Модни тенденции в прическите и всичко за косата

• 67 635
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Може ли примерен линк с оцветяваща маска?

# 661
Здравейте момичета,
И аз да се оплача от поредния фризьор.За моята коса имам чувството че не се е родил.Сега да кажа как си освиних косата ,че и дъщеря си вземах. И двете сме с средно кестеняви коси и искахме светло кафеви кичури.Фризьорката ни обезцвети -мен с фолио ,нея на шапка и след това ни матира.Резултата е -аз съм с жълти и оранжеви кичури ,а дъщеря ми е с по-тъмни.Притеснявам се за нея ,тъй като е с по-слаба коса от мен,сега не живее в бг и това матиране след няколко седмици ще се измие.Дайте идея как да си подържа косата там,ако може сама да се матира ..или да мята непрекъснато боята?
Без амонячната боя колко е безвредна?
Правилно, кичурите се матират.  Защото при изсветляване не се получава цветът, който желаете.  Изсветлената коса е грозна и винаги след това се третира с боя. Има значение обаче колко време стоите за обецзветяване, ако стоите по-малко стават по-тъмни кичурите, и обратното - по-светли при продължително стоене.  Иначе шапка или фолио - има значение за гъстотата  и равномерността на кичурите, която сте искали.
Може да поддържате само с матиране кичурите на дъщерята. Ако са прекалено светли е по-лесно да се направят по-тъмни, отколкото обратното.

# 662
Може ли примерен линк с оцветяваща маска?

Този използвам аз:

# 663
  • някъде под слънцето...
Тук има най различни
https://www.google.com/search?q=mascarillas+de+color&client= … w=360&bih=560
Revlon, Nirvel....Зависи в коя държава.
Примрено Nirvel

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 13:41 от sl

# 664
Благодаря за идеите.Ще си купим оцветяващи маски,а матира ето как става?Може ли с матиране да докараме по-светло кафеви кичури?

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 16:45 от bubanka

# 665
С матиране може да се придаде нюанс на кичурите ( както и на цялата коса), например зеленикави, сивкави, розови и др. Матирането се прави с по-малка концентрация боя, отколкото при бооядисването на коса. С матиране само не може по -светли да ги направите от онзи цвят, когато са ги обезцветили (примерно оранжев, жълт, бял...). Можете да ги правите по-тъмни. За по-светли трябва пак да ви обезцветят във фолиото или шапката, но трудно е да се уцелят точно старите кичури, и голяма играчка. Най-много да станете на още повече кичури, хаос някакъв може да се получи. Не го правете. Носете си ги така.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 16:45 от bubanka

# 666
Grinning ясно че ще трябва да си ги носим Grinning По-светли не искам .Искам да ги потъмня,но как да разредя например кафява боя?Това не знам.Боже Господи,всеки път си казвам че за последно отивам на фризьор.

# 667
Знам че темата не е за професионалисти, но знам и че има много момичета които вече разбират повече от профи. Наистина имам нужда от помощ и съвети. Това е положението в момента!
Кофти цветове + накъсани крайща. Второто е ясно, че без подстрижка няма да се реши. Как да оправя цвета. Решила съм че повече няма да ходя при фризьор. Не става. Аз ли съм претенция, те ли са зле не знам. Най хубава коса съм имала като си я поддържам вкъщи. Въпроса е само веднъж да ида да ме подстрижат хубаво.

Само от 4ка вероятно ще успее да прикрие всичко това. Не знам с какъв оттенък предвид зелените кичури в косата ми.
Елена, искрено ти съчувствам,защото и аз преди години все бях в такава ситуация или с постригването,или с боята. За изравняването е ясно,но за цвета мога да кажа,че при мен се случваше с бои за домашна употреба (Гарниер, Елеа, ММ ползвах най-често) и като минавах от по-светло на по-тъмно след месец изтощените участъци стояха светли и ходех на петна. Така че според мен имай го предвид и се зареди с търпение,че още известно време ще избиват различни цветове.
От няколко месеца използвам 3Deluxe, италианска е и съм много доволна, моят цвят е 8.0 с оксидант 30 %, правя само корените от август до сега. Последният път реших да разнообразя с 8.13 и оксидант 20%, разлика в цвета почти няма, но не ми покри добре белите коси( а те не са много, все още са единични косми). Друг проблем ми са накъсаните краища от вертикалното чистене на цъфтеж. Все повече си мисля,че 8-цата е тежка за финия ми косъм. Имам още половин боя за боядисване на корените и след това ще опитам 1-2 осмици на Матрикс,че иначе ще си умра ако не ги пробвам, просто много ми харесаха в каталога. Ако и с тях не стане, минавам на 7-ца. Така или иначе това ми е естествения цвят, имам много силен червен отенък,който трудно се покрива и може би вече ще спра да се боря с него.

# 668
Хелия,
20% и 30% е много силен оксидант, изтощително е. Белите коси само с 8.0 се покриват, 8.13 не покрива, но можеш да си направиш смес от двете (8.0  и 8.13 +оксидант 12%, боя:оксидант=1:1).

# 669
Предполагам, че има предвид 20 и 30 волюма, което е съответно 6% и 9%. При седмица естествен цвят и 8 боя са напълно достатъчни. Аз съм с фин косъм и червен пигмент, не бих ползвала нищо с 3 в номера за корени.

# 670
  • Някъде там
Нещо интересно.
Под всяка снимка има какъв цвят и оксидант е използван за постигане на цвета
http://lakme.kiev.ua/do-i-posle-okrashivaniia-lakme .
Има цвят подобен като желанието на Мис

Наша модель имела следующую базу:
корни: 4/00 + 20% седины длина: смывший цвет 4/00+ 4/60
Как мы окрашивали:
корни: 4/00 -1ч. + 4/60- 1ч. + 6% окси- смешивать 1:1 время выдержки 20 мин. длина: 4/00 -1ч. + 4/60-1ч. + 3% окси смешивать 1:1,5 время выдержки 25 мин

# 671
.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 10:20 от sensitive***

# 672
Да попитам - купих си какаово масло от ДМ, на Драгон. Вътре много леко жълтее, и освен на какао ми се струва, че мирише и на леко кисело. Така ли трябва да е?

# 673
Моето какаово масло е жълто, твърдо и мирише силно само на какако. От някъде го поръчвах, но не помня от къде...

# 674
  • Sofia, Bulgaria
И моето мирише силно на какао. Цвета е бледо жълто.
Какаовото масло за косата ли ще го ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт