"Наринé" – живите пробиотици. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 7 636
  • 198
  •   1
Отговори
# 105
Ползваме за малкият ни син пробоитици, в случаите, когато личният ни лекар го предпише, обикновено при употреба на антибиотик. Да, наистина помагат. Под формата на таблетки са предписвани.

# 106
Давала съм на децата си до 2г възраст адаптирано мляко с пробиотици...

# 107
Да, използвала съм пробиотик два пъти - един път по време на антибиотично лечение. Беше преди много време и нямам спомен какъв точно е бил пробиотикът. За втори път приемах пробиотик под формата на таблетки в края на едната ми бременност поради нарушена чревна микрофлора.
Ползвала съм пробиотик при разстройство на детето ми. Беше прахообразен, който се разстваря във вода.

# 108
Давала съм няколко вида пробиотици на детето при стомашни неразположения. Под формата на капки или прахчета. От първите нямаше ефект при него.

# 109
Ползвали сме пробиотик най-често за децата след антибиотик, в течна форма.

# 110
Аз от доста време пия пробиотици - капсули, защото имах проблем с чревната микрофлора. Сега резултати са много добри. Детето ми също приема пробиотик с витамин Д и коликите му са далеч по-поносими и няма запек.

# 111
Да използваме!
Най-вече при антибиотично лечение, а детето от самото раждане под формата на капки. Спасиха я от количките, по-късно при захранването, при боледуване, при запек и при разтройство

# 112
Използвам пробиотици и често си купуваме вкъщи. Аз лично го използвам за подобрение на чревната микрофлора и смущения.
Виждала съм ефект и превантивно често приемам под формата на капсули.

# 113
  • Varna, Bulgaria
Цялото семейство използваме пробиотици. Най-често при стомашни проблеми, но и профилактично. За мен и съпруга ми- суха форма, а за децата- течни.

# 114
Използвахме пробиотици за бебето ни докато навърши 6-месеца,под течна форма.
За нас също използваме,ако се наложи прием на антибиотик,на капсули.

# 115
● Ползвали ли сте пробиотици?
Пробиотик съм ползвала за дъщеря ми, поради няколко причини - прием на антибиотици в периода на прием и поне 10-15 дни след това, както и преди почивка на море, поради мое решение за профилактика от стомашно-чревни заболявания и вируси(поне 10 дни преди самото пътуване). Давала съм и когато детето има болки в коремчето, а също и при диария, без други симптоми. 

● Какъв проблем сте решили с тях, какви резултати имате, под каква форма са (течни, сухи)?

Проблемът, който решихме с тях, не беше един. Първо профилактика при лечение с антибиотик - предпазвам коремчето от болки и диария, повдигам, стимулирам имунитета на детето. Второ - профилактика преди пътуване, за да не се стига до диария при нашата почивка. Трето - за нормализиране на чревната флора, когато детето има болки в коремчето или само диария без други симптоми. Резултатите бяха постигнати - здраво и силно коремче, спокойно дете и майка. Използвала съм досега една марка пробиотик за детето, препоръчана ми от трима различни лекари (педиатри), сухо прахче, което се разтваря в малко вода.

# 116
● Ползвали ли сте пробиотици? Ползваме пробиотици при и след прием на антибиотици, също при стомашни неразположения.
● Какъв проблем сте решили с тях, какви резултати имате, под каква форма са (течни, сухи)? ползвали сме прахчета и таблетки. Стомашни проблеми неведнъж сме решавали с пробиотик.

# 117
Ползвах пробиотици след като родих секцио. Имах проблеми със стомаха и червата, непрекъснато подуване, спазми и трудно изхождане. Приемах живи пробиотици под формата на таблетки. Другият момент, когато приемам пробиотици е началото на пролетта, когато започвам да консумирам пресни зеленчуци, тъй като от фибрите отново ми се подува корема. На моето бебе също давам пробиотици под формата на капки и така избегнахме коликите. Много съм доволна.

# 118
Започнах да пия пробиотици покрай приема на антибиотици. После попаднах на статия, че пробиотици и подобни, имат отношение към повишаване на имунитета. Затова всяка зима започвам прием на пробиотици поне десет дни месечно. Когато успея да убедя домашните да пият, купувам и за тях. Обикновено редувам марки. Предпочитам да са на капсули.

# 119
Ползваме пробиотик задължително при прием на антибиотик,
предписан от лекуващия лекар.
Обикновено е под формата на прахче и сме се справли със
стомашно чревни проблеми успешно.

Общи условия

Активация на акаунт