Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 137
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • shumen
Дъждец,утре ще видя как съм и пак ще отида,ако не ми е добре.Лошото е,че доки е до обяд и аз също.Но тъкмо си мисля,че аз и в болницата мога да отида да ме чуят.Сега пак кашлям и сякаш ми свирят гърдите,а и ме болят.

# 181
Светле ами той ми каза УНГ, че може да се перфорира от натиска..а какво е външен отит? Аз затова се вкарах във филм, ако съм с отит хубаво го намокрих това ухо. Може пък да имам..аз ще видя дали ще успея да ида утре на УНГ. Радвам се, че си по-добре днес.
Дъждец къде да я слагаш морската сол? Аз два ила три пъти имах синузит преди и секретите особено първия път бяха като вода, но оранежеви. И винаги се усеща мириса на гнойта.
Дани може би си с бронхит. Направи си компрес с мед и сода и спи една нощ поне така.

# 182
  • shumen
Лино,аз и предния път бях така и като отидох се оказа пневмония.Компрес с мед съм си правила като съм била така преди,но не помага.А и тази Т дето вдигам ме притеснява.

# 183
  • София
Дъждец, може да слагате, разбира се - на челото и под очите. Действа добре при всякакви възпаления на синусите. Чувала съм само, че е хубаво няколко дни преди това да има друго лечение, за да се поприбере малко лигавицата (което вие сте направили вече).

Лино, топли се сол в канче на котлона, без вода. После топлата сол се слага в кърпа и се допира до лицето Simple Smile.

# 184
  • shumen
Ужас сега пак съм с Т 38,8.Мислех си да хвана към спешното,но няма на кой да оставя детето,а и то спи.

# 185
Дани то пък компрес не може при температура, не съобразих. Не се паникьосвай сега, изчакай малко. Нали знаеш, че има и вируси с температура. Пий си нурофена, аз пиех едно тайлол хот и бях доволна октомври. Има едно умкалор, много го хвалят за кашлица.
Това за солта съм го чувала и бях забравила. Аз пък слагах тогава черен пипер някой ми беше казъл, но не минах без АБ.
Моето ухо си ме боде на моменти, даже сега от час, два повече го усещам, през деня не толкова. Утре пък е понеделник след ваканция и ще е ужас при лекаря, а и искат в 8 да си там, а аз няма да успея и ще ходя да се обеснявам пак.

# 186
Аш, благодаря! Аз на себе си съм слагала при болки в синусите, ама не бях сигурна ако е имало гной дали е хубаво да се загрява, но пък вече сме провели лечение, както казваш.

Дани, ти утре на работа ли мислиш да ходиш? Не искам да ти се меся, но с тази т е по-добре да вземеш болничен и да го пресечеш отначало.

# 187
  • гр.София
Авирон рапид съм го признала за вируси и настинки и грип, съпроводение с висока т и болка в мускулите. И мен и мм ни е вдигал за норматив. Но е много важно да се започне при най-първи симптоми.
Дани, не е лошо да вземеш нещо за имунитет, че ти направо се съсипа от боледуване.

# 188
Май само аз не съм доволна от Авирона - а децата имам предвид. Колкото пъти са им го изписвали, не е помагал.

# 189
Здравейте, момичета!
Лино, изобщо не трябва да се мокрят ушите, особено когато са болни.
Не случайно след баня се подсушават с клечки за уши. Аз не го правя, но не влиза вода в тях.
Има опасност от задържане на течност, която да възпали тъпанчевата мембрана ( с или без дупка в нея).
 При болно ухо се къпе с козирка/шапка за баня и/или памучен тампон с вазелин, колкото грахово зърно.
 А дотогава, по бабешки, на мен ми загряваха хапче амидофен или някое друго, завършващо на „фен”, на пламък от свещ. После се завива в носна кърпичка и се допира в ушния канал. Топлината и изпаренията на лекарството ме облекчаваха, докато дойде момента за преглед.

# 190
Ами то свърша вече, аз реших да си измия косата, но и ухото що да не изплакна..ще си знам, но сега ще си параноясвам тука. Как пък забравих да го питам доктора. Спомням си за детето последно октомври имаше вода и бях питала и каза, че може да се къпе. Аз просто за мен си нещо не разбрах какво точно ми е, тая вода вода ли е, гной ли е..не ми дадоха и бележка. Пък и ако се е перфорирало баш си е станала беля с мокренето.

# 191
  • shumen
Дъждец,мисля да отида на работа,а ако не ми е добре да изляза и да отида на лекар.
Лино,аз пих Тайлол Хот предния път като си мислех,че е настинка,но не бях доволна.Само ми смъкваше за малко Т и до час-два пак я вдигах.
Мария,доки ми изписа Екомер за имунната система.

# 192
  • София
Лино, стига си параноясвала с това ухо, имаш серозен отит (серозна течност в средното ухо), което не е някаква особено голяма драма. А относно мокренето, то и в здраво ухо задържана вода пак може да доведе до възпаление със същия успех, ей тогава става външен отит - възпаление на външния ушен канал, на което също казват и "ухото на плувеца" по обясними причини Simple Smile Едни капки Отипакс или други на някаква спиртна основа са достатъчни след като си се измила за да махнеш водата. Перфорацията щеше да я усетиш, вярвай ми. И не си завирай никакви неща в ушите в никакъв случай, има достатъчно обезболяващи капки за уши, използвай ги, ако те наболява, а може и нурофен да пиеш.
Моме, и аз не съм доволна от Авирона, моето освен, че се продрисква от него, друг ефект не съм видяла.
Дани, по-добре е да на ходиш на работа поне 2-3 дни, така като те чета си и ти по-скоро с грипния вирус. Отиди на лекар, след толкова скорошно боледуване поне Изопринозин ти трябва, не Екомер, а ако те прецени, че си с грип попитай и за Тамифлу.

# 193
  • shumen
Светле, мислех да ходя на работа,но като станах и видях,че съм с Т се отказах.Сега ще ходя при доки да ме прегледа.

# 194
Светле много благодаря за успокоението. На обяд съм на УНГ..Нищо не завирам в ухото, капя капки за нос трети ден. Днес повечко ме боли. Ваканцията свърши и гледам толкоз болни, аз както не съм ок само и нов вирус трябва. Другото което ме тормози е от снощи имам адски сърбеж по цялото тяло. Бях чела преди, че при бременни е свързано нещо с органите. Дали е така и при не бременни не знам или просто от стрес, но за първи път ми се случва. Ето сега пиша и ще лудна от сърбежи.
Някакъв обрив ми изби..

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 10:32 от Lino

Общи условия

Активация на акаунт