Племенничката ми не ме познава...

• 6 128
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Голяма драма..Ми отиди им на гости,едва ли ще те и3хвърлят..
Човек ако реши да си скапва живота с глупости,лесно е..Светът е пълен с поводи..

# 16
Мен ми боде очите от самото начало, това заглавие - племенничката ми не ме познава ... Защото, ако аз не понасям някого, ще ми бъде налудничаво да иска да общува с детето ми. Как така, аз не мога да го приема, а ще му поверя детето си, да излизат, да се опознават ... това е невъзможно на практика.

Мисля, че авторката трябва да направи постъпки към изграждане на отношения със сестра си и да не се фиксира върху детето. Това е много лично и по-скоро ще отблъсне.

# 17
Колко е разликата във възрастта ви? На моите деца е 10 г. Година след като се роди сина ми, аз се разболях - тежка депресия. Съпругът ми също почти не се вясваше в къщи и започнах едни постоянни скандали. Тази отвратителна семейна обстановка продължи години. След време дъщеря ми, по-голяма, обвини брат си за това- той бил виновен аз да се разболея. С детското си съзнание не можеше да допусне, че баща й беше основната причина.
  Сега децата ми не са отчуждени, но и не поддържат някаква връзка. Когато кажа на сина си да се обади и пита нещо кака си - той ми отговаря: Срам ме е. Когато предлагах дъщеря ми и зет ми да вземат сина, когато ходят някъде - на екскурзия, на кино ... - зет ми веднага с охота се съгласява, дъщеря ми само мълчи. И 10-тина години, откакто не живее при нас, не го е взимала, водила, никъде.
  Та от моя опит гледна точка - и при вас нищо съществено не се е случило. Просто годините си казват думата, сестрави е отрасла като само дете и никога не е имала нужда от вас. Може би е по- саможив човек. Може би детската ревност все още я държи. Може все още да мисли, че сте й отнели майка, внимание, че сте я изместили от сърцето на родителите ви ... и ред други подобни неща.
  Така, че не го преживявайте. Но ако искате - пробвайте да й пишете във фейса. Питайте. Може самата тя да не се е замисляла.

Това наистина резонира с моята история. Нашата разлика също е доста голяма и подозирам, че детето в нея е допуснало да ми се обиди за нещо, за което не съм била пряко виновна, но я е подтикнало да стане по-саможива.
Пробвах няколко пъти да й пиша. Но изглежда ще пробвам пак и този път ще настоявам... Благодаря!!!

# 18
Писане и обаждане само, може би не са най-успешния начин, те са много абстрактни. Може би трябва да иницираш уж "случайна" среща, на обичайните места, които те посещават или поне да изпратиш нещо за малката и след това да се обадиш - така ще имате конкретна тема на разговор, изнесена от личностите - играчката или дрехата за детето.

# 19
  • София
Може да съм пропуснала, но на различни континенти ли живеете, или айде - поне в различни градове, че толкова не можеш да отидеш и да звъннеш на вратата на сестра си...

# 20
Когато предлагах дъщеря ми и зет ми да вземат сина, когато ходят някъде - на екскурзия, на кино ... - зет ми веднага с охота се съгласява, дъщеря ми само мълчи. И 10-тина години, откакто не живее при нас, не го е взимала, водила, никъде.

Това пък не разбирам какъв е проблемът. Сестра ми също не я влача по екскурзии и кина. Сестра съм й, не съм родител. Водя някъде, ако се налага, ама да я взема с мен на море с ММ, абсурд. При братя и сестри с 2-3-4 години разлика е едно, там е "отивам на екскурзия с брат си/сестра си", при по-големите разлики си е чисто детегледане от страна на по-голямото. Ми, не точно всяка кака си умира да бъде детегледачка, обожавам сестра си, но много бързо щях да дам отбой при най-малкия опит майка ни да се опита да ме направи "заместник-родител". Тцъ, ниенте, няма нужда. И това няма нищо общо с любовта и загрижеността ми към нея.

Тонка*,  и аз няма да отида да й звънна на вратата на мястото на авторката. Че от къде на къде все аз ще поемам инициативи, а ще ме отблъскват, пък било то собствената ми сестра? Не се вреш там, където очевидно не те искат.

Мисля, че сестрата не е надраснала детската ревност, а ако е имало от родителите и този натиск в стил "е, айде пък веднъж изведи сестра си някъде, де, заведи я на сладкарница, в парка на площадката, на кино...", не е чудно защо така и не са успяли да изградят връзката помежду си. За което авторката няма вина, но и не съм убедена, че е поправимо. Не и ако сестра й не иска, а тя очевидно не изгаря от желание.

# 21
Може и да е поправимо. Обидчивите хора са емоционални и в двата края на емоциите - чувствителни са. По-трудно би било с някой гьон сурат, който не му пука от нищо, но щом е обидена и затворена, по-вероятно да откликне на протегната ръка.

# 22
Може и да е поправимо. Обидчивите хора са емоционални и в двата края на емоциите - чувствителни са. По-трудно би било с някой гьон сурат, който не му пука от нищо, но щом е обидена и затворена, по-вероятно да откликне на протегната ръка.

гьон сурат Grinning Grinning Grinning

# 23
Баба ми така ми викаше, като споря и не изпълнявам, че и като ме накаже, продължавах да споря от прозореца, защо не ме пускаше навън. Joy

# 24
  • София
Тонка*,  и аз няма да отида да й звънна на вратата на мястото на авторката. Че от къде на къде все аз ще поемам инициативи, а ще ме отблъскват, пък било то собствената ми сестра? Не се вреш там, където очевидно не те искат.
Seerose, и аз не бих отишла. Но след като авторката така дълбоко се терзае, това ми изникна като опция. Другата е да приеме факта, че сестра й не иска никакви контакти с нея и да миряса.

# 25
Насила хубост не става.
Нямате близки отношения, съвсем естествено е да не поддържате постоянна връзка. Това, че тя ви е сестра не я прави автоматично близка. Ако искате все пак да виждате племенницата, използвайте някой празник да занесете подарък.

С брат ми имам 10 години разлика, никога не сме живяли заедно. Не го чувствам като близък, нищо, че ми е брат, те изпитвам необходимост да поддържаме постоянна връзка. Звъня понякога, ходя на гости, питам дали има нужда от нещо и го подпомагам финансово.

# 26
По празници, при родителите ти не се ли виждате поне?

# 27
По празници, при родителите ти не се ли виждате поне?

Не, тя не идва при тях. Обикновено те отиват при нея след като е минал празника.
И двете сме в София, но да - като се почувствах нежелана за около 10ти път си казах, какво пък да ходя да й се моля на вратата...

Но много хубави мнения прочетох тук. Може би все пак ще си съставя план за действие в който айде, нали съм по-малката, отново ще преглътна гордостта си. Ако и след това не стане нищо... ще помоля родителите ми да оправят всичко по наследството и ще приема, че съм сама.

# 28
Може би все пак ще си съставя план за действие в който айде, нали съм по-малката, отново ще преглътна гордостта си. Ако и след това не стане нищо... ще помоля родителите ми да оправят всичко по наследството и ще приема, че съм сама.
Мислех, че това за наследството е било между другото написано в по-предните постове. Какво наследство, нали родителите ви са живи!? Смятам, че те са в правото си да се разпоредят с имотите, които притежават, така както те желаят. 
И още нещо - сестрите и братята, за разлика от приятелите, не си ги избираме, не сме длъжни да ги харесваме или обичаме, само може да ги подкрепим ако те имат нужда.

# 29
Може сестра ти да е отключила някакво психическо заболяване. Аз не бих се натискала да се сближаваме и в никакъв случай не бих й звъняла на вратата. Ти си й подала сигнали, тя не е откликнала и дотук...

Общи условия

Активация на акаунт