Какво от "моята чужбина" бих приложила в България?

• 36 585
  • 612
  •   1
Отговори
# 345
Аз от години съм донор и съм още жива 🙂
Предполагам, че винаги може да има пробив в системата, но това мен лично не би ме спряло.

# 346
  • Street of Dreams
Като става въпрос за донорство, напоследък мислих по въпроса, то аз не съм атрактивна, над 60 години, но по принцип.Та няма ли  някакъв пробив  като имат данните ти и съгласието за донор да ги използват срещу теб, грубо казано да те претрепят  за органи.Как е устроена системата да няма злоупотреби.
Как така да те претрепят за органи? Кой, защо?

Да уточня за т.нар. "дарителска карта", там се упоменава изрично дали искаш да дарил всичките си органи, дали само някои от органите или НЕ искаш да бъдеш дарител. Така спестяваш това решение на близките си. Сега видях, че го има и на български
https://www.organspende-info.de/sites/all/files/files/BZgA_Organ … Bulgarisch(1).pdf

# 347
 Изобщо не искам да се замислям за даряване на органи. Звучи ми толкова ужасно, че не допускам изобщо подобни размисли. Никога не бих попълнила и носила със себе си такова нещо в джоба.

# 348
https://www.redcrossblood.org/donate-blood/how-to-donate/eligibi … nce-material.html

Европейците не могат да даряват кръв в  Сащ, най общо казано. Но сме донори.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 17:52 от Agent Provocateur

# 349
Ева, и аз по Коледа търсих кръводарители за баща ми,преди 3 години (той почина преди 2 месеца).
По спешност го приеха с тежък вътрешен кръвоизлив. Не съм се интересувал във Франция как е, просто не се е налагало.

# 350
Изобщо не искам да се замислям за даряване на органи. Звучи ми толкова ужасно, че не допускам изобщо подобни размисли. Никога не бих попълнила и носила със себе си такова нещо в джоба.

От любопитвтво може ли да попитам защо?

# 351
  • Canada
При нас май всеки месец има кръводаряване на работа. Идва едно бусче и който иска дарява. До скоро не приемаха кръв от англичани, не знам по каква причина. Шегуваме се тук, че е заради това, че са се женели близки роднини помежду си, навремето.

# 352
А в България има ли нещо подобно, чрез което човек изразява желанието си да дари органи? Аз имам такова картонче, но за кръвната група. Искам, ако има вариант и органите.

# 353
Аз да кажа защо питам ,от много гледане на филми как се чака ,последния беше за един баща ,дето стреля така,че да докара мозъчна смърт заради органите, а  и  убива  предните в списъка.И много други лекарски филми ме накараха да се замисля, дали като имат информация за показателите(кръвна група ,съвместимост) и търсят донор не си помагат с набавянето.За пари всичко става по света.Дано е безопасно.И поздрави дето не се замисляте, аз вече не вярвам в добрите намерения , защото всяко може да се опорочи.

# 354
При нас май всеки месец има кръводаряване на работа. Идва едно бусче и който иска дарява. До скоро не приемаха кръв от англичани, не знам по каква причина. Шегуваме се тук, че е заради това, че са се женели близки роднини помежду си, навремето.
Заради лудата крава в ЮК

# 355
И нашите карти за съгласие за донорство носим в портфейла. Да стоят в къщи няма смисъл. Също сме доброволни дарители на стволови клетки, преди време дадохме материал за типизиране и сме в информационната им банка. В нашето градче акции за кръводаряване се правят 4 пъти годишно и са толкова големи и посещавани,  че ангажират най-голямата спортна зала и пак чакаме на опашки по час-два, но организаторите превръщат събитието в празник. Чувството да си дарител е незаменимо.

# 356

От любопитвтво може ли да попитам защо?

Представата внезапно да загинеш и да те разфасоват първо е ужасна. Второ да нося в джоба си такава хартийка винаги символично ми звучи все едно да си нося некролога със себе си докато съм жива или да предизвиквам съдбата и някакви подобни събития.

# 357
  • Canada
Заради лудата крава в ЮК

Аха, изясни се!  Joy

# 358
  • Street of Dreams
Боряна, в реалния живот няма как да се случи подобно нещо.

# 359
Твоята версия ми допада къде къде повече Wink

Общи условия

Активация на акаунт