Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 147
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мами. Отдавна не съм писала тук. Вече не сме в градинска възраст, затова Simple Smile Пожелавам ви една здрава година на всички!
При нас продължава традицията малкия да  болен с АБ на рождения си ден и за Коледния концерт. Мислех, че е поукрепнал през ваканцията, но ето снощи пак. От нищото температура 38. Усетих я като го целувах за лека нощ. Няма хрема, няма кашлица, от гърло не разбирам /освен ако не е цялото в налепи/. Дадох панадол, но 3 часа не спадна дори с десета. Дадох нурофен - след час и половина започна да сваля и спа без темепратура до сутринта. Но към 9 часа започна да вдига отново. Пак не свали изобщо от панадола. Сега чакам да подейства нурофена. Последно измерих 38,9. Междувренно пуснахме кръвни, които много ме озадачиха. Аз нали си гледам левкоцити, гранулоцити и ЦРП? Но този път има голямо разбутване и не зная какво се случва. ЦРП - 16, левкоцити - 7,5. лимфоцити под нормата, гранулоцити - на долна граница, при диференциалното броене има и други разбутани показатели. За втори път се случва така, но предния път лимфоцитите бяха повишени. За съжаление и докторът ни няма часове и ще трябва да му се моля да ни приеме. Иначе е жизнен, само преди малко оклюма за кратко. Хапва си, играе си. Само погледът е променен от температурата. Стана дълго, но ми се щеше да споделя, че много се насъбра напоследък. Каката има също здравословни проблеми.
В тази връзка да попитам дали циркулира някакъв вирус с упорита температура?
И дали е възможно тази температура да е от лекарството, което сложиха вчера на зъба на малкия? /Предупреди ме зъболекаря, че може да го заболи зъба и в този случай да му давам нурофен или панадол/

Да добавя - преди малко имаше разстройство, но да видим колко често ще е!

# 241
В момента има грип с много висока температура,зачервено гърло .На децата предимно им изписват Тамифлу при грип.

# 242
  • София
О, да, и при мен беше само с гърлото и дори по-скоро носоглътката и висока Т 4-5 дни, нищо като последствие слава богу. Мина и замина все едно не съм боледувала, но тези 4 дни бях като труп направо, не можех да мръдна, толкова зле от години не се бях чувствала.
Дани, това CRP изобщо не е високо и е съвсем нормално за вирусна инфекция. Явно просто си и ти с някой по-гаден вирус, ама то няма много какво да направиш, седиш и чакаш да мине и това е. Доста боледуване ти се събра напоследък, бързо оправяне ти жеаля!

# 243
  • shumen
Мутафова,има грип,който протича така.При доки беше пълно днеска с болни.
Аш,да и доки каза,че поне не е пневмония,но с тоя остър бронхит и Т не съм за без АБ.А Пулмикорта каа поне 3 месеца да го правя засега като за начало.
Докато чаках при нея вдигнах Т.Пих Нурофен и спадна,но сега пак ме тресе и имам и измерих сега 38.4.Явно до Неделя,ако съм все така в Понеделник ще съм пак при нея и на инжекции.Но аз си знам,че при мен бронхити се лекуват много трудно с АБ.

# 244
Дани, не трябва ли и Вентолин да се включи, докато си с бронхит?
Дъщеря ми се влоши с трахео-бронхитни хрипове на фона на аб-а трети ден.  Само след 2-3 дена на Вентолин пулмоложката каза, че дишането е чисто и може да го спираме и да продължим още няколко дена само Пулмикорт. Ти че си за аб, за аб си, но според мен той е за превенция да не направиш бактериална инфекция на фона на вирусната.

Моята наистина е със синузит. Направо ми изкара акъла по друг повод, но не ми се разказва. Само да кажа, че унг каза, че от капане на Гентазон в носа няма никаква полза, което и аз видях в случая. Кортизонът намалява локалния имунитет, а аб в капките не може да достигне синусите. Педиатърката ни тотално обърк лечението този път.

# 245
  • shumen
Дъждец,не знам.Доки каза Пулмикорт за сега.Но АБ явно не ми действа.Пих го,а имам Т сега пак.Поспадна малко,но не напълно и сега пак съм с 37.6.Идея си нямам вече какво да пия,но се надявам силно да се размина с инжекциите,но малко ме съмнява.
Моя и той ми изкара акъла днес.Катери се по леглото и прескача облегалката и как падна така се удари,че чак се чудя как не си спука главата.Писах на сестрата,която работи с педи и каза да го намажа с олио да не посинее и да го следя да не повръща,да не е унил и ако има нещо да бягаме на спешен.

# 246
И аз нали от БГ си донесох такава екстра, всъщност явно съм била с температура първите два дни, не измерих, но ми беше много зле и всичко ме болеше. На третата вечар се изпотих и това ме кара да мисля, че съм била с температура. Посля нямах болки,но пък ухото ми създаде проблем. После и с корема няколко дни не бях ок.
Сега усещам от време на време леки болки в ухото и от вчера пия Синупрет екстра, поне нещо да правя. Сякаш е по-добре, но може и да си внушавам и да ходя на контролен другата седмица.
Малкия и той нещо започва с кихане и хъркане на носа..

# 247
  • shumen
Лино,дано не заразиш малкия.
Аз сега станах да пия АБ и се дера като дърт пушач.Т нямам или ако имам е много ниска и не я усещам.
Диването спи и поне за сега нищо му няма,но има време докато минат 24 часа,в който трябва да го следя след падането и удара.

# 248
Отдавна не съм в темата. Детето е ученик и отдавна не боледува. Та да ви успокоя всичко се израства.

Вентолин не изписват на възрастни. Забързва съдечният ритъм. Друг е препарата който разширява бронхите.
Знам го от опит с ММ. Преди години ав разболя и на собстена глава реши да си направи инхалация с Вентолин. С количество за 3 годишно. Инаше чуството че ще умре от сърцетуп цяла нощ. Та после ЛЛ го светна за глупоста която е направил.
В момента вярно върлува грип. Та по тази причима давам на детето Имуномикс. Чисто от майчин страх.

# 249
  • На брега на реката
При нас вече си върлува грипа. Тръбят за свинския, болниците били претъпкани, много болни. Не знам дали защото е по-топло като цяло тази година, но не помня миналата година да е било така. И аз като Хоуп за успокоение на моята съвест, не спирам да давам подсилващо в момента. Ще видим колко това ще ни опази.
Бързо оздравяване на всички! Дани, обърни си внимание! Трябва ти сериозна профилактика, а не лечение, изписано от ОПЛ.

# 250
  • shumen
Хоуп,то и при децата Вентолин на сироп предизвиква сърцебиене.
Зест,направление за пулмолог доки каза,че ще ми даде като се оправя.
Диването му няма нищо от падането,но пък от 3 през нощта до сутринта се въртя и пъшка.Питах го какво му е уж нищо му нямало,а киха и подсмърча.Сега яде,но АБ пие много трудно по начало със зор и го повръща или се молим да го пие с часове.Вече ме е страх да се разболее и да му изпишат АБ и направо им казвам инжекции,но педи реши този път,че е е голям вече и ще слуша и ще го пие.

# 251
Ние бяхме на лекар вчера. Докторът не се впечатли от изследванията. Каза, че има нещо, но той не го вижда, явно е хилав вирус. И наистина снощи вдигна 37,4 и си я свали сам. Повече не е вдигал. Всичко продължи 24 часа.
Обаче препоръча тамифлу и в крайна сметка ни го изписа в профилактична доза за 10 дни. Каза, че грипната вълна е започнала вече, а и сама видях. Няколко деца влизаха без маска, а излизаха с маска. Докторът им ги раздаваше вътре в кабинета. Освен това обикновено ни вика на контролен преглед, но този път каза да не идваме, ако няма оплаквания.
Някое детенце пило ли е тамифлу? В листовката пише да се дава сутрин със закуската, но някакъв смътен спомен имам, че доктора каза вечер. На рецептата пише веднъж на 24 часа. Някой да сподели опит? Аз съм под пара след първата доза, защото нежеланите ефекти са... уау. Гърчове, делириум, халюцинации. Малкия е правил два фебрилни гърча преди 5 години, но още съм на тръни.

# 252
Мутафова, моето дете пи миналата година след започнал грип. И аз четох листовката и много се бях притеснила, но нямаше странични реакции освен болки в корема.
Обаче при нея не подейства и в крайна сметка пи и аб след това. В листовката пише за кой вид грип е и най-вероятнo при нас е бил другият или сме го почнали късно. Вече не помня.
Баща ми също пи при първи симптоми и го пресече.

Хоуп, не знаех за Вентолина при възрастни.

Дани, то не че е хубаво сега да ходиш напред-назад по лекари, но ако продължаваш да кашляш много, е по-добре да те прати сега на пулмо.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 11:20 от Дъждец

# 253
Пулмоложката какво ще направи, пулмикорт има изписан, снимка направена и АБ пие. Освен салбутамол да предпише за бронхита, така ще изкара секретите.
За възрастни салбутамол се приема, но и моето такова пръска.
Аз давам само един сороп с 5-6 витамина. Вчера е имало случай на стомашен в класа. Чудя се да давам ли пробиотик профилактично. Отделно сутринта си покашля, явно от насъбраните през ноща секрети, а сега киха. Виждам, че е начална настинка и съм пълен блокаж какво да давам. Миналата година изкара грипа средата на февруари, но и тук вече тръбят. Човек да го е страх да отидя до мола.

# 254
Каква е разликата между Вентолин сироп и инхалер и Салбутамол сироп и инхалер?

Аз бих давала пробиотик.

Общи условия

Активация на акаунт