Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 132
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Приемате ли ме е темата Heart

От Самбукус с бъз и аз съм доволна. Даже трябва да взема пак.

Аз да се оплача. Малкия кашля всяка сутрин вече доста време, но пък кашля само сутрин 10-тина минути, киха два пъти, изкихва едни жълти, гъсти сополи и това е. Няма температура, течаща хрема, даже никаква хрема. Но това е от месец вече. Предполагам има някъде някакъв задържан секрет, нямам друго обяснение. Как да го разкарам?

# 151
Аз нали се влача и аз болна, уж нямах секрет, но явно навътре съм задържала. Днес много ме заболя ухото, ходих и до спешното, имала съм вода в ухото. Сега хем боли, хем много неприятен натиск имам. Само спрей за нос ми дадоха. Някой има ли опит? Какво се прави? И тази вода всъщност възпаление ли се води?
Тук съм чела за спукване на нещо си в ухото, но при децата...опасно ли е?
Детето и то нещо си прочиства гърлото, а ММ го бодяло в гърлото. А е още януари..
Дани оправяй се бързо.

# 152
  • София
Lino, и аз така 2 дни нямах сили да стана, гърлото ме боли зверски вече 5ти ден и изобщо цялата носоглътка ми е ужас и ме болят и всички околни лимфни възли, ама аз съм си и с Т  от 4 дни вече, от снощи поне ми поспадна, вече държа само 37 и нещо, предишните дни над 38 плътно от сутрин до вечер.  Мисля, че това е актуалният грипен вирус, а уж съм и с ваксина. Честно казано не помня откога не съм боледувала такова ужасно боледуване. За да ти се дренира течността от ухото задължително трябва да си слагаш някакви капки за нос. Аз си слагам уж, ама пак на моменти е пълна непроходимост в носоглътката ми и определено усещам напрежение и към ушите. То знам ли вече и аз какво усещам, от това напрежение ли, от самия вирус ли, ама постоянно ме цепи и главата. Тъпча грипекс и нурофен, за гърлото един спрей с лидокаин донякъде ме спасява. Дребното и мъж ми засега държат фронта, ама ще видим докога.

# 153
Лино, преди много правех този масаж на дъщеря ми https://vimeo.com/12749323
Карала съм я да надува балони също или да надува само ушите си, да дъвче дъвка. Не знам при вода в ухото дали е същото като запушване на Евстахиевата тръба https://youtu.be/i7xf8ORyaPo
Виж и това видео https://youtu.be/NIYfApRGf1Q
На мен съм си палила и свещи за уши при болка, но при гной пише, че не трябва.

Моята също нямаше никаква хрема в началото. После се появи нещо и уж отмина, но накрая стана синузит. Досега не ми е правила такова нещо. Даже и жълти секрети е имала много много рядко.
Вчера я водих пак на слушалка при Периновска. Спря Вентолина и ще продължим само с аб и Пулмикорта. Ларингитно-фарингитно е плюс нещо в синусите. Нямам думи просто, а тепърва предстои да хващаме грип.
Елена, освен да правиш промивки по два пъти на ден.
Дани, Ердомедът е за втечняване на секретите. Хустагилът също, но е билков. Сигурна ли си, че двете са ти изписани? Не виждам логика. Ако нямаш автоимунно заболяване, пробвай някакъв имуностимуланн с бета глюкан например.
Мими, на друг лекар ходили ли сте? Не е нормално да е с т след три аб. Има нещо сбъркано в лечението. Според мен сте за болница.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 08:19 от Дъждец

# 154
  • София
Светле, ти ме знаеш, че не съм голям фен на антибиотиците, но според мен има шанс те да те оправят, ако вдигаш температура повече от 5 дни. Аз бях така - вирус, абсолютен парцал, болят чело и очи, 5 дни седях с темп, после температурата изчезна и си казах “оправих се”. След три дни затишие започнах да правя субфебрилна - 37, 37.2-3 и започнах АБ; надявам се от него да мине. Ако не, ще го сменям.

Лино, трябва да взимаш Нурофен стоп колд или Ибупром синус и може да дъвчеш дъвка и както са те посъветвали, да слагаш капки в носа, за да гонят секретите; може и мазило Ринолекс, то е с псевдоефедрин.

Дечурлигата вече са по-добре - нямат температура и кашлица, само сополи. Каката и малчо си допиват АБ. Големият приключи курса.

Mimimibg, притеснително е това, което описваш. Може на детето да му се наслагват няколко вируса в момента Sad или да не е точният АБ. Аз бих отишла и при друг лекар. Продължителната температура е много важен симптом и не бива да се пренебрегва.

# 155
  • Пловдив
Направихме консултация с двама лекари, ако и днес не му спадне темп. ще го водя на трети.

# 156
Оххх, напоследък Николай боледува много често. Личната каза, че е вирус и затова. През целия Декември си бяхме вкъщи, не го пусках на детска градина за да не се влоши. Сега вече е по - добре, но много ме е страх да не го повтори. Disappointed Relieved

# 157
  • Пловдив
От тръгването на нашето на ясла, започнаха болестите. Как пък не изгради имунитет, то не бяха имуностимулатори, то не беше чудо. По нагоре имаше пост за даване на бъз. Като се оправи ще му дадем и   него. Само не знам по колко се дава?!

# 158
От тръгването на нашето на ясла, започнаха болестите. Как пък не изгради имунитет, то не бяха имуностимулатори, то не беше чудо. По нагоре имаше пост за даване на бъз. Като се оправи ще му дадем и   него. Само не знам по колко се дава?!
Моята свекърва ми каза, че е много добре да давам на децата следната рецепта: Добави шепа смесени горски плодове към зърнената закуска или сутрешната каша на малкото дете.  За да е по - вкусно можеш да добавиш кленов сироп, мляко или шоколад. Аз лично пробвам това от началото на тази година. Надявам се да има ефект.
Николай го изяжда веднага, защото му е много вкусно. Аз му правя мляко със зърнена закуска (обикновено е корнфлейкс  или Несклуйк) и просто слагам шепа горски плодове. Става БОМБА! Heart

# 159
Няколко години подред правих бъз. Пробвах и купен. Никакъв ефект не видях. Даже имам още домашен някъде из хладилника. Добър антиоксидант е, но при нас бета глюканът има по-голямо действие.
Мими, а кръвни изследвания пускали ли сте? Може в началото да е било чист вирус, мононуклеоза и др. и затова да не се е повлиял от първия аб.

# 160
Да се включа и аз, макар и не много оптимистично. От двегодишната ми непрестанна борба със задна хрема с усложнения при баткото, единственото, от което съм видяла ефект, беше махането на третата сливица. Не смея да се хваля, затова няма да влизам в подробности. Малкият не е на ясла повече от месец - още си има сопол в носа! И не е като да съм го оставила и ден без промивка поне.

# 161
  • shumen
Лино,момичетата са ти казали какво може да правиш.
Дъждец,аз съм в грешка.Не е Ердомед,а Екомер,перлички с масло от черен дроб на акула.
Моме,аз в Понеделник ще го водя на УНГ при друг лекар да видим той какво ще каже.Ако каже,че е за вадене няма и да се замислям,ако ще спре да ми боледува.
Аз днеска съм малко по добре.Гърлото не ме боли така зверски.Ако малкия беше по кротък и да не викам по него щях обаче да съм още по добре.

# 162
Да, Дъждец това трябва да е, Евстахиевата тръба. Мерси за клипвете. Аз от УНГ знам, а и педиатъра е казвал, че малкия има вода в ушите, но той никога не се е оплаквал от болки. Само веднъж октомври и имаше вода, но изчакаме и с нурофен мина.
Сега какво се наредих, още ми е отпуснато, днес с капкита нямам толкова силна болка и натиска намаля. Дано мога до понеделник да изчакам. Това което не разбрах е аз с отит ли съм или това се води друго с водата..Вчера този УНГ ми каза да съм капела по 5 пъти на ден капки, но аз до три ще се огранича.
От бъз и аз не видях полза.
Светле ако не спадне температурата трябва да идеш да те видят. Може твоето да е грип. И аз си мислих да не е грип пра мен защото два дни всичко ме болеше, но пък нямах температура. Обаче пък седмица ще стане се влача и започва и кашлица.

# 163
  • Пловдив
Благодаря Рали, ще пробваме.  Дъждец, правиха му изследвания едва преди ден, като видяха, че не се повлиява от нищо и тогава смениха и антибиотика. Тогава направиха и ренген. ЛЛ каза че, изследванията му са добри Sad като за вирусно заболяване. И понеже ги правихме при нея в лабораторията  на клиниката нямам копие.

# 164
Като са за вирусно заболяване е нормално да не се повлиява от АБ. Ще спре да вдига температура когато пребори вируса.

Общи условия

Активация на акаунт