Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 138
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • shumen
Лино,да не е алергия от нещо.
Аз ходих на лекар и съм с остър бронхит и това за два дни.Изписа ми АБ и сироп за кашлицата и ако до сряда-четвъртък не се оправя пак да отида.

# 196
  • София
Лино,да не е алергия от нещо.
Аз ходих на лекар и съм с остър бронхит и това за два дни.Изписа ми АБ и сироп за кашлицата и ако до сряда-четвъртък не се оправя пак да отида.

Лелее, дано не направиш пак някоя пневмония. Не ти ли каза докторът нещо за вентолин, пулмикорт - медикаменти, които да ползваш за по-продължително лечение, както и някой път да започнеш при първи симптоми след консултация с лекар, за да не се стига до остър бронхит?

# 197
  • shumen
Аш,благодаря.За Вентолин или Пулмикорт не ми каза нищо днеска,но не знам ако започна само с физиологичен разтвор инхалации на своя глава дали ще има полза.А и тя самата се учуди как може за два дни да направя остър бронхит като онзи ден бях с фаренгит.
Нали взех и направление и водих и малкия на УНГ и е с уголемена 3 сливица,2 степен  и от нея се стича секрет към гърлото.Взе му и секрет от носа,за да видим има ли бактерия и в Сряда ще е готов.Изписа му Лимфомиозот за 3 месеца и Цинабсин за 2 месеца и напролет пак да се видим и да се реши ще се вади ли.

# 198
Дани ужас,според мен също трябва да попиташ за инхалации както Аш ти е казала. А за трета сливица нашите деца са големи за такава да им прави проблеми.
Моя обрив може би е от вируса се изказа УНГ, цялата се обринах. Това е по-добрия вариянт отколкото алергия. Ухото е още червено и има вода, но мога да го мокря.

# 199
  • shumen
Лино,аз казвам какво ми каза лекаря.Не ми е казвал да са големи,а каза,че му прави проблеми.

# 200
  • Варна
Дани с тези бронхити и пневмонии всяка зима си направо за пулмолог. Антибиотика е най-лесната работа, но според мен трябва и профилактика някаква. Особено след боледуване. Обърни си внимание, за да си пълноценна, трябва да си здрава.

# 201
Лино,аз казвам какво ми каза лекаря.Не ми е казвал да са големи,а каза,че му прави проблеми.
Не сливиците да са големи..на 6 годишно дете няма вече трета сливица, че чак и тепърва за вадене да става въпрос.

# 202
  • shumen
Танита,ще говоря с доки и ще искам направление за пулмолог си мислех и аз.
Лино,тя се израства,но има и изключения при някой деца и явно моето е от тях.И понеже прави всяка зима бронхити и пневмонии доктора каза,че е проблемна и му изписа лекарства и напролет каза да се видим пак и да решим дали е за вадене.

# 203
Като вадехме на баткото третата сливица, имаше поне още 2 деца в нашата стая за същата операция, над 6-годишна възраст.

# 204
Като оперирахме Габи( та 5г и 7м)имаше 2 деца над 10г.И на двете им вадеха трета сливица и им дупчиха уши.Тогава питах и отговорът беше" Третата сливица се израства в пубертета".Друг е въпросът,че на  Дани детето,не боледува често и за мен смисъл от вадене няма.

# 205
Пък аз въобще не знаех, че се израства. Сестра ми много боледуваше и накрая по препоръка на доктора, я премахна на 25години!
Мислех, че или се раждаш с трета сливица или не...
Моя син със сигурност няма. Знам го от преглед още на 10 дни.
Сядам да попрочета тук- там из нета🙆

# 206
  • shumen
Уми,не боледува често,но прави бронхити и пневмонии всяка зима и затова според доктора е проблем.А и му пречи и е с постоянно запушен нос и стичащ се назад секрет.

# 207
 Дани, мисля че съм споменавала, но пак ще пиша. Големият ми син имаше уголемена трета сливица, бяха ни посъветвали да я махнем. Създаваше ни доста проблеми, включително и когато е с възпалено гърло започваше да не чува добре. Толкова бях се стресирала, но реших, че ще го заведа в София за операция. Там го заведох за последно мнение при един професор, доста възрастен, и той ми каза да не го подлагам на операция / аз това чаках / и ми даде един сироп, който той приготвя /от билки/, и каза да спрем за известно време приема на всякакъв вид цитруси под каквато и да е форма. След 3м. третата сливица почти изчезна. От тогава не се е случвало да имаме такива пробреми. Страшно съм благодарна на този човек, дано да е жив и здрав още дълги години. Това беше преди около 8г.сега баткото е на 14г.
Така че моя съвет е да не бързаш!

# 208
Бързо оздравяване на всички болни!
И ние сме в кюпа с гнойна ангина и Т.

# 209
  • пак там
С риск да ви досадя, ще ви разкажа какво направихме с моя син - беше на 6 години, и след като борихме с години с последствията от третата сливица, накрая стигнахме до една прекрасна докторка, която ни прие при първия бронхоспазъм. Педиатър, алерголог и пулмолог. Отидохме при нея с поредната подута сливица, съответно задна хрема, хъркане и кашляше като магаре. Тя ни препоръча едномесечен курс с пулмикорт, три пъти дневно. И го отряза. От раз. Завършихме курса и оттогава имахме три години спокойствие - няма спазми, няма хъркане, няма подута сливица. Едва тази година направи спазъм, но предвид че и баща му, който е с желязно здраве, се докара до същия спазъм, предполагам, че е инцидент.

Общи условия

Активация на акаунт