Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 275
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мерси, Елора! Ще разгледам, но по-скоро трябва да си съставя списък, за да не ходя няколко пъти, защото съм пропуснала нещо важно. Ясно, че ще се плаща, но после пък ще следя само дефицитните примерно.

# 646
Аз мисля да пусна за някой витамини. И събирам пари в едно джобче  Laughing
Иначе още не съм решила кое точно. Но по-евтините ще ги направя.
Ама преди изследването ще спра всички витамини, без витамин С.

# 647
  • София
А, да! Понеже D3 е с натрупване ( за другите идея си нямам ), за колко време да го спра преди изследване Thinking

# 648
  • София
Много са скъпи тия витамини да се изследват и аз ги гледах. Специално Д и Б 12 са си по 20тина лева. По добре е обаче май да ги пусна, за да знам изобщо от какво и дали  имам нужда.

Проблем с щитовидната нямам. И на ехо я гледаха и хормони, и антитела. Нищо!

Да се запиша и аз.
3х850 мг Метфогама. Откакто разбрах че съм с ИР, свалих някакви мижави 6кг и това е. При мен голяма спънка са дребните неща, така че ако човек иска наистина промяна специално с тази диагноза, трябва да е абсолютно стриктен.

Четох за добавките... Има ли някаква комбинирана формула на пазара, която да събира всичко необходимо - магензий, вит. Д, Вит Б12, Хром?

Освен килограмите основно оплакване ми е безсилието, апатията. Сутрин се будя уморена. Вечер пък не мога да заспя. Липсва ми и всякакво сексуално желание, либидо нула.

А за дребните неща, какво имаш предвид? И какви са, колко често?

Захар в кафето всяка сутрин, някоя бисквита към кафето понякога, филийка хляб, банани, шоколадово десертче. Всеки ден имам по нещо дребно, дето обръща каруцата,защото иначе се опитвам да се храня по правилата, но не отслабвам вече месеци и си мисля че е точно заради тия неща. А цял живот съм твърдяла "е, от една бисквита никой не е напълнял", сега виждам или поне така си мисля, че тази една бисквита може да не се ти се лепи на дупето, но тотално сбърква обмяната на веществата и метаболизма.

# 649
  • София
Според мен по- оптимално е да се изчисти напълно храненето от каквото си решил (за най- кофтите неща е ясно), но имам предвид примерно млечни, леща, плодове или пък да се държат те, но да не се прегрешава с най- големите боклуци. Щото те качват много.
Което май е по- трудно волево, отколкото да ядеш строго и после рядко да си позволяваш торта или баница.

# 650
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мед допустим ли е при ИР? Или е по-добре да се избягва?

# 651
Мед не.

Аз лично си позволявам по 2 блокчета черен (85%) шоколад, до 1 плод на ден (ябълка, мандарина, киви, малини), понякога ръжени ядки (2 с.л.) на закуска.

# 652
Магнезий можеше ли да се изследва? Забравила съм вече от всичкото четене Flushed
Да, може. Доколкото съм чела много трудно се предозира, но ако стане - познаваш по разстроения стомах. Simple Smile
Допълвам - 5 лева беше като го изследвах.

# 653
  • София
Гликимичният индекс на меда е средно между 30 и 90 в зависимост от съотношение на глюкоза и фруктоза в него. За сравнение - кристалната захар е около 65. Аз съм забравила и за двете! Намерих примери по вид мед, но не бих се доверила, колко чист и само боров е примерно.

Източник на нектара Гликемичен индекс, единици:
 бор 20-30
акация 32-35
евкалипт 50
 Лайм дърво 55
Мед от цветя 65
кестен 70
елда 73
 слънчоглед 85

# 654
Много са скъпи тия витамини да се изследват и аз ги гледах. Специално Д и Б 12 са си по 20тина лева. По добре е обаче май да ги пусна, за да знам изобщо от какво и дали  имам нужда.

Проблем с щитовидната нямам. И на ехо я гледаха и хормони, и антитела. Нищо!

Да се запиша и аз.
3х850 мг Метфогама. Откакто разбрах че съм с ИР, свалих някакви мижави 6кг и това е. При мен голяма спънка са дребните неща, така че ако човек иска наистина промяна специално с тази диагноза, трябва да е абсолютно стриктен.

Четох за добавките... Има ли някаква комбинирана формула на пазара, която да събира всичко необходимо - магензий, вит. Д, Вит Б12, Хром?

Освен килограмите основно оплакване ми е безсилието, апатията. Сутрин се будя уморена. Вечер пък не мога да заспя. Липсва ми и всякакво сексуално желание, либидо нула.

А за дребните неща, какво имаш предвид? И какви са, колко често?

Захар в кафето всяка сутрин, някоя бисквита към кафето понякога, филийка хляб, банани, шоколадово десертче. Всеки ден имам по нещо дребно, дето обръща каруцата,защото иначе се опитвам да се храня по правилата, но не отслабвам вече месеци и си мисля че е точно заради тия неща. А цял живот съм твърдяла "е, от една бисквита никой не е напълнял", сега виждам или поне така си мисля, че тази една бисквита може да не се ти се лепи на дупето, но тотално сбърква обмяната на веществата и метаболизма.

Ами няма да се оправиш с такива дреболии и то всекидневно.
Минала съм по този път. Не минава номера. Тези дреболии не са ми ежедневие, а рядко.
Банан ям два пъти в месеца и то не цял.
Шоколад си позволявам, но само натурален и то по блокче. Изключение прави на работата ако ме почерпят шоколадов бонбон, който няма общо с натуралния. Но не е болка за умиране, защото това е веднъж в месеца примерно.
И захарта в кафето зависи колко е. Ако не можеш съвсем без захар, мини на качествена. Кафява захар и то меласа, от тази мократа. Или слагаш много малко мед.
Обожавам този лаф, че от една бисквитка никой не е напълнял. Ама през час ли е, през два ли е, всеки ден ли е. Че ти как ще отслабнеш, като си далеч от кетозата. И ИР не може да ти се оправи.
Тя и колежката дето е 100 кила все вика, че един кроасан нищо не е. А аз и викам, че при нея е всекидневно и това прави 365 кроасана на година. Отделно обаче не смята, що хляб изяжда, кафето го пие с 7-8 захарчета, яде и по 2 вафли на ден.

Зависи от количеството. Аз го използвам само за кафето сутрин и то ми е малко количество. С мед замених захарта. Не се оплаквам.
А да, на работата ползвам кафява захар за кафето там. Само едно пакетче.
Предвид свалените килограми и резултати, не виждам да ми е проблем. Но това си е за мен.
Дали на друг ще свърши работа не знам.
При мен може би тези малки грешки работят, защото до момента на откриването на ИР, ядях огромни количества В. Логично е като се намалят и премахнат почти всички боклуци, организма да започне да се възстановява.
Но какво да правят хората, които имат ИР, и не са яли В като мен е въпрос на който не мога да отговоря.

# 655
  • София
Магнезий можеше ли да се изследва? Забравила съм вече от всичкото четене Flushed
Да, може. Доколкото съм чела много трудно се предозира, но ако стане - познаваш по разстроения стомах. Simple Smile
Допълвам - 5 лева беше като го изследвах.
Разбрах го, когато смених магнезия! Cold Sweat Преди пиех 3 x 500 Магнерич, после Магнерот и нищо ми нямаше.
Сегашният (от 250 мг.), още от първият прием само на две т.е. 500 мг., ми докара сериозен дискомфорт.
Което означава, че в предишните марки истинското съдържание на магнезий е било много ниско.

п.п. Магнерот - 100 таблетки уж от 500 мг. - 30 лв.
        Nature's Way - 100 т. от 250 мг. - 19 лв.

Сега се замислих...извън правилата ли е да споменавам марки, сравнения и цени?No Mouth

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 13:35 от Franie

# 656
  • София
Гледа се елементарният магнезий. Магнерич е оксид и славо усвояема форма..Simple Smile

# 657
  • София
Елора, така е. Съгласна съм, не стават така нещата.
Крайно време е да се взема в ръце мисля, но се оказа доста по трудно отколкото звучи на думи.

# 658
Franie, ти всъщност сега цитрат пиеш нали? От Невена знаем, пък и от други места, че той е най-усвояемата форма. Може и да не го пиеш всеки ден.
Аз си купих на прах и чат пат пия.
Имам и един друг магнезий на таблетки. В него има 4 форми, пия го и него, когато ме мързи да разтворя другия.

Елора, така е. Съгласна съм, не стават така нещата.
Крайно време е да се взема в ръце мисля, но се оказа доста по трудно отколкото звучи на думи.

Просто разбери, че колкото повече В поемаш, толкова повече ти се вдига инсулина.
Което трябва да те наведе на мисълта, че и хапове да взимаш, явно няма полза.
Аз и преди да мина на НВ ги пиех. И като теб си позволявах всекидневно повече В. Отслабвах, но много бавно. Чак като минах на НВ дойде и бързото отслабване и нормализиране на стойностите. Накрая последва  махане на хапчето.
Та така. Вчера изядох за вечеря 4 кюфтета и само салата. Дали съм мислела после за дреболийките  Laughing
Абсолютно сита си бях.
Преди три дни ядох леща за вечеря. Много вкусна, засити ме. Не съм посегнала после към дреболийки. Обаче на следващия ден се качих на кростренажора. Ей хора, нямах сила. Спрях на 15-минута, а аз с лекота карам по 30 минути. В давали енергия, трънци. Ми къде ми беше енергията  Crossing Arms

# 659
Момичета, доста неща прочетох в интернет за хранителните добавки за ИР и попаднах на Берберин, сравняват действието му с това на Метформин. Какво е мнение ви по въпроса и някой пил ли го е?

Общи условия

Активация на акаунт