За Коледа подаръци ще има от сърце, но най-скъпия подарък Януари ще държим в ръце!

• 35 193
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
На мен ви пада тапата от вчера. 36+4 г.с съм. Приеха ме в болтицата. При мен има и кървави съсиреци. Днес продължава да пада. Направиха терапия за дробчетата.

Сериозно ли сложиха кортикостероиди в почти 37 седмица, след 36та вече си е доносено бебето? Не знам, направо се учудвам, това в коя болница е? Такава терапия се прави при евентуално преждевременно раждане, а при теб не е.
Знам, че дробчетата са напълно развити след 37 седмица. Преди това задължително правят терапията.
И аз така чувам все по-често. Наистина колкото по-близо до термин , толкова по-добре, но като влязох да раждам последното бебе, имаше 2 жени, които бяха 37 седмица и лежаха за задържане 🤔

# 496
Неви, не е задължително, даже аз за пръв път чувам след 36 г.с. да го правят. Ами тя след 3 дни навършва 37ма. Интересно ми е в коя болница е?

# 497
Неви, не е задължително, даже аз за пръв път чувам след 36 г.с. да го правят. Ами тя след 3 дни навършва 37ма. Интересно ми е в коя болница е?
  Чак след 37+1  г.с бебето е донодено, преди се води недоносено. Може в 36 г.с да се справи само, но може и да не успее. Зависи как ще се адаптира.

# 498
  • Варна
Бърборанче, късмет, ако тръгне раждането - да мине леко и безпроблемно за теб и бебето!

Моята тапа първия път започна да пада на следващия ден след болезнен преглед за разкритие. До тогава не ме беше боляло от такъв преглед, а пък и докторът тогава си каза направо, че до 2 дена ще почне раждането, по това съдя, че беше си беше опит за предизвикване, успешен в крайна сметка. На следващата сутрин ми падна част от тапата, вечерта пак и след няколко часа родих. Обаче, срам не срам, ще си призная, че не помня как изглеждаше точно...
А на една лекция наскоро бяха споменали, че в последно време се смята, че бебето е готово едва от 38 седмица нататък и съветваха да не се съгласяват майките на планирано секцио преди тази седмица.

# 499
36 + вече го смятат за готово за раждане. Тези дни с двама та ми лекари го коментирахме. Тръгне ли раждане, не се спира. Независимо и от теглото.

# 500
  Чак след 37+1  г.с бебето е донодено, преди се води недоносено. Може в 36 г.с да се справи само, но може и да не успее. Зависи как ще се адаптира.
Бърборанче, в коя болница е това? Наистина ми е любопитно.

# 501
Идвам да се оплача, че тоновете днес не бяха много хубави и ме посъветваха да ги повторя в някой от следващите два дни. Така че пак ще ходя в петък. Имах много задачи през деня и не успях да обядвам, а и закуската не беше кой знае каква. Дали това се е отразило? Или само си търся причини за оптимизъм?!

За тапата не мога да съм полезна, за съжаление. Никакъв спомен нямам как беше с малката, а при каката изобщо не съм виждала такова нещо.

# 502
Изпращат на разходка и веднага повтарят пак. С две момичета пред мен. И с предната ми бременност..бяха 200. Разходих се и се бяха нормализирали. Бях попреяла леко тогава Relaxed

# 503
При мен амплитудата дойде голяма, май. Някои тонове слизаха до 100, после пак се вдигаха. Няколко пъти го поразбутваше сестрата. Може би е искало да си подремне, а ние го ръчкахме. Иначе горната граница е до към 150-160 макс.

Абе, терсене ми е сега. Чувствам се виновна, че цял ден не намерих време за почивка и храна.

# 504
Аз чак в петък съм на тонове и то за първи път. Все си мисля, че ще родя след нова година. Може би се настройвам от първото раждане, когато родих точно на термин. Много странно, че в осмия месец качих само 1 кг. А 5,6 и 7 - 10 кг. Вече лицето взе да ми става като луничка, с едни големи бузи.

# 505
Толкова е относително, според мен. Всяко помръдване се отразява. Паднаха до 50, изчезнаха, после скочиха до 172 онзи ден. Аз съм болна и се моля за задържи. Вечер почват чести и болезнени контракции...спряхте ли магнерота? Аз още в 34- та  по препоръка на лекаря.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 22:52 от Maria_Mia

# 506
  • Полша, Варшава
Здравейте мами, успех на всички с финалните седмици.
Ние днес бяхме на лекар и казаха, че всичко е наред с малката, но ще продължа с магнезия и nospa за да я задържим поне до 37 седмица. Усещам постоянно напрежение долу в матката ми, от време на време имам контракции, но бързо отшумяват за сега. Разкритие имам около 1.5 см. Чудя се дали ще издържи още 10 дена. След престоя в болницата миналия уикенд не спирам да мисля дали бебка е добре. Утре влизаме в 36 седмица и се надявам да издържи още малко Simple Smile.

# 507
Ние днес бяхме на лекар и казаха, че всичко е наред с малката, но ще продължа с магнезия и nospa за да я задържим поне до 37 седмица. Усещам постоянно напрежение долу в матката ми, от време на време имам контракции, но бързо отшумяват за сега. Разкритие имам около 1.5 см. Чудя се дали ще издържи още 10 дена. След престоя в болницата миналия уикенд не спирам да мисля дали бебка е добре. Утре влизаме в 36 седмица и се надявам да издържи още малко Simple Smile.
Ох, лягай и лежи. Желая ти да се задържи докато трябва.

# 508
  • Полша, Варшава
S and M, благодаря ти.
Лежа, ама задните части ме заболяха Joy

Ох, лягай и лежи. Желая ти да се задържи докато трябва.

# 509
И тази вечер,в любимият ми час,аз отново съм будна 😁та си мисля как мислите да се епилирате,защото аз по добрият стар метод с бикчето няма да успея...Мислех си за някакъв депилатоар,но дали е удачно според вас.Вредно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт