Arpels
Avant Garde Lanvin
Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche
Valentino Uomo Intense

# 567
Благодаря, lili_78! Записвам.

# 568
 Пробвай и Еisenberg J'ose. Heart

# 569
  • Бургас
От мен тези за проби-https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Homme-Ideal-Eau-d … Parfum-37735.html   https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bleu-de-Chanel-Eau-de … Parfum-25967.html   https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html   https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Homme-D … n-Blue-40031.html  Днес съм с Chanel Gabrielle и е с уникална трайност в студ,не го бях носила скоро,бях забравила колко е красив.Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт