Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 139
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Да попитам и тук солна стая дали би била полезна за дете?

# 211
  • пак там

Абсолютно.

# 212

Абсолютно.

Ще я откриват на 15-ти и смятам да взема карта с няколко посещения.

# 213
  • На брега на реката
Не пречи да опитате, но не очаквай чудеса! Вид профилактика си е и зависи какъв проблем имате все пак. Всичките ми познати, които са посещавали солна стая отчитат ефект докато ходят. Като спрат и проблемите се възобновяваха обаче.
Дани, аз и предния път ти писах за пулмолог. Не знам какво още чакаш, та не идеш на преглед. Има лекарства, които терапевтично помагат да се възстановят дробовете. Не може всяка зима да си с бронхити, пневмонии и на Аб. Просто не е нормално! След пневмонията на дъщеря ми още няколко месеца беше на терапия и нищо повече не повтори. Намери си читав лекар и се консултирай, това тежко боледуване си е амортизиране на организма!
Бързо оздравяване на всички. Дано сега със студа да измрат всички бацили Simple Smile

# 214
Аз трескаво търся какво да давам профилактично за грипа..и аз да вземам дори. Моя обрив ту избледнява, ту избива. Още снощи почна нещо да ме боде в очите, тази сутрин чисто червени, викам си хайде и конюктивит сега понеже и корема ми не е ок, обаче пък после червенината се махна. Не знам дали да не отида за едно ЦРП. Какъв е тоя вирус не знам, от БГ се го донесох обаче.

# 215
И аз се интередувам от солна стая,дали би помогнала при задна хрема,оттам увеличена трета сливица и развъждане на бактерии.До неделя бяхме на АБ заради пневмокок и мораксела,в петък бяхме на контролен преглед,УнГ вика чист чист.Снощи спа неспокойно,прихъркваше ,днес сутринта викам да му видя гърлото.. един гъстбжълт секрет виждам как се стича.Направо ми писна.Имаме солна стая при нас и мисля да го водя.Отделно ще видя и на хомеопат,но чаках да се възтанови малко ...

# 216
Здравейте!

Не съм писала до сега, но чета темата и научавам доста полезни съвети!

От известно време детето ми много хърка нощем, силно като възрастен човек.
През деня също на моменти носът хърка.
Други оплаквания няма, промивам носа с физ.разтвор, няма секрет.
Последно декември изкара вирус с жълтеникави сополи и кашлица.
Чета, че при такива състояния ползвате Лимфомиозот и Цинабсин. Не ми се разкарва в тези студове да се мъкнем по кабинети само заради това, според вас удачно ли е да ги дам на своя глава?

# 217
  • София
Хм, Лино, знаеш ли, че и аз имам сърбящи пъпчици тук-там, все на някой прах за пране ги отдавах и изобщо не ми беше хрумвало да ги свързвам с вируса по някакъв начин. Аз съм пушка вече, 4 дни бях мноооого зле, но това беше и всичко ми мина. На малката давам Имунохелт Форте, ама толкова се и сещам да ѝ го давам, половината дни пропускам. На нея май ще ѝ се размине, още си е здрава. Тя тази учебна година изобщо не ми се е разболявала, като изключим една лека хрема, след която пак я боля ухото за няколко дни и имаше течност, ама то това ѝ е от редовните състояния и вече изобщо не го броя, та тя ще излезе най-здравата в семейството Simple Smile

# 218
  • София
Ванилия*, и моята щерка хърка така. Водили сме я на УНГ - нищо притеснително. Не бих давала лимфомиозот или цинабсин, само заради този симптом и без лекарско предписание. Ако можеш, по-добре наистина заведи детето на хомеопат и нека той да предпише нещо.

# 219
Благодаря за съвета, Аш!

Ще останем с промивки за сега, в нашия град не съм сигурна дали имаме специалисти хомеопати. Предимно са си ЛЛ и педиатри, които изписват хомеопатия.

# 220
  • София
На мен ми прави впечатление, че някои ЛЛ изписват хомеопатия на килограм, дори такива, които до вчера са били върли противници. Няма лошо Grinning.

Може да пробвате да стоплите морска сол в тенджерка на котлона (без вода), да увиете така загрятата сол в кърпа и докато е топла, да поднесете вързопчето под носа на детето да вдишва и да подиша така няколко минути, без въобще да допирате до кожата. Има много хубав ефект - тази сутрин го пробвах на себе си. Усеща се как ароматът на морската сол разтваря ноздрите и отпушва. Ако се прави инхалиране с инхалатор е малко по-различно - тогава някак влиза и пара и не е толкова силна миризмата на сол. Промивките също са хубаво средство - почистват, овлажняват.

# 221
Мерси, ще пробвам!

# 222
  • shumen
Зест,да се оправя и ще потърся читав пулмолог в нашия град.
Лисе,аз го водих миналата година в солната стая,но ми направи пневмония,която казаха,че може и от там да я лепнал и се отказах.При нас гадното е,че ги събират болни и здрави на едно.
Аз днеска цял ден нямах Т и сега вечерта пак вдигнах 39.Утре мисля да видя как съм и да отида при доки да ме чуе пак.

# 223
Зест,да се оправя и ще потърся читав пулмолог в нашия град.
Лисе,аз го водих миналата година в солната стая,но ми направи пневмония,която казаха,че може и от там да я лепнал и се отказах.При нас гадното е,че ги събират болни и здрави на едно.
Аз днеска цял ден нямах Т и сега вечерта пак вдигнах 39.Утре мисля да видя как съм и да отида при доки да ме чуе пак.
Днес бях записала час за солна стая,но се видях с приятелка и тя  каза че някои деца след солна стая се разболявали и вдигали температура,обадих се и отмених часа.
Слетобеда водих синът ми при УНГ на преглед,
Попитах я за солната стая,тя ми каза че ако е болен може да предизвика някаква реакция,но не и като е здрав.. Та сега съм в дилема..и след вашия коментар още повече.
При нас е проблема задната хрема,не се ли овладее (а винаги я хващам навреме) ,се превръща в бактериална хрема .Оправяме се ,държа го още  седмица в нас,пускам го на градина и пак хрема.Госпожите винаги твърдят ,че нямало болни деца и в този момент някое се изкашля или киха и вади зелен гъст сопол.. .
В неделя спряхме антибиотик (за 1 път пие) заради две изолирани бактерии ,а днес баща му го хвана грипа и сега ме е страх малкия да не го лепне 😭
 При грип ,за възрастни  препоръчвам ремантадин ,бяха го изписали на съпруга ми и много бързо се повлия ,но се пие по схема.Сега пак му го дадох да го пие,че го тресе и има температура,болки в мускулите и гърлото .А бяхме болни декември с брутална хрема и болки в гърлото и синусите  ..Писна ми от тези вируси и грипове 😔
Сега само да опазя малкия се моля .

# 224
За солната стая и аз така съм чела из групите, предизвиква реакции.

Общи условия

Активация на акаунт