Какво от "моята чужбина" бих приложила в България?

• 36 561
  • 612
  •   1
Отговори
# 375
bruja, разбирам. А къде е това населено място?

Салсиша, има има, това е генетичен материал. Ти си дарявай, не те спирам.

И за трите вида даряване не ставам.

Няма значение какъв материал е, кампаниите са си кампании. В почти всички такива на Червения кръст, участват деца. 

# 376
Аз нямам проблем с даряването на кръв. Смятам го за благороден жест, но мисля, че трябва да става под други регулации и сред други среди, а не сред общностите на и с/посредством лицето на деца на 10-11 години.
Което явно не пречи да се случва и да работи. Simple Smile

# 377
То не става посредством тях, те просто популяризират. Както донорството на яйцеклетки бива промотирано и насърчавано с историите на вече родените бебета и т.н.

Дори и в личните дарителски кампании се заснемат клипчета с децата на пострадалите.

# 378
Аз преди години съм дарявала в България. В Германия веднъж съм дарявала. Исках и втори път, но ме върнаха. Бях си порязала пръста, а ако човек има "отворена рана" на видимо за докторите място, дори да е безобидно порязване, не позволяват даряването. При разговора докторката ми каза, че ако имаш някъде раничка, разчоплена пъпка или каквото и да е подобно нещо, не приемат. Също след престой в болница през последните 6 месеца или година, болници в чужбина, и още доста изисквания.

# 379
Тц, различно е. Децата не бива да се ползват за популизъм отвъд това, което могат да осъзнаят.
Ползващите го са манипулатори и то от долните.
Историите на вече родени бебета от дарени яйцеклетки не се рекламират от деца в училищата. Както и донорите. Не съм видяла в нашето училище мили деца да ми раздават брошури за донорство или да тече на канала на училището или сайта им.
Тук, в България има кампании за дарителство в университети, компании, фирми, където им е мястото. Сладките личица на децата да ми ги ползват да даря кръв, мерси, няма да го направя. Simple Smile

Разбирам те, Салсиша, с това се занимавам, с маркетинг, но това не значи, че съм привърженик на всичко, което е на всяка цена и носи резултат. Губи се моралната граница. Което за мен е по-важно. Много е лесно да яхнеш сладките същества като дечица, за да постигнеш целта. Ами, не. Не одобрявам.

# 380
Въпрос на гледна точка. За мен не е неморално да се дарява кръв, това е обществено нужно. Много по-морално, от всички комерсиални рекламни кампании, които ползват деца.

# 381
Въпрос на гледна точка. За мен не е неморално да се дарява кръв, това е обществено нужно. Много по-морално, от всички комерсиални рекламни кампании, които ползват деца.
Добре, приемаме, че си ок. Да разгледаме ефективността на подобни кампании. Би ли дарила кръв при кампания под напора на деца на 10-11 години.

# 382
Добре, приемаме, че си ок. Да разгледаме ефективността на подобни кампании. Би ли дарила кръв при кампания под напора на деца на 10-11 години.

Подобни кампании не са ли по-скоро с цел децата да станат бъдещи кръводарители? Не знам дали децата биха мотивирали немотивиран възрастен, но може би се покачва шансът самите те да станат кръводарители като пълнолени? Възпитаване на положително отношение към кръводаряването у подрастващите и т.н.

# 383
Ами ... като минимум би ми привлякло вниманието едно дете, повече от стандартните, безлични раздавачи на листовки. А когато го привлече, бих се замислила, защото това не е нещо, за което си мисля всеки ден, изобщо не се сещам дори.

# 384
Понеже и ние бяхме съвсем наскоро на вълна търсене на кръводарители и се бяхме видели в чудо, да кажа, че в България много хора искат, но са негодни да дават кръв. Явно сме доста болен народ. Търсехме кръв за свекъра ми, искаха ни шестима кръводарители, оказа се, че нито един от семейството не става. Аз за себе си знаех, защото съм хипертоничка, при другите изскочиха други медицински причини. Добре, че си имаме група във фб - Шофьори Бургас, непознати хора се притекоха на помощ. И добре, че не искаха от неговата кръвна група, защото е много рядка. Недостатъчно се популяризира кръводарителството у нас според мен.

# 385
  • Street of Dreams
Тц, различно е. Децата не бива да се ползват за популизъм отвъд това, което могат да осъзнаят.
Ползващите го са манипулатори и то от долните.

Долни манипулатори?! За това, че искат да накарат света да бъде по - добър един към друг и да спаси живот? Казваш ми го от държава, в която подтикват хората да взимат неизгодни кредити, за да си платят тока и да изпратят децата на училище? В този маркетинг ли работиш.

И още по-важното - децата на 10-11 години вече би трябвало да знаят и ОСЪЗНАВАТ защо точно е важно кръводаряването! Ако на това не ги научим до тогава, на нищо не сме ги научили. Че и за популизъм ми говориш, освен за маркетинг...

# 386
  • Down south
Понеже и ние бяхме съвсем наскоро на вълна търсене на кръводарители и се бяхме видели в чудо, да кажа, че в България много хора искат, но са негодни да дават кръв.
Тук (САЩ), всички живели през определено време в България и не само, сме негодни, като кръводарители. Точка.
Може човек много да иска  да дари кръв, може да е  рядка кръвна група, но е негоден.

# 387
  • Fort Worth, TX
Бих пренесла как хората предпочитат да осиновят куче или коте, за да му дадат шанс за живот.

# 388
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Къде това,в Тексас ли?Приютите из цяла Америка са препълнени,брийдърите богаташи и това заради разглезени и безотговорни американци,които купуват кученца и след като се наиграят или им омръзне да се занимават с тях(защото едно куче си иска грижите) ги захвърлят.
Хубавото поне е,че не ги захвърлят по улиците или убиват/пребиват от бой,както правят изродите в България,а им се дава някакъв шанс за оцеляване.

Много ми е болна темата и винаги се разстройвам.

# 389
Защо се купува кръв, а не се дарява?

Общи условия

Активация на акаунт